Къща около София - 3

• 69 713
  • 653
  •   1
Отговори
# 90
- Къде живееш?
- В Аристократ, Гурмазово.

Grinning

# 91
Ако не бъркам - Гурмазово няма никакъв ГТ. Обсъждаха го преди повече от 10 години и май не стана.

# 92
Пак да попитам, ако някой сега вижда - имате ли впечатления от село Столник (в община Елин Пелин)? Ние пообиколихме, разгледахме, харесахме, търсим, но ще ми е интересно всяко мнение.

# 93
Имам впечатления, защото това лято купихме там къща. Достъпът до София е много лесен, по права линия директно на Ботевградско, ако не искаш кола, има влак няколко пъти на ден. Къща 90 кв.   двор 1000 кв, центр. вода, ток и канализация. Тъй като имаме полицай в къщи, той провери и за престъпност - няма проблеми с туй. Има читалище с детски ясли/градина. Елин Пелин на 5 км. Препоръчвам, много сме щастливи от покупката, правим ремонт на къщата и двора. Цената беше 70 000Е.

# 94
Привет на всички,реших и аз да споделя своя опит и дано бъда полезен на някои 2018г. лятото купихме парцел в Божурище ,до него имаше вода,канал и ток, започнахме от нулата, виза за строеж,проект ,предварителни проучвания от ЧЕЗ и ВиК , цялата процедура до издаване на разрешителното за строеж отне около 8м.и март месец 2019, направихме първа копка.Поради забавяне на строителя грубия строеж приключи януари 2020,и успешно се нанесохме юни месец същата година.Къщата е 320кв.м. с подземни гаражи,това го споделям тъй като и пред мен беше дилемата дали да е стара постройка и да я реновирам но , така първо няма да е това което искам и второ излиза по-скъпо,един път се дават пари за къртене-разрушаване и после за изграждане. Мислех вариант и със сглобяема но цените бяха горе долу близки с монолитната .Ние сме с две деца и две коли,има редовен автобус на 15 мин. до метростанция Сливница.Преди да поемем това приключение живеехме в централен квартал,продадохе жилището и бяхме под наем 7м докато се завърши къщата, но по никакъв начин не съжалявам за това че се преместихме,та съвета ми е давайте смело нямах опит със строежи,документи и доста познати ми казаха че сме луди но успяхме.Ако има въпроси питайте и поздрави.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 12:24 от Trainrider

# 95
  • София
Почнете от там колко ви излезна от-до всичко.
Тъй като аз съм писала и ние минахме през съшото в Рударци.
Гол Парцел купен за 30к евро 2012 г 1008м2.
Строеж на монолитна куъщ 297м2 РЗП 2016-2017 От гола поляна-до събуваш обувките всичко - 344к лева

# 96
Почнете от там колко ви излезна от-до всичко.
Тъй като аз съм писала и ние минахме през съшото в Рударци.
Гол Парцел купен за 30к евро 2012 г 1008м2.
Строеж на монолитна куъщ 297м2 РЗП 2016-2017 От гола поляна-до събуваш обувките всичко - 344к лева

Парцела е 400м2 гол 21000 евро, до тук 350000 лв. с уговорката че има още да се прави ограда-телена е сегашната, и още някои малки подробности като водостоци, метална козирка и парапети пред входната врата и други дребни неща.Това е с документи до удостоверение за пускане в експлоатация включително,нанасяне в кадастър.С всички оставащи неща сметката ще набъбне с още може би 20000 лв.Пропуснах да уточня че отоплението е с термопомпа и соларен бойлер с доподгряващ ел. нагревател.Мислех да е на газ но ми поискаха 18000 лв. за тръба от главния газопровод до мен=180метра.

# 97
Записвам се да следя. По принцип бихме имали интерес да строим или да купим къща недалеч от София, но като гледам цените на парцелите са доста високи, а и строителните материали се вдигнаха много в последно време. Та ще видим докъде ще я докараме и да не стане къщата накрая апартамент, защото бюджетът не е неограничен.

# 98
  • София
Те цените и на апартаментите се вдигат, а реомнтът се прави пак със строителни материали. Всъщност, еднофамилна къща може да дойде доста по-евтино от апартамент. В нашия случай, преди 3 години, къщата с парцела излязоха горе-долу колкото цената на апартамент, но в лева вместо в евро. Малка къща, но и сравнено с малък апартамент в компромисен квартал.
При все вдигането на цените, предполагам, че положението е сходно. А в цената на къщата влиза и двора, докато в противния случай купуваш кутийката и толкова.

# 99
Както всичко в живота - много зависи. Има значение кварталът, в който се намира апартамента и селото, в което се търси парцела и строи къщата. Общо взето, в момента само парцела в някои от по-желаните за живеене села около София ще ти излезе колкото двустаен в южните квартали.

# 100
Както всичко в живота - много зависи. Има значение кварталът, в който се намира апартамента и селото, в което се търси парцела и строи къщата. Общо взето, в момента само парцела в някои от по-желаните за живеене села около София ще ти излезе колкото двустаен в южните квартали.

Точно това имах и аз предвид, за съжаление. Може би някои потребители са купили преди години парцелите на други цени, но аз гледах наскоро парцели под 1 дка около Лозен за над или около 100к евро. Не знам дали действително на такива цени ги продават, или пробват да видят дали ще се намерят купувачи. То е ясно, че една къща може да се построи с евтини или скъпи материали,може човек евентуално да вложи собствен труд, за да излезе по-евтино, и че общата цена много ще варира. На мен ми се иска ако ще се строи, все пак да е по мой вкус и по-голяма. При тези цени може би няма да ни излезе късметът за къща. Е, ще поживеем и ще видим.

# 101
  • София
Не съм гледала скоро цените край София, но и ние като купувахме имаше по 50К и по 100К (един ни пропадна, защото уж беше 2 дка за 90К, а се оказа, че само половината струвал толкова). Обаче ние взехме за 36К. Мисля (не съм сигурна), че миналата година купиха този зад нас за около 60К (600 м2 е, не е голям и има денивелация, но е на бетонова улица с водопровод и ток). От там нататък цената на строежа си зависи от личните специфики на всеки човек, аз просто казвам, че има и 2, и 200.

# 102
Здравейте, ние купихме къща "на зелено" в Костинброд, търсихме доста време, Панчарево, Косанин дол, Лозен, Волуяк. Цените са безобразни. В момента къщата е на Акт 14, по договор следва да е готова до края на 2022г с Акт 16. Аз съм израснала в къща в провинцията , от 2002 живея в София, не се оплаквам, но все ме влече къщата далече от блоковете. Постоянно някои ми казва, ама как , далече, децата, какво ще правите, как ще го возите,  ще станете шофьори. До колкото знам има автобуси до метростанция Обеля/Сливница, на 7 км е от София, пътя е прав и широк, стига се доста бързо смея да твърдя. Ще запазим апартамента в София на този етап. Следя ако някой живее в Костинброд, да сподели как се справя.

# 103
Какво друго да ти кажат хора, живели цял живот в центура и ги обзема ужас когато се отдалечат на повече от 10км. Ще пътуват децата, те натрупат опит, ще се оправят сами.

# 104
  • София
То автобуси има, ама обикновено са на големи интервали. Неудобството на големите интервали е, че или си много рано на мястото на събитието или закъсняваш.  Прибирането също е обвързано с разписанието,
 ако го изпуснеш за минута-две чакането  на спирката е ......
Все пак ще си имате апартамента в София, ако не се получи има къде да живеете.

Общи условия

Активация на акаунт