Американски колеж - двадесет и четвърта тема

• 52 110
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
При нас в Gradelink има нацвъкани разни дати, но те определено не съвпадат с датите за Final от сайта на Колежа😄 Или посоченият ден за Final се пада в събота. Вероятно просто са посочени някакви дати за ориентир.
Аз преброих 7 предмета с изпит, но може и да греша…

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 11:42 от raly78

# 556
  • София
Честита нова година! Да ни донесе здраве и хубави емоции!

По-натам деканът /Морисън/,  zvanche , да те поправя Simple Smile , ще изпрати мейл до учениците с разпределението на файнълите по дати и часове. Има дни с по два изпита, има и с по един. На календара се виждат дните на изпитите https://www.acs.bg/calendar/

# 557
Prizma,
Благодаря ти❤! Значи чакам мейл.
Между файнълите не ходят на училище нали?

След последния файнъл предполагам, се връщат в нормален учебен режим😀

Честита нова година! Да ни донесе здраве и хубави емоции!

По-натам деканът /Морисън/,  zvanche , да те поправя Simple Smile , ще изпрати мейл до учениците с разпределението на файнълите по дати и часове. Има дни с по два изпита, има и с по един. На календара се виждат дните на изпитите https://www.acs.bg/calendar/

# 558
  • софия
По-натам деканът /Морисън/,  zvanche , да те поправя Simple Smile , ...
Поправяй ме Simple Smile Като непоправима блейка съм събрала 2 в 1. Отново. Новият президент, да.

# 559
  • София
raly, да, между файнълите не ходят на училище, но след последния файнъл веднага се връщат.

# 560
Файнъл нещо като класно ли е? По един по основните предмети ли? И защо не ходят на училище между два файнъла?

# 561
  • София
Файнъл е  нещо като класно, но с по-голяма продължителност /не съм сигурна, но май около два астрономически часа е един файнъл/ и с 20% тежест в срочната оценка. Правят се почти по всички предмети, общо взето без тези с по един час на седмица, и се оформят като студентска сесия - с един ден за финална подготовка преди изпита.

# 562
Prizma,
Има ли опция след Файнълите за повишаване на оценка? Давам хипотетична ситуация. Средният резултат по даден предмет е 82%, което е 5. След файнъла резулата пада на 80%, което вече е 4.
Детето има ли някакъв шанс са повишаване на оценка чрез проект, изпитване, домашно и т.н.

# 563
Колко може най-ниска да бъде оценката на файнъла, за да не се намали общият успех с една единица?
Примерно ако имаме успех 96% по даден предмет, на файнъла колко най-малко трябва да има?
И предполагам изпитите са на целия материал? Как успяват да се оправят по разказвателните 🙄

# 564
  • София
След файнълите реално нямат часове. Връща се в училище който иска да говори с учител, да обсъди резултатите си, но само за срещи по желание, не са на училище и не могат да бъдат изпитани. Понякога учителите дават предварително някакви неща за бонус-1-2%, но срокът им е преди файнълите.

Поправям се: При 96% трябва да изкара под 73,5% за да падне на 5

# 565
Здравейте, дали трябва да се представят някакви документи ако ученик иска да учи дистанционно за даден период? Бележка от лекар при симптоми, но отрицателен тест или просто заявление, че иска да учи дистанционно?

# 566
Най-добре е утре да звъннете в администрацията на Колежа. 100% ще Ви бъдат полезни с информация.

Здравейте, дали трябва да се представят някакви документи ако ученик иска да учи дистанционно за даден период? Бележка от лекар при симптоми, но отрицателен тест или просто заявление, че иска да учи дистанционно?

# 567

Може ли след това да напишете какво ви казаха от АК?

# 568
  • София
Понеже съм много умна, съм проспала последната тема, а уж съм лайкнала поста с който се обявява. Както и да е, сега ще чета 30 страници назад или докъдето има нещо актуално.

От понеделник файнали. Да видим какво ще сътвори, моето чудо. Този 10 клас или много тежък ѝ дойде или на нея и писна да се старае и сме го подкарали през куп за грош. Ама важното да са здрави - физически и психически!
Мечтае  да бъде създаден арт профил поне за 12 клас (някой им подхвърлил да се борят, но е ясно че за другата година няма как да стане).

# 569
  • София
Горги, това няма как да стане. Профилът е един и същ за целия втори гимназиален етап и не може да се променя в 12-ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт