Американски колеж - двадесет и четвърта тема

• 52 012
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
  • софия
Децата са започнали да пишат на МОН. Казах, че са объркали адресата. Докато им отговорят и трите дни ще са минали.

Хахахаха, започнали са да получават copy-paste отговор. Не зависело от МОН и за да завършели образованието си, трябвало преди всичка да са здрави 😂😂😂

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 20:19 от zvаnchе

# 691
Да се влюча и аз с възмущение, вярно всичко ни е наред и РЗИ тръгнали да проверяват ЧУ, нямам думи. За моето дете онлайн тестове и файнъли не са ок, явно е мега тъпа и не може да приписва, незнам. Но на онлайн тест по мат има 2-ка, на пристъствения файнъл има 102 %. Толкова беше и миналата година втория срок. Безумие е това, не знам какво можем да направим, ако някой има идеи да споделя и да се организираме.

# 692
  • Cobrs
Ами дъщеря ми е с Ковид и не се яви на нито един присъствен файнъл. Не ми се мисли какво я чака.

# 693
Само да кажа, че не РЗИ са виновни, а Министератвото на Здравеопазването и заповедта на министъра. РЗИ само изпълнява "текста на закона" без да го коментират или интерпретират. Ако, да речем,  РЗИ влязат в положението на нашите деца и НЕ наложат ДО за 8, 9 и 11 клас, то ще са в нарушение на закона и всичките последствия от това. Така че, ако ще се ядосваше, да в към ми истър Сербезова  Wink и то не защото не е права са вземе мерки срещу заразата,  а защото не е предвидила в закона специфични случаи като нашия. Дали обаче в един закон следва и може да се предвидят и опишат всички специфични случаи е друг въпрос. Аномалии има много. Я си помислете за собствениците на кучета например ... карантинирано цялото семейство и няма кой да разходи кучето... Simple Smile леле, къде ли се изхожда това животно  ...
Та така, патова ситуация!

# 694
Мисля, че на всички е ясно вече, че карантинираните собственици на кучета си разхождат и изхождат кучетата навън.

# 695
  • София
Само да кажа, че не РЗИ са виновни, а Министератвото на Здравеопазването и заповедта на министъра. РЗИ само изпълнява "текста на закона" без да го коментират или интерпретират. Ако, да речем,  РЗИ влязат в положението на нашите деца и НЕ наложат ДО за 8, 9 и 11 клас, то ще са в нарушение на закона и всичките последствия от това. Така че, ако ще се ядосваше, да в към ми истър Сербезова  Wink и то не защото не е права са вземе мерки срещу заразата,  а защото не е предвидила в закона специфични случаи като нашия.
Не, този път не е така. Ротацията в момента е въз основа на заповед на директора на столичното РЗИ, а не на министъра. https://srzi.bg/uploads//pages/Nachalna_stranica/1.Novini/%D0%A0 … 21_21_01.2022.pdf

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 00:21 от sanaka

# 696
Очевидно неправомерно и с риск да ги глобят.
А и не става въпрос за кучетата, а за илюстрация на факта, че в всна заповед или зако не може да св опише всеки специфичен случай ... мисля в ясно на всеки.

# 697
С риск да ме линчувате  но за мен файнълите трябваше да са онлайн. Те си учат онлайн, но файнълите заължително трябвало да са присъствени.  Ще се адаптира АК към ситуацията и това е. Преписвали били-вероятно някои И преписват, но пък в крайна сметка и онлайн обучението не е като да е присъствено. За мен е по-важно психически спокойно дете, отколкото това, което се случва в момента. То, щото, след ваканцията няма да има болни.

# 698
  • софия
Ами моето дете не е психически спокойно на онлайн файнъли. Не знам как по друг начин да го напиша за 100 път. И то е от групата на глупавите с това на Стефи. И така са по-голяма част от децата. Самите те не искат файнълите да са онлайн.
И не е като да нямаха онлайн файнъли миналата година, за да трябва някой да се адаптира към нещо.
"Това е бюрократичен акт, а не такъв, отговарящ на здравни или образователни съображения." абсолютно точно отразява простотията на СРЗИ. Добре, че всичката друга "работа" си "свършиха", че стигнаха да проверяват ЧУ по сигнал.

# 699
Не знам коя е групата на глупавите, но е нормално за файнъл всеки да е притеснен онлайн или на живо, кой повече, кой по-малко, то си е до психическа стабилност на човека. Но това е точно адаптиране, не е до харесване или нехаресване, какъв фактор може да е спокойствието или харесването, когато говорим за изпит?Те най-вероятно ще кандидатстват онлайн в университет.  В момента синът ми, който днес трябваше да има файнъл, симулира учене в онлайн час, защото те с всичко вече са приключили/заради файнълите/. Но ще седи 3 дни пред компютър още.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 08:41 от Ripple

# 700
  • В офиса
Звънче, представи си сега как обясняваш на университетите с изпити онлайн, че твоето дете не е психически спокойно и да ги направят присъствено. За мен че някой се притесняват онлайн е толкова дребна трошичка на фона на това да имаш изпити след училищните часове, да трепериш дали няма да се разболееш и т.н. Тези деца каква ваканция ще имат не знам. То по-добре да ги викнат за файнъли ваканцията. За 12-ти клас пък нямам думи. Оценките 1-вия срок се чакат от американските университети. Те ще си направят специален процес за идващите от АК ли? Отделно че имат паралелни изпити за други университети.
Не разбирам АК.
Маса сериозни университети имат изпити онлайн. И никой не преписва. Те, по светци от папата. Щото на присъствените при тях не се преписва, мда...

# 701
Дами,
Мандалото е хлопнало за съжаление😞
Дайте да помислим дали трябва да реагираме за последните 2 файнъла.
Най-малкото да настояваме да е неучебен ден за децата. А не  два дни по 8 часа+2 файнъла за разкош. Някой знае ли има ли някакви правила, когато има файнъли?

# 702
Карантинираните 12класници трябва да имат файнъли онлайн. Нямат друг избор. Направо си е позорно да ги спъват така.
А и щом остават само два и за останалите класове, толкова щяха да ги избутат онлайн, пък било и с притеснения.

Рали, защо реши, че ще са след часовете?
Нали сега учат, а де факто не трябваше да учат. Тоест един вид си отработват два или три дни, които да имат свободни за файнъли след ваканцията. Здравата логика поне това казва. Вече ако някой реши да не прилага такава, а да следва сляпо правилата, жалко за претенциите за по-различно училище.

# 703
  • Cobrs
Не са само два за нас последните файнъли. За класът са четири, защото бе под карантина, а за дъщеря ми - осем, защото се разболя и още е под карантина. Не знам как ще направи 8 файнъла след часовете. Ако има вариант да се направят в неучебни дни, би било много хубаво, но бройката файнъли за всяко дете ще е различна. Доколкото разбрах, няма да има за нея make up на файнълите, а за децата, които са ги направили ще има такава възможност.

Дами,
Мандалото е хлопнало за съжаление😞
Дайте да помислим дали трябва да реагираме за последните 2 файнъла.
Най-малкото да настояваме да е неучебен ден за децата. А не  два дни по 8 часа+2 файнъла за разкош. Някой знае ли има ли някакви правила, когато има файнъли?

# 704
  • софия
Никога не бих си позволила да обяснявам лични особености на някой, който предварително ясно е описал изискванията си. Или се съобразяваш с тях, или не участваш. Не разбирам правилността на сравнението между това да се знае предварително какви са изискванията и налагането на някакви половинчати в крачка, но явно проблемът е мой. И коментирам "психическото спокойствие".

Дъждец, вчера в мейла до децата е посочено, че файнълите ще бъдат във времето за мейк ъп, което е или след часовете, или между тях на обяд. Вече писах. Никой нищо не е решил.

Правилата за файнълите са в Правилника, но създадената ситуация е извънредна и не е предвидено нищо по отношение на нея, т.е. не търси някъде написано нещо.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 09:13 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт