Месец, два, три... АПРИЛчето годината преполови!

• 9 658
  • 349
  •   1
Отговори
# 315
  • 2 етажа над тавана
Ивка, да, едно за друго се лепи, но на мен в лабораторията ми се скараха, че не съм го пресипала в чашка за урина, ами им го нося в колектора Tired

# 316
Maми ще ни заключат темата, може ли някой да направи нова или да копира тази newsm78

# 317
Честит ден на Будителите! bg

Честито на месечковците- Кристиян, Ани, Мати и Станислава.    bouquet

Филапа, много хубав Преси  Laughing

Водата още я преварявам и мисля да продължавам, след годинката ще давам от кана Брита.

Иленка, ето ти една схема, имам я от форума:
Възраст: 6-8 месеца

С какво да храним
• Кърма или формула, ПЛЮС:
• Обогатени с желязо зърнени каши (оризова, ечемичена, овесена).
• Пюрирани или изцедени плодове (банани, круши, ябълков сок, праскови).
• Пюрирани или изцедени зеленчуци (авокадо, добре сготвени моркови, плодова каша и сладки картофи).

Колко за деня
• 3 - 9 чаени лъжички зърнена каша, в 2 до 3 хранения.
• 1 чаена лъжичка плод, постепенно увеличаван до количеството от 1/4 до 1/2 чаша в 2 до 3 хранения.
• 1 чаена лъжичка зеленчук, постепенно увеличаван до количеството от 1/4 до 1/2 чаша в 2 до 3 хранения.

Съвети за хранене
• Въвеждайте само по една нова храна, с най-малко 3 дни интервал между новите храни, за да се уверите, че бебето Ви не проявява алергия.

Косопада доста ми намаля, не е като преди.

Черепахова, аз преди така си затрих едни снимки и оттогава на всеки 3 м. копирам всичко на дискове и ги прибирам в кутията за спомени на Скарлет.Парен каша духа...

Аз съм болна  yu5, имам хрема и ужасно гловоболие, Скарлет и тя само пищи от сутринта, ще се ми есплоадира главата вече.  smile3557

Да не кажа голяма дума, но имаме напредък с храненето, вече си отваря устата като подам лъжицата. feeding

# 318
аз ще копирам темата,а после ще я дооправям,за което ме извинявам  Blush

# 319
В схемата която е дала Рина, всъщност в превода във форума има грешка. В оригинала (Ринче предполагам че и ти оттам го ползваш, от Babycentre, и вероятно не си обърнала внимание на превода) е applesauce, което означава ябълково пюре, гъст сос от сварени и пасирани ябълки, а не сок. Иначе самата схема е много добра, аз си я ползвам отдавна за ориентир. Това е схемата която се ползва ванглоезичните страни, доколкото ми е известно. В нея даването на сурови сокове в първите месеци от захранването се отрича.

# 320
В схемата която е дала Рина, всъщност в превода във форума има грешка. В оригинала (Ринче предполагам че и ти оттам го ползваш, от Babycentre, и вероятно не си обърнала внимание на превода) е applesauce, което означава ябълково пюре, гъст сос от сварени и пасирани ябълки, а не сок. Иначе самата схема е много добра, аз си я ползвам отдавна за ориентир. Това е схемата която се ползва ванглоезичните страни, доколкото ми е известно. В нея даването на сурови сокове в първите месеци от захранването се отрича.

Аз изобщо не съм обърнала внимание, копирах я тук от форума. Сега ще потърся оригинала, мама меца- мерси     bouquet  Както винаги много помагаш.
И на мен ми направи впечатление за сока  Thinking, но аз сок така или иначе не давам и го игнорирах.

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 15:24 от R i n a

# 321
така..опекох чушка, пюрирах, нооооооооооооооо бе изплюта директно Rolling Eyes
ей това дете newsm78 дай му само картоф и спанак да яде
на моркова и тиквичката се мръщи (поне не ги плюе де ooooh!)

а ние продължаваме упорито да отказваме ВСЯКАКВИ течности освен кърма Rolling Eyes
чеши зъбките с шишето с мекия накрайник и това е

Деичка #2gunfire #2gunfire #2gunfire да не съм чула повече, че си лоша майка Naughty Crossing Arms

аз днес пак с въпрос - банана как годавате - суров или не newsm78 замислям се за него за другата седмица

# 322
Ох, мами помагайте. На ръба на нервна криза съм. Димитрина или спи или реве, не иска да яде, плюе, опъва се като магаре. аз й крещя, а не искам. Днес ме докара до рев. Вече просто нямам сили.
Мислите ли, че ако взема столче за хранене ще има подобрение в яденето? Сега я гушкам и така я храня, но след няколко лъжици започва едно нервиране, изпъване и става мазало. Днес на разходката щях да я напляскам. Не мога да разбера защо стана така това дете. Изобщо не беше такова - ядеше спокойно, спеше нормално, НЕ ревеше.
Знам, че е много индивидуално, но колко пюре долу-горе изяждат вашите бебоци? Ние днес едва се преборихмв с около 80гр., като естествено всичко завърши със сълзи.

ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ БЕБОЦИ!

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 16:15 от galiabalq

# 323
  • София
Галя, напълно е възможно - аз имах този проблем с Лора навремето и щом я сложих на стол такова ядене падаше...!
За упражненията, ако искате да ви изпратя снимките, които пратих на Филипа или тя да ви ги пусне, зощото не съм сигурна, че съм ги запазила!

Сега за консултацията - 9260 / + 320/,75 см / 0/! Не съм изненадана - бодитата му не умалават и от там се усетих, че си седим на едни исъщи размери! Взеха ни кърв, а утре ще занесем урина!

Ние също не пием нищо освен кърма - вечар предложих сок от ябълка, който според мен беше божествен на вкус, но не и според Матей, който се втръсна все едно бях дала оцет! На плодовите пюрета по същия начин реагира! Явно ще си давам както до сега смесено със зеленцуците и плод!

Танче, същото казва и нашата позната - кинезитерапевт - само на земята, на столове, шезлонги и прочие само за по малко!

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 16:09 от Вени*

# 324
Гале, да не би да и избиват зъбки, симтомите които описваш съвпадат Thinking
Ако не иска да яде пюре, не я карай на сила, направи почивка 1-2 дни и пак пробвай. Когато и даваш пюрето, гледай да е спокойна.
Иначе и моята бебка отказваше в началото да яде пюрета, но го отдавам на това, че просто и трябва време да свикне с новата храна, досега знаеше само мляко.
Много ми помогна съвета на юлчето( юлче    bouquet), когато я храня и давам една лъжица и на нея, тя си отваря устата да вкара нейната лъжица, но аз я изпреварвам и и давам моята с пюрето, сега вече сама си отваря устата.  В момента изяжда 40 гр, в 3-та седмица от захранването.

мама меца, ако не те затруднява, можеш ли да ми дадеш линк към оригиналната статия  Praynig, нещо не мога да я открия.  bouquet

# 325
Никакви изгледи няма да е зъб. Нито подуто, нито зачервено. Проблема е, че преди си ядеше по 1 бурканче пюре - ние сме захранени вече от 1,5 месеца. А като яде и само 4 пъти дневно незнам какво да й давам вече.

# 326

аз днес пак с въпрос - банана как годавате - суров или не newsm78 замислям се за него за другата седмица[/color]

Аз го давам суров, мачкам го с вилица, слагам го в бисквитената каша, лапа като ламя! Peace

# 327
  • София
Гале, пробвай да я сложиш седнала срещу теб по някакъв начин / шезлонг или на дивана/ и така да я храниш да видиш дали няма да епо-добре!

# 328
ДО-КЛА-ДВА-МЕ !
Тони е 66 см висок и 7300 грама!
Подскача като кенгуру, на проходилка е ужасно да го слагам ooooh!, сам трябвало да седне и да се изправи!
Започваме с месцето!

# 329
Гале, и 2те ни зъбчета излязоха без типичните признаци Peace
Чаена  Hug надявам се поне банан да хареса, ченавсичко плодово се мръщи Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт