Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 33 807
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Гърненце, моите любими ензими на Now са с папая и се смучат. Езика ми е розов като на бебе вече години.  Дъха ми се оправи и ми е по-леко на стомаха после. Някога и от твоите вземах, обаче нещо дразнеха гастрита, макар и да ми казаха тук че аз гастрит нямам. Но точно в нея област ме удряха. Някой път можеш да поръчаш от теЗи с папая за проба. Аз вземам по 1-2 след ядене. Само не знам дали можем да ползваме в дългосрочен план така. Аз вече 3-4 години ги ползвам, дано не навредим. Чета за и против, но ми е трудно да отсея какво да правя.

# 166
Vici75, като казваш, че езикът ти е като на бебе, смяташ, че се дължи на ензимите ли ? Тъй като аз имам проблем с червата и от край време езикът ми не е с розов цвят, което знам, че издава здравословни проблеми със стомах и черва.

# 167
Оо абсолютно е от ензимите. За тях се знае че премахват зъбен камък и бактерии от устата. Аз също така и зъбен камък нямам. Явно като ги вземеш и смучеш и точно там иЗчистват. Преди имах като бял налеп в дъното на езика. И дъха ми беше лош. Все го отдавах на проблем със стомаха. Обаче от как ги вземам всичко е повече от добре. Хубаво е ако не ви идват скъпи да ги пробвате. Дали от iHerb, дали ако може да се намерят в Бг да се пробват. Като се изсмучат, вода не се пие после поне 30-40мин. Някъде казват преди хранене да се изсмучат, но аз така не мога да меся сладко и солено. Вземам ги след и пак има ефект. Като десерт даже ми е таблетката.

# 168
За ензимите да попитам - те подпомагат ли червата и изхождането или са само за стомаха?

# 169
Гърненце, моите любими ензими на Now са с папая и се смучат.
За тези ли става дума?
https://nowfoods.bg/now-foods-papaya-enzymes

# 170
Да, точно за тези ензми става дума. Подпомагат червата, по-скоро храносмилането. Но за запек няма да свършат работа.

# 171
Много ми помогнахте с отговорите Simple Smile. Ще си поръчам онзи пакет Фибри и Алое + пробиотик, ще коригирам храненето, ще вмъкна и водата от сушени сливи през 1 - 2 дни, пък дано успея трайно и здравословно да оправя нещата. Че постоянно на Елакса не си е работа - все някога и тя ще спре да действа.
Благодаря ви момичета Simple Smile

# 172
  • София
Пробиотик Прокомбо ми е действал безотказно.

# 173
Имам познати които са доволни в това отношение от пиенето редовно на кефир, домашно приготвен. На мен не ми действа по този начин, но аз и нямам нужда. По-скоро действа регулиращо отколкото откровено разхлабващо както нещата в аптеката. За който харесва вкуса на кефира, си струва да пробва.
Говоря за домашно приготвен кефир, не знам дали такъв от магазина има същия ефект. Но пък ако човек реши, не е труден за правене, то занимавка почти няма по него.

# 174
Здравейте преди около седмица писах ,че ще ходя на момолог и съм много притеснена..
poli понеже ти обещах да кажа как е минало ,за щастие всичко е наред нямам никакви проблеми 😊

# 175
И аз си спомням за вас, радвам се, че всичко е ок Simple Smile

# 176
Пробиотик Прокомбо ми е действал безотказно.

За запек ли?
Защото аз го взех след голямата реклама тук, за спазми и подуване след една американска Боровинка. Но никаква полза нямах, а даже и неприятен ефект, запек. Моята гастро каза, че добрите пробиотици не са на капсули/таблети. Изписа ми Омнибиотик. Не съм го купила.

# 177
Истинските пробиотоци са ферментирали храни - кисели краставички, кисело зеле, туршия, както и качествено кисело мляко. Всички пробиотоци, които се продават в аптеките са маркетингови продукти. Знам го от близък фармацевт, които е и преподавател, изследвал състава на най-продаваните пробиотици в аптеките.

# 178
Здравейте преди около седмица писах ,че ще ходя на момолог и съм много притеснена..
poli понеже ти обещах да кажа как е минало ,за щастие всичко е наред нямам никакви проблеми 😊

Радвам се!
Ако ти се споделя, какво се оказа?

# 179

Радвам се!
Ако ти се споделя, какво се оказа?

Реално нищо ,структура на гърдите.
др Бозев ме прегледа мисля ,че може да го знаете.Прегледа ме обстойно и само каза здрава сте.Това е.

Общи условия

Активация на акаунт