Месец, два, три... АПРИЛчето годината преполови!

• 9 650
  • 349
  •   1
Отговори
# 345
6u6i-Ние не говорим за едновремешните каши от запечено бяло брашно.И една моя приятелка ми казваше"Не му давай каша ,че ще напълнее още повече"Не виждам как каша от просо(примерно)и то 60 грама ще ми напомпат детето.Все пак това е диетична храна,а и кадънките не са дебели Joy
Само м/у другото да ти кажа,че като гледам мерките на Марти,никак не е дебел.

Ха честито ви ТА-та

Ние МА май няма и да кажем скоро.Това в знак на признателност,че съм с него не по 24 ,а по 25 часа в денонощието.
Минахме презБАсега сме наTaДя и Да,ама Ma немаааа
Сега го научих като му кажа Бравооо и да пляска с ръчички...Много е сладкоSimple Smile

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 19:46 от ~Цвети~

# 346
Татянче това че трябва да се яде много време една храна заради алергиите много ме изненада, или аз не го разбирам правилно. Значи доколкото знам, трябва дасе въвеждат бавно - това да, но после е добре храните да се редуват често точно за да се избегне развиването на свръхчувствителност, т.е. вместо всеки ден дадава човек примерно викс от чушка, морков, тиквичка, по добре днес чушка и морков, утре карфиол и тиквичка... не знам дали го обясних хубаво, но така съм го чела и съм го разбрала.  newsm78 нещоне разбирам защо по немско препоръчват да не се сменят храните често. Или по-вероятно просто не съм те разбрала добре.

Все се каня да те помоля, би ли обяснила по-подробно как върви захранването там? Какво хапвате в момента например? За безмлечната плодова каша подозирах, защото на опаковката на Милупа има рецепта за такава  Mr. Green

Правилно си ме раzбрала, тук каzват така, но доколкото раzбрах само zа въвеждането. Т.е. не да въведеШ днес морков, след 3 дена да въвеждаШ карфиол и оЩе 3 дена по късно броколи, стават 3 zелен4ука zа 10 дена. Препоръ4ва се когато се въвежда един zелен4ук, да се дава минимум една седмица, подобре 10 дена.

Та аz zапо4нах преди 3 седмици някъде, първо дадох само морков. В на4алото няколко лъжици, но в рамките на 10 дена стигнахме цяло буркан4е от 190гр. Тогава дадох морков с картоф, 8 дена ако не се лъжа. След това минах на тикви4ки с картоф, но в тях има и ориz. Между впро4ем само морков с картоф не съдържа ниЩо друго. И така в момента сме на тикви4ки оЩе няколко дена и след това не zнам, тиква с царевица може би  newsm78  Милена обикновенно иzяжда 150 до 190гр, има и слу4ай когато не й стигат 190гр  Shocked  но по принцип съм zаместила едно кърмене.
Следва тоzи месец да zаместя ве4ерното кърмене с мле4на каШа.
ОЩе един месец по късно се zамества оЩе едно кърмене с беzмле4на каШа, т.е. плодово пюре с елда, примерно. Така Ще има 2 пъти кърмене, една мле4на каШа и 2 беzмле4ни хранения.
След 10тия месец, когато могат ве4е да сядат самостоятелно и да дъв4ат лека по лека, се препоръ4ва лека по лека да се минава на семейно хранене, примерно zа zакуска освен мляко да ядат и малко хляб беz корица, намаzано с масло.
Ли4но аz Ще продължавам да кърмя поне 2 пъти на ден до годинката, ноЩта не я броя  Mr. Green

# 347
  • София
Вече мога официално да заявя, че Мати седи!
Записахме го на камерата, но незнам как да ви го пусна? Къде в нета могат да се качват клипове?

# 348
Браво на Мати, Ема още забива нос, само на стола за хранене седи, но вече се движи из целия хол въртейки се по ламината.

Филипа, аз месото въведох бързичко, но не мога да съветвам никой да прави като мен , всеки сам си решава  Hug. Мен ми се струва много странно това всеки плод или зеленчук и др. да се въвеждат едно по едно. Лекарката , пък аз си я харесвам и си я слушам, ми каза да дам първия ден две - три лъжички, на следващия ден половината и следващия път цяло. Започнах със заешко и след това смело всички видове месо, без свинско. Даже вече, както бях писала и риба, защото ми каза да я дам накрая и пак постепенно.
Попарата я пробвах сутринта, но Ема не я хареса, а това е първото нещо , което не и допадна, на третата лъжица вече се дереше. Значи пак според педиатърката идеята е да се въведе глутена със сухара и ако не я хареса ще го въведем с бисквитки в млякото или с глутенови каши.
Още не яде плодове пресни , нито сокове , нито жълтъци, доколкото разбрах към 8 месец.
На Ема много и тече едното оче и почнах капки , но забравих колко дена трябваше да се слагат  newsm78
Водата я преварявам в каната от както се е родила, т.е. само кипва и така ще правя до година, защото не ме затруднява.

# 349
  • София
Честит 7-ми месец на Мати, Ани и Станислава!

Като ви чета как захравате направо ми се дощя и аз да започна. Но съм решила да е по-късничко, че ще гледам да устискам с мерака за захранване.
Емо пак започна с големия нощен рев по час и половина и от снощи започнах да му давам Еспумизан-Ел. Определено пищи като от колики и се присвива и няма успокояване. Днес от рано му дадох порция капки с надеждата да не пищи тази нощ и досега само около 20 минути ни бе рева - дано няма повече. Като си направих ревизия на яденето излиза, че от  мандарините най-вероятно съм му предизвикала колики. А как обичам цитруси... И как ще оцелея зимата без тях хич не ми е ясно.
Спим на приглушена светлина от нощна лампа.
Емо не може сам да се изправя, но като го сложа да седне - седи. Ако се завърти настрани губи координация и пада, след което надава вой докато го изправя. Най-неприятното на седалата поза е, че си хваща краката и докато се усетя сваля терлиците и чорапите и започва да си крещи на босите стъпала.
Вода не преварявам, защото не пие. Биберон така и така не залюби и не ползваме.
От няколко дни крещи ТАТЕ, а днес го разнообрази с ДЕДИ и БАБУУУУ. Колкото и упорито да го мамосвам детето МАМА май не иска да каже newsm78 И като се ентусиазира да крещи ми се накъдря косата от виковете му.
Лека нощ сега от мен, че дзверо спи и ми се иска да съм поотпочинала като се сети за среднощните си изпълнения. От недоспиването по цял ден ми е криво. Я да ви питам докато не съм забравила някакви витамини пиете ли?

Общи условия

Активация на акаунт