Американски колеж - двадесет и четвърта тема

• 52 076
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Има заповед от РЗИ София за преминаване към ротационен принцип. Да видим какво ще решат от Колежа за файнълите. Не ми се иска да са online.
Добрата новина е, че след това ще са цяла седмица ваканция🥂

# 631
  • софия
Има нов график за файнълите.
Айде да се свършва, че аман!

# 632
Да! Честит нов график😄
При нас следващия петък след файнъла по Биология трябваше да има и тест на Системи по математика. Пълна лудост според мен…
Сега ако след 2 файнъла в четвъртък трябва да правят и тест, не ми се мисли за резултатите😞

# 633
  • софия
... след файнъла по Биология трябваше да има и тест на Системи по математика. Пълна лудост според мен…
Сега ако след 2 файнъла в четвъртък трябва да правят и тест, не ми се мисли за резултатите😞
Защо това? Не са ли го правили?
При нас мина, но мейк ъп няма, защото беше последната седмица преди файнълите.

# 634
Zvanche,
Не са. Трябваше да е миналия понеделник, но ги карантинираха и госпожата не пожела да е online. Измести го за другия петък след файнъл, което изобщо не е добре за децата според мен. Тест след файнъл е прекалено. Изморени, разконцентрирани, в последния ден преди ваканцията. Резултатите 100% ще са надолу.
Сега с този нов график не ми се мисли. Вероятно след 2 файнъла ще я чака и тест…

# 635
Някой с отзиви за файнъла по немски 10кл.? Бил много труден, ама много труден и не съдържал почти нищо от изпратените за подготовка материали. Понеже не мога аз да преценя дали е така, питам тук за мнения. Благодаря!

# 636
  • София
Някой с отзиви за файнъла по немски 10кл.? Бил много труден, ама много труден и не съдържал почти нищо от изпратените за подготовка материали. Понеже не мога аз да преценя дали е така, питам тук за мнения. Благодаря!
Аз съм със същата информация, но за 9 клас /на едната група, на другата бил по-лесен/

# 637
  Да. Същите са и отзивите вкъщи. Много труден, с много непознати думи. Четенето с разбиране също много ги е затруднило.

# 638
  • софия
А по френски за 9. клас било лесно 🤪
По испански чух, че са имали и  listening.

# 639
В 11 кл. има две преподавателки по немски, всяка от които си е дала “собствен” файнъл. По-тъжното е, че изпитите определено не са били равностойни. Ние сме с по-лесния файнъл, но гаджето е в другия клас и имаме драма.
Знам, че вече ставам досадна със сравненията между големия и малкия син, но…. по времето на баткото файнълите бяха общи за целия випуск и нямаше значение при кого си се паднал - във всички секции се преподаваше едно и също!

И като заговорихме за файнъли - по математика също е имало подобен проблем. Там изпитът е бил еднакъв за всички секции,  но според децата (без да са сигурни), основно се е намесила учителката на другите групи.  Използвани са означения, които те не разбират и когато са попитали госпожата какво се има впредвид, тя е започнала да им се кара и да ги обижда, вместо да обясни за какво става въпрос. Другата секция не са имали такъв проблем, те са били наясно с терминологията. Също така е имало грешки в условията на задачите и в двете групи, които “се подразбират и е ясно какво се има впредвид”?!
За учителката може и да е ясно, но за деца под напрежение определено НЕ!

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 22:05 от BoyanaH

# 640
В 11 кл. има две преподавателки по немски, всяка от които си е дала “собствен” файнъл. По-тъжното е, че изпитите определено не са били равностойни. Ние сме с по-лесния файнъл, но гаджето е в другия клас и имаме драма.
Знам, че вече ставам досадна със сравненията между големия и малкия син, но…. по времето на баткото файнълите бяха общи за целия випуск и нямаше значение при кого си се паднал - във всички секции се преподаваше едно и също!

И като заговорихме за файнъли - по математика също е имало подобен проблем. Там изпитът е бил еднакъв за всички секции,  но според децата (без да са сигурни), основно се е намесила учителката на другите групи.  Използвани са означения, които те не разбират и когато са попитали госпожата какво се има впредвид, тя е започнала да им се кара и да ги обижда, вместо да обясни за какво става въпрос. Другата секция не са имали такъв проблем, те са били наясно с терминологията. Също така е имало грешки в условията на задачите и в двете групи, които “се подразбират и е ясно какво се има впредвид”?!
Как стига информация за такива случаи до ръководството и какво предприема то?

# 641
  • София
Вече многократно съм писала в темата как се процедира.

# 642
За жалост оплаквания за въпросната учителка вече са подавани и към ръководителката на катедрата, и към декана, но съществено развитие не е имало.

Как стига информация за такива случаи до ръководството и какво предприема то?

# 643
Sharky, чета внимателно темите. Знам, че си писала, но ми се иска да споделят опит родители на деца, които в момента са в колежа. За съжаление, това, което получавам като информация за реакцията на колежа, е разочароващо.

# 644
  • София
Няколко страници по-назад вече писаха, че имало прогрес след оплакванията от есента на тази година.

Накратко, ако само родители се оплакват, не ни взимат насериозно, защото ни възприемат като хеликоптерни родители (а реално има и доста такива между нас). Начинът да се пробие е писмени оплаквания с изброяване в детайл на отклоненията, входящ номер, и ескалация все по-нагоре при липса на реакция. Както обикновено процедираме  с държавните учреждения.

Общи условия

Активация на акаунт