Къща около София - 3

• 67 508
  • 619
  •   1
Отговори
# 540
  • Out of the Mix
Добри условия за живот за един са едно, за друг друго.
Като живееща в село го казвам.
Факт.
Като аз, примерно последното нещо, което бих гледал, ако ще избирам и искам да живея около София в къща, е има ли, или не магазинче и кръчма. Първо, че няма да стъпвам, ще си стоя зад 3-метровия зид. Второ до София би се карало, ако не всеки ден, през ден, два, като бих съчетавал много неща накуп, вкл. и пазар. Динамиката на живота би била друга.
При теб е друго, ти си "градска селянка". JoySunglasses

# 541
Рельово и Райово са едно до друго. Не познавам района, просто предполагам, че може да става въпрос за ромското присъствие в другото?
според мен и в Райово няма. Те в селата нямат интерес да живеят. По скоро са от махалата в Самоков. Доста се разрасна последните години.

# 542
Ами пътувайки от София към Белчин на всяко ходене отиване и връщане съм виждала групички, които вървят по пътя с някакви колички, или деца пак солидно количество седят около пътя и гледат колите. Винаги съм се страхувала да не ми скочи някое пред колата или да хвърлят камъни по колите. Не твърдя, че има, просто питам, защото аз също съм гледала имоти в района и това е нещото, заради което ги подминавам, просто информативно ги следя. Наблюденията ми са само от ходене до басейните, през останалото време не пътувам по маршрута. Не искам да разколебавам никой, на мен също ми е важно да разбера има ли ромско присъствие.

# 543
В Алино мисля, че има. То пак е в района. Но то не пречи от Самоков да прескачат, близо е, а там си има доста.

# 544
  • София
В Ковачевци са ситуирани, но има и в околните села, както и в Самоков.
Извозват ги на училище и градина в Самоков.

# 545
Да в Ковачевци има и там мисля, че са най-много, но за друго село в района не се сещам. Последното място което видях, че се бяха настанили е в местността Червената земя, това е на входа на Самоков до бензиностанцията. С което спирам по темата.

Района на мен ми харесва и от дете го познавам. Предлага много възможности за развлечения в планината както през зимата така и през лятото. И в момента прекарваме много от почивните дни там, тъй като имаме и друга къща в друго село.

# 546
15 h, Софийски квартал с къщи (няма знамение района, но просто сега минах). От едната страна яко чалга, ама яко, през 2 улици се чува. В тази снимки човекът си реже градината с косачка. Дали имат право - да!
Дали искам такъв живот - не!
Наистина в блока ми е тихо и на отворен прозорец, зелени площи около блока
Та нещо много ме спира идеята за целогодишно живеене в бг къща

# 547
  • София
Софийски квартал не е същото, като софийско село. В апартамента ми е в пъти по- шумно.

# 548
Като чуя "Ковачевци" веднага се сещам за това село в Пернишко,а то ставало дума за друго село със същото име...

# 549
15 h, Софийски квартал с къщи (няма знамение района, но просто сега минах). От едната страна яко чалга, ама яко, през 2 улици се чува. В тази снимки човекът си реже градината с косачка. Дали имат право - да!
Дали искам такъв живот - не!
Наистина в блока ми е тихо и на отворен прозорец, зелени площи около блока
Та нещо много ме спира идеята за целогодишно живеене в бг къща

Еми като не искаш такъв живот какво правиш в тази тема? Стой си в блока, слушай само Шопен и няма да се дерзаеш от шума на резачки и косачки. Кой знае покрай коя ромска мааала си минала и вече мрън мрън. Мда, гроздето понякога е много кисело и е на много високо.

# 550
Здравейте, имаме възможност да живеем за в бъдеще в къща в с.Петърч и да се махнем от Софията. Имаме разни познати и сме били доста пъти там. Проблемът е, че ми се виждат доста циганите в селото.. Въпреки, че съм чувал "нямаме проблеми с тях" , все пак са си цигани, а в крайните квартали на София от малък съм имал проблеми с тях. Не виждам да има много нови къщи и желание на бели хора да живеят там (дано да бъркам). А имам съмнения, че в близките 5 - 10 години може да се увеличат ромите за сметка на българите, което ми се вижда доста притеснително, особено ако искаш да създаваш и гледаш семейство... Някой с наблюдения относно живота в Петърч относно циганите и "взаймното" пребивавне? Благодаря Simple Smile)

Петърч генерално не е лошо селце, но…. има прекалено много роми. Отидете някоя вечер на центъра и ще придобиете ясна представа Simple Smile иначе си има и хубави страни.
Позитиви:
-може би най-добрата инфраструктура за околията- има магазини, транспорт, детска градина и тн
-нямат проблем с тока и водата
-имотите са евтини
Минуси:
-малко по-далеч е
-няма интерес от млади семейства и съответно няма да имате приятна среда
-няма почти никаква приятна гледка, равно поле
-ииии… огромният минус ромите- много са и ще стават повече.
Аз лично не бих си го причинил никога. Успех!

# 551
Здравейте,
Включваме се и ние в търсенето на къща около София Simple Smile идеята е да се живее в нея през лятото и през ваканциите - учител съм и искам през лятото да имам възможност да "избягам" с децата някъде на природа и простор.  Мъжът ми ще си ходи на работа, която е в Бизнес парка, така че бихме предпочели да се влиза лесно за тази част на София. 
Освен онлайн мислим да започнем да правим разходки с колата из селата, за да се ориентираме и евентуално да намерим нещо подходящо. Вие къде и как намерихте вашите къщи?

# 552
  • Out of the Mix
Казичене, Кривина, Герман, Панчарево, Бистрица, ако намерите и можете да си позволите.
С една дума южните села, райони край София, щом работи в Б.парка. Иначе, ако е северните, западните, шофирането ще е здраво всеки ден, въпреки Околовръстното.
Евентуално Владая, Мърчаево, Рударци.
Може и Железница, поне шофирането ще е по-леко.

# 553
Южната дъга в пик е пъти по-натоварена от северната, въпреки повечето километри. Дори в момента Ломско шосе - Бизнес парк Гугъл предлага единствен опция по северната дъга за 25 мин. По южната е с няколко задръствания (т.е. времето е ориентировъчно) за 33 мин.

Владая, Мърчаево, Рударци в пик са непробиваема стена на моменти сутрин и вечер. Затова и се отказахме изобщо от този район.

# 554
Ние търсихме в Панчарево, Пасарел, Бистрица, Железница, Лозен. Купихме в Лозен, стигаме до Бизнес Парка за около 15 Мин, наблизо е детската градина на детето.

Общи условия

Активация на акаунт