Къща около София - 3

• 69 733
  • 653
  •   1
Отговори
# 105
  • Сф
Костинброд си е отделна община. Не са към София и това им тежи, че не могат да ползват карта за ГТ. Иначе има много маршрутки,
рейсчета. Понеже съм в края на Надежда, много мои познати имат къщи по Костинброд, но там живеят по- старите им роднини. Младите са тук в квартала и не им се мести, предполагам им е по удобно в апартамент. С малки деца. Иначе си имат всичко и там- детска градина,училище , даже няколко сигурно, не съм се интересувала подробно. Предполагам е въпрос на нагласа къде ще живеете. Иначе масово слизат тук на метрото от рейсчетата и поемат на работа. Да, не е далеч като разстояние, но колко е удобно , друг въпрос. Има известна тапа в пикови часове по Ломско до северната тангента, но като цяло се преживява засега. Доколкото знам ,цените там бяха убийствени още преди , та хубаво че сте успели да купите. Мисля има значение и в коя част на Костинброд сте, тук са споделяли нещо за водата, ама не помня, дано някой живеещ там се включи.

# 106
Някой може ли изкаже мнение за Войнеговци-спокойно ли е, придвижването, като цяло добре ли е за вила през уикенда....Благодаря!

# 107
Доколкото знам от позната, която купиха къща там е ОК. Първото село след София е. Спокойно е. Цените скочиха и там. Вие в селото ли гледате или във вилна зона?

# 108
Търсим в рамките на селото, но ако има нещо интересно сигурно ще видим и във вилната зона.

# 109
Здравейте, търся мнение за Хераково- обстановка, плюсове и минуси. Става въпрос за малко дворче за съботно-неделно бягство от София

# 110
Здравейте. Търся мнения за село Григорево. Имаме наследствен имат там, в момента баба ми живее в него и обмисляме строеж на къща в същия двор. Обиколих вчера и видях доста нови къщи и ще се радвам, ако има хора, които са се преместили там последните години и разкажат.

# 111
  • София
Здравейте. Търся мнения за село Григорево. Имаме наследствен имат там, в момента баба ми живее в него и обмисляме строеж на къща в същия двор. Обиколих вчера и видях доста нови къщи и ще се радвам, ако има хора, които са се преместили там последните години и разкажат.
Ами само мога да кажа - късметлии! Simple Smile
Ние също го харесахме селото, но не се продаваше нищо и се отдалечихме още малко, към Горна Малина.
Не знам дали ви интересува детска градина, училище, с такова инфо не мога да бъда полезна, защото за нас не бяха водещи.
Има преминаващ обществен транспорт, от автогара Юг, до Елин Пелин. Близо до София, супер бърз достъп.

# 112
Споделете мнения за Владо Тричков. С тенденция без малки деца и със собствен водоизточник, сонда.
Мъжът ми държи да е до реката(неговата мечта), а моята е планинско село на баир, заобиколено от дървета. Мога да направя компромис да е на ниското, но ако някой има мнение...
Засега около София +20-30 км планинско по-диво като усещане намирам Владо Тричков и една махала на Нови Искър...

# 113
  • гр. София
Споделете мнения за Владо Тричков. С тенденция без малки деца и със собствен водоизточник, сонда.
Мъжът ми държи да е до реката(неговата мечта), а моята е планинско село на баир, заобиколено от дървета. Мога да направя компромис да е на ниското, но ако някой има мнение...
Засега около София +20-30 км планинско по-диво като усещане намирам Владо Тричков и една махала на Нови Искър...
За въпроса не знам, но ако търсите диво - пробвайте с Дръмша, Дреново или Чибаовци след Костинброд. За нас там е раят и вече живеем целогодишно

# 114
ElleBg, преди тодини във Владо Тричков имаше проблеми с водоснабдяването и бяха на режим. Проверете си сега дали този въпрос е решен. Говорете с местни хора.

# 115
Аз съм писала, че където и да сме, ще се прави сонда, след време и слънчеви панели за частичен ток(не разчитам, че токът от панели ще стига целогодишно).

Над Костинбрид изглежда дивичко, допада ми ☺️ Може ли да споделиш повече за набези от крадци, диви кучета, пътищата...

# 116
  • гр. София
Крадци няма, или поне не съм чула за две години и половина, за съжаление практиката е, когато някой възрастен човек си отиде, роднините му зарязват кучето безпризорно из селото, отделно хвърлят и много случайни, но като цяло са добронамерени, след подхвърлена коричка хляб, диви животни има доста - глигани, сърни, зайци, чакали, катерички, змии..-всички съм виждала на живо от както сме там. Пътят е чисто нов към прохода Петрохан, вече след отбивките за селата е обичайно и традиционно на места доста лош. Зимата има много сняг, чистят до центъра на селото, те.е или се придвижваш с джип или пеша и зарязваш колата на центъра. При супер много сняг чистят и малките улички - за две години и половина се е случвало три пъти

# 117
моя позната предлага парцел в такова място - на 15 км. от София, диво, на баир, около дървета, накрая на селото, до рекичка, като в селото има всичко и има редовен транспорт до София - точно каквото търсите вие Simple Smile

# 118
  • Сф
Дръмша , Дреново - не, Чибаовци по- става. Имат режим( проблем)  с  водата доколкото знам. Защо. Дръмша е в ниското, имаше и нещо за водата , не помня точно. Дреново е махала, западнала, дори маршрутка не отбива или Рейс  вече.  Чибаовци е най ок, но да не е чак вилната зона. Най - добре да е близо до асфалтов път. Разходете се , вижте. Жалко,че прохода със Свидня вече не функционира, мисля западна много. Но по принцип за тия места и Своге ви трябва джип. Най- добре!
Сега , понеже слушам с по едно ухо, но тези неща ги знам от близка, която има имот там- Чибаовци и да речем е близка на кмета
Разбира се , аз също съм ходила и наистина най- привлекателно е Чибаовци сравнено с другите две. Но, мисля поскъпнали там. За кражби и набези не съм чула , но моите живеят целогодишно там. Без деца. Не знам с деца като  условия как е. Но вас това не ви бъркаше май.
Това до река, не го намирам удачно хич. До пътя е по - разумно. Качете се зимата, сега изглежда ок, но за тия високопланински места зимата най- добре се преценява.Simple Smile Това знам.

# 119
  • София
Ако желаете да разгледате и друг район, препоръчвам нашия - община Горна Малина Simple Smile
Малко по-далече, но не знам каква ви е изходната точка. Горно Негушево, Осоица, Байлово, Саранци. Красива и чиста природа, много история. Бърз достъп по подбалканския път.

Общи условия

Активация на акаунт