Къща около София - 3

• 67 541
  • 619
  •   1
Отговори
# 525
  • В небето
Няма как да има магазинчета и заведения по селата с по 500-1000 човека население - клиентелата е много малка и оборотът ще е никакъв, което води до залежала стока и невъзможност да се издържат. И в чужбина по селцата няма много къде да се пазарува и какво да се прави, но това си е характеристика на този тип населени места. Както и ежедневният шум от косачки, резачки, петли, крави и т.н. Това е селският живот, не е за всеки.

Не мога да се съглася с Вашето мнение. В нашето село, което по регистър на населението наброява 350 постоянни жители, има 3-4 магазинчета, едно прекрасно ресторантче, където цените са повече от поносими, а изборът на стоки - достатъчен (има например Шуменско 100 % малц).

# 526
  • София
3-4 магазинчета с основни и дълготрайни стоки не може да се мери с разнообразието в София. Ресторант, пицария, кафенета, предполагам, нямате. Далеч съм от мисълта, че в селата е дивотия и хората сами си бият маслото, просто потребителят, който беше питал за Хераково, изрази притеснения, че нямало да има магазинчета и кафенета. Категорично няма как да е като в квартал на София - там на квадратен метър площ живеят 10 пъти повече хора, непрекъснато има човекопоток, благоприятна среда за бизнес, която няма как да съществува в малко село без туристически поток.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 22:56 от Vilichka

# 527
  • Out of the Mix
EllеBg, дейсвителността е такава, а вече дали ни харесва...
Само да не говорим в множествено число, не ме познаваш, не знаеш с кого разговаряш.
Къщата, особено в такива отворени и дистанционни места дава свобода и фриволност, ти не можеш да казваш кой какво да прави, и да искаш.
Купи си в Бистрица, Банкя, Панчарево, или Владая, Кладница/Делта Хил тогава. Wink

...изборът на стоки - достатъчен (има например Шуменско 100 % малц).
Не пия такова, ще паля да ходя до София за това, което предпочитам. Joy

Значи то е ясно, че около София живеейки ще се кара кола всеки ден, ако не се работи хоум-офис.
Цигания си е почти навсякъде с малки изключения и карета, райони.

# 528
  • София
Хубаво би било да се придържаме към досегашният информативен тон на темата, защото до момента е била много полезна.

Ако желаете, може да си изразите емоциите в другите теми.

# 529
  • София
Извинявайте, ама 3-4 селски магазинчета няма да ми отговорят на потребностите за разнообразна и питателна храна, за някои може да е окей.

За селата не знам защо си мислите, че е трещене, косачки и дива селяния.
Аз съм 10К село и е тихо, тихо, комар се чува кат Берковската духова музика.
Още повече, 112 оперира на територията на цялата страна.

# 530
  • Out of the Mix
Гордж, ходила ли си в северозападните селца - Требич, Петърч, Мировяне, Гниляне и т.н.? Smirk

Иначе, мхм. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 531
  • София
Ходила съм им по манастирите и кръчмите Joy
И там хора живеят, оправят се, харесва им и това е важното. Но всички ползваме столицата, аз лично мога и да не я ползвам.

# 532
  • София /Абсурдистан
В Требич е много добре, на мен поне ми харесва. Уредено и чисто. Това си е квартал на София всъщност.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 00:34 от The Iron Lady

# 533
  • София
Разбира се, кой от която страна на София е свикнал и е ситуирал живота си.
За новодомците е ясно да си знаят за бъдеще какво ще е. Как ще се организира деня им, как ще протича. Важно е да няма напрежение.

# 534
В Рельово няма ли много циг@ни? Ходехме на басейните в Белчин и в някой села само такива виждахме по улиците на тумби по няколко човека. Има доста къщички, но според мен и роми има достатъчно много.

# 535
  • В небето
3-4 магазинчета с основни и дълготрайни стоки не може да се мери с разнообразието в София. Ресторант, пицария, кафенета, предполагам, нямате. Далеч съм от мисълта, че в селата е дивотия и хората сами си бият маслото, просто потребителят, който беше питал за Хераково, изрази притеснения, че нямало да има магазинчета и кафенета. Категорично няма как да е като в квартал на София - там на квадратен метър площ живеят 10 пъти повече хора, непрекъснато има човекопоток, благоприятна среда за бизнес, която няма как да съществува в малко село без туристически поток.

Естествено, че не може да се мери с разнообразието в големия град. Но има избор, поне за стоките от първа необходимост. Има кафенета и кръчма, вярно смесени. Кръчмата ми е над реката - лятото хлад и студена бира.Ill
Вместо да ме апострофирате, че единият не пиел такава бира, на другата - 3-4 магазинчета нямало да ѝ отговорят на потребностите за разнообразна и питателна храна (само за информация - на село с руколата храним прасетата:innocent: да са по-угоени и здрави), би трябвало да се замислите, че все пак в България са останали живи села, където има добри условия за живот.

# 536
  • София
Добри условия за живот за един са едно, за друг друго.
Като живееща в село го казвам.

# 537
В Рельово няма ли много циг@ни? Ходехме на басейните в Белчин и в някой села само такива виждахме по улиците на тумби по няколко човека. Има доста къщички, но според мен и роми има достатъчно много.

Аз лично не знам да има нито един. Може да сте ги гледали в други села.

# 538
на скоро купихме къща в селото, а и от 10-15 години от време на време съм го посещавала и не съм срещала. Мисля, че в селото няма.

# 539
  • София
Рельово и Райово са едно до друго. Не познавам района, просто предполагам, че може да става въпрос за ромското присъствие в другото?

Общи условия

Активация на акаунт