Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 40

• 73 107
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Сърф&търф:  пържени наденички и сьомга с картофки, салата и американско течно сирене Stuck Out Tongue Winking Eye

Гледах една рускиня в тубата, пече патладжан в микровълнова, разбърка го с домати и обяви че било невероятна "вкуснятина". Е направих и аз, ми хубава салатка излезе, магданозче му добавих, щях да слагам и сирене, обаче се присетих че имам едни готови пелмени дето се чудех какво да ги правя и станаха гарнитура, пържих ги с гъби и наденичка.

Двуетажен кекс от брауни и чизкейк, трябваше да стои два часа в хладилник уж, обаче имаше нетърпеливи хора и установих, че хич не е зле и топъл-топъл.

Пак ходих в гората за украса, този път набрах и чай от шипки, глог, джанки и къпини. Ама и той си е повече за украса,  много като от трева ми е на вкус и мисля и амарето да му добавя нещо за аромат. Сега ми хрумна че май щеше да е по-добре да го варя малко на котлона вместо полят с гореща вода? Thinking Който бърза бърка, ама се прибрахме гладни и жадни...

# 466
Лабрекс, ти на път с оборудвана каравана с кухня ли беше, че не разбрах? Thinking Kissing Heart

Скрит текст:
Марчева, радвам се, че и у вас се е оценила подобаващо тортата. Hug Вкъщи се скарахме за последното парче. Joy

Тиква с моцарела на фурна, много и вкусна бърза запеканка

Запеканка с пилешко филе и гъби

Паста с песто от гриловани тиквички и шам фъстък

Не, Mikkey, не бих си развалила пътешествието с готвене. Нощна птица съм аз, преди и след пътуването бива да готвя, но по време на - никога! Joy

Тая вечер бяхме на картофена салата,

(попре)пържена рибка

и вкусни кафеени кексчета.

# 467
  • Някъде по Дунава
От вчера пържени филийки и пълнени гъби

# 468
Ефибуш, даже е задължително да го вариш. И шипките, и джанките ще пуснат вкус и аромат и ще ти хареса.

# 469
  • Sofia
Храната за у-ще на щерката:

Манго, ягоди и боровинки
Любим на щерката (и не само де) - пържен ориз със зелен боб, зелен лук и омлет; салата - зеле, моркови, червена чушка и ябълка с фъстъчен дресинг

И вечерята ни, отново любимо ястие.
Зелен боб яхния

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 21:51 от Morena

# 470
# 471
Лабрекс,
Ще споделиш ли за кафените кексчета как се приготвят?
Благодаря!

# 472
Скрит текст:
Лабрекс,
Ще споделиш ли за кафените кексчета как се приготвят?
Благодаря!

Let.it.be, ето рецептата, бързи и лесни са.Simple Smile

# 473
Пълнени чушки с кайма и ориз - за всеки вкус
За мен с кисело мляко

За ММ с доматен сос

Лоша снимка, но с отличен вкусов резултат- лесна за приготвяне рецепта от Дани
Печени кюфтета с картофи в доматен сос

https://www.youtube.com/watch?v=jgUZxtU2_-Y

# 474
  • София
Пробвах си новата съдинка.

И пиле издънка, тръгнах да го пържа, то залепна и огромно,няма пържене, допекох във фурната.И всичко, щото дъщерята бързаше да яде...

И  сырники пробвах за първи път.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 18:29 от Тайна

# 475
  • Sofia
Храна в кутията с обяд за у-ще:
Ананас, киви и малини
Обяд - арабска кухня - Fatteh с патладжан и нахут; салата - Фелд, листа от червено цвекло и Фризе с круша Наши и орехи и дресинг с Горгонзола; за подслаждане - от любима по-любима супа "крем Брюле" с ягоди

# 476
  • Mediterraneo
Кюфтета от тиквички, с много моцарела

Салата от варени картофи, печени червени чушки, лук и маслини

Печено пиле

Пилешки гърди със сирена и гъби, поднесено върху бял ориз

# 477
  • там където има винаги вятър
Две вечери обираме останалите манджи.

За това преди малко спретнах кафеените кексчета на Лабрекс. Още топло едното изчезна.

# 478
Карина, как приготвяш дроба? Изглежда много вкусно.

# 479
Дами, уникални вкусотии сте сътворили, заболя ме ръката да кликам Полезно! Grinning

Имам въпроси...
Към Морена- много ми харесаха как изглеждат твоите спелтови мързеливки, каква е рецептата и дали може да се замени обикновено брашно ако нямам такова под ръка?

Карина, и аз да питам за тази рецепта за дроб. Не ми се получава въобще.. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт