Къща около София - 3

• 67 453
  • 619
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,
Включваме се и ние в търсенето на къща около София Simple Smile идеята е да се живее в нея през лятото и през ваканциите - учител съм и искам през лятото да имам възможност да "избягам" с децата някъде на природа и простор.  Мъжът ми ще си ходи на работа, която е в Бизнес парка, така че бихме предпочели да се влиза лесно за тази част на София. 
Освен онлайн мислим да започнем да правим разходки с колата из селата, за да се ориентираме и евентуално да намерим нещо подходящо. Вие къде и как намерихте вашите къщи?

Ако ще е за вила, потърсете по-далеч. Къща до София струва колкото 3-4 апартамента и иска поддръжка.

# 556
  • София
Alyssa, за лятото и съботно-неделно се отдалечете малко от града. Достъпни имоти има в посока язовир Искър. Пътят е доста натоварен в пик часовете, но може да се избегне.
На изток от София достъпът е много бърз - по магистралата или подбалканският път. Може да прескочите общ. Елин Пелин, по-точно селата към София - районът се превърна в индустриална зона.
Аз препоръчвам нашата си община - Горна Малина - чисто, полупланинско, с бърз достъп. Селата, в които НЯМА ромсто население са Негушево, Осоица, Саранци, Чеканчево, Макоцево, Долно Камарци. В първите две цените са вече доста високи, откакто отвориха училище Космос.

# 557
Със същия успех и по-кратко време за придвижване, но и с ползата на редовни градски линии и магазини и подобни удобства са Мрамор, Житен, Доброславци, Мировяне.  Балша и Голяновци не ги предлагам, защото не съм ходила да ги огледам подробно. Но района е доста подценен все още, макар да има няколко проекта на нови къщи, а селата са уредени и доста симпатични. Мога да прогнозирам, че съвсем скоро няма да е такава ситуацията нито с цените, нито с липсата на проекти. Предлагането там е удувително малко, което показва, че хората се застояват. От Мрамор до метростанцията в Обеля е около 10 мин.

Пролеша, Хераково и Гурмазово също можете да огледате и да си прецените с оглед Бизнес парка. Бужурище не го предлагам защото не го харесвам, макар бума на нови къщи да е огромен. Има в момента два проекта успоредни на пътя за Сърбия.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 09:14 от Аncy

# 558
Със същия успех и по-кратко време за придвижване, но и с ползата на редовни градски линии и магазини и подобни удобства са Мрамор, Житен, Доброславци, Мировяне.  Балша и Голяновци не ги предлагам, защото не съм ходила да ги огледам подробно. Но района е доста подценен все още, макар да има няколко проекта на нови къщи, а селата са уредени и доста симпатични. Мога да прогнозирам, че съвсем скоро няма да е такава ситуацията нито с цените, нито с липсата на проекти. Предлагането там е удувително малко, което показва, че хората се застояват. От Мрамор до метростанцията в Обеля е около 10 мин.
Чудесно предложение, аз също много харесвам тези села, съмо че търсенето е за нещо близо до Бизнес парка в Младост, т.е. на другия край на София. Аз бих прескочила вече огромната лудница и абсолютното презастрояване около и над ИКЕА, Камбанате, Бистрица и дори Железница, но ако се търси място с редовен градски транспорт на София, а не само придвижнане с автомобил и все пак с една идея по-приемливи цени на имотите, то може би Щелезница е по-добрият вариант. Да се има предвид обаче, че там пък баирите и наклоните по вътрешните улици са ужасни, а къщите буквално са кацнали една върху друга. Ако на питащата не й се струва далече, може да разгледа самоковските села: Белчин, Белчин бани, Райово и Рельово. 40 минути до БП.

# 559
Чудесно предложение, аз също много харесвам тези села, съмо че търсенето е за нещо близо до Бизнес парка в Младост, т.е. на другият край на София. Аз бих прескочила вече огромната лудница и абсолютното презастрояване около и над ИКЕА, Камбанате, Бистрица и дори Железница, но ако се търси място с редовен градски транспорт на София, а не само придвижнане с автомобил и все пак с една идея по-приемливи цени на имотите, то може би Щелезница е по-добрият вариант. Да се има предвид обаче, че там пък баирите и наклоните по вътрешните улици са ужасни, а къщите буквално са кацнали една върху друга. Ако на питащата не й се струва далече, може да разгледа самоковските села: Белчин, Белчин бани, Райово и Рельово.

Търсенето беше формулирано не така, както си го разбрала.

Мъжът ми ще си ходи на работа, която е в Бизнес парка, така че бихме предпочели да се влиза лесно за тази част на София.

По-лесно влизане за Бизнес парка както вече написах в предишен пост се осъществява вече дори от противоположната част на София. Wink

От Мрамор дори с Метрото е по-бързо отколкото от Железница и Бистрица. А цените и в двете села са с едни 30-40% отгоре. Но всеки си знае.

# 560
Аncy ,"От Мрамор дори с Метрото е по-бързо отколкото от Железница и Бистрица. А цените и в двете села са с едни 30-40% отгоре. Но всеки си знае."  - това пък как го изчислихте.
От Бистрица с кола е доста бързо до БП. Може би не повече от 20минути. Предполагам, че от Железница също няма да е много по-бавно.
Иначе съм съгласна с Вас, че села до метрото също са добър вариант.

# 561
Аncy ,"От Мрамор дори с Метрото е по-бързо отколкото от Железница и Бистрица. А цените и в двете села са с едни 30-40% отгоре. Но всеки си знае."  - това пък как го изчислихте.
От Бистрица с кола е доста бързо до БП. Може би не повече от 20минути. Предполагам, че от Железница също няма да е много по-бавно.
Иначе съм съгласна с Вас, че села до метрото също са добър вариант.

Е в края на поста сама си отговаряте на първия въпрос.
Сега конкренти оферти няма да ви показвам, но на запад има къщи ново строителство(южна гледка) със самостоятелен равен двор по документи и около 260 квадрата за 400 000 евро. Покажете ми такова нещо в Железница, моля. Ще го разгледам сериозно за пукупка. Много държа да не е в комплекс и двора да е самостоятелно УПИ. Ако може и канализация, ще е супер. Да има редовен транспорт до метрото, голям магазин и  да е част от Голяма Столична община с оглед някои услуги.

Пробвайте в пик да стигнете бързо и от Бистрица, и от Железница. Огледали сме всички посочени варианти.

Като трябва да подчертая, че ние винаги сме търсили подценени имоти с потенциал. И колкото и нескромно да звучи, до тук сме имали успех. И в момента търсим такава къща. Wink
Изобщо нямах намерение да влизам в спорове. Просто исках да маркирам, че фиксирането само върху изтока може да се окаже твърде ограничаващо, а от друга гледна точка запада да се окаже с неподозирани възможности с оглед търсенето.

# 562
В края на поста не си отговарям, а просто коментирам, че е вариант.

За по-бързо от посоченото село не е.
Сега признавам си, че точно до Бистрица не съм ходила от Бизнес парка, но документално се водим Бистрица и всеки ден минаваме пътя, който уж в час пик е най-натоварен. Дори в най-натоварените дни надали до Бистрица ще отнеме повече от 30 мин. В другата посока имате повече от 30 мин само с метрото, а от там има още път до селото.
Просто казвам, за да не взема някой да се върже, че това село с метрото по-бързо ще стигне до БП от колкото от Бистрица.
Иначе съм съгласна, че цените в Бистрица, Панчарево, Лозенец са си доста високи. Не мога да сравнявам с Костинброд, защото не сме търсили там и нямам никаква идея.

# 563
Момичета, какво ви е мнението за с. Кривина?
Инвеститор, с който работя започва строежа на 4 къщи. Две по две редови. Имат си собствени дворчета, три прекрасни спални и доста приличен двор.
Тъй като сега започваме, исках да питам за вашето мнение за селото, ако някой живее там или е гледал в района.

# 564
Много благодаря за всички мнения! Безценен е опитът на хора, които на практика пътуват и живеят там вече, защото в maps е едно, пък наистина - съвсем друго. Ще се разходим скоро и  на живо да видим районите.

Не държим на градския транспорт, с кола ще се пътува извън селото.  Държим да НЕ е затворен комплекс, да има двор и ток и вода.

# 565
  • София
От Бистрица до Метро станция Бизнес Парк е 6-10 мин, барабар с трафика. С автобус 12-14.  Моля ви, как от Мрамор е по- близко Joy

# 566
  • Out of the Mix
От Бистрица до Метро станция Бизнес Парк е 6-10 мин, барабар с трафика. С автобус 12-14.  Моля ви, как от Мрамор е по- близко Joy

Не са пътували и ходили натам, затова. Wink

Идните години иначе очаквам раздвижване в северозападна София с отварянето на магистрала Европа, Рожен, мостът на Бакърена, пробив ще има до Ломско, други проекти, сега правят Стамболийски, в смисъл има много хляб за развитие на тази част, че в южните вече не се диша, а на север има какво ли не за ремонт и реконструкция, както и място за нови проекти.

P.s. Новите бендове на затворения комплекс и застрояване на Бистришко шосе са ми отвратителни.
Иначе районът, заедно с Банкя са ми любими.

Идните седмици мисля да обиколя да видя към днешна дата как е към Лозен, докъде се е разраснало, както и Локорско и околията.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 10:28 от Revoker

# 567
  • София
Oт Бизнес парк до Бистрица се стига супер бързо. Аз често ходя от Геритидж, което е практически същото, дори може да е по-бавно, че от Геритидж се излиза трудно понякога Satisfied

Само дето в момента в Бистрица да намериш нещо читаво, освен ако не е за 400 000 евро/декар, или 800 000+ евро/къща е като да намериш Философския камък...

Като се замисля, дори и за тези пари почти нищо не се предлага там в момента Laughing

# 568
Здравейте,
май пак съм във филма парцел 😳 Психологически ще си оставим малък апартамент в София и без деца концепция.
Какво бихте препоръчали за района на град Сливница, с. Алдомировци и кои още места? Чудя се как да намеря парцел не по обява и не на поле и вилна зона….

# 569
  • Sofia
Аз търся парцел за къща в Банкя. Ако някой продава или има такава информация може да ми пише.

Общи условия

Активация на акаунт