Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 33 808
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Истинските пробиотоци са ферментирали храни - кисели краставички, кисело зеле, туршия, както и качествено кисело мляко. Всички пробиотоци, които се продават в аптеките са маркетингови продукти. Знам го от близък фармацевт, които е и преподавател, изследвал състава на най-продаваните пробиотици в аптеките.

Обожавам всички гореизброени неща, обаче задържам много вода от тях и не си позволявам да ги консумирам повече от веднъж на сезон. Същото е и с по-сладките плодове, като грозде примерно /а за него умирам по принцип/. Едното заради солта, другото заради захарта. А е много важно да не задържам вода, защото качвам килограми, от там вдигам кръвното и колелото се завърта.

# 181
  • София
DeVa, , да, за запек. Само това ме оправяше като бях бременна.
Но съм съгласна, че е най-добре човек да оправи този проблем с хранене и движение, а не с добавки.

# 182
Кое ви предизвиква запек, че при мен ще е добре, защото положението е леко разхлабено. Grinning

# 183
Прокомбо.
Но и други пробиотици съм забелязала, че при мен имат такъв страничен ефект. И по тази причина не пия.
Туршии/кисело зеле и краставици не ям заради солта. Като Касиопея съм, задържам течности.

# 184
Здравейте, има нова опаковка на Панадол сироп, някой знае ли от кога и каква е разликата с мерителните единици?

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 08:03 от Valerians

# 185
Гърненце, моите любими ензими на Now са с папая и се смучат. Езика ми е розов като на бебе вече години.  Дъха ми се оправи и ми е по-леко на стомаха после. Някога и от твоите вземах, обаче нещо дразнеха гастрита, макар и да ми казаха тук че аз гастрит нямам. Но точно в нея област ме удряха. Някой път можеш да поръчаш от теЗи с папая за проба. Аз вземам по 1-2 след ядене. Само не знам дали можем да ползваме в дългосрочен план така. Аз вече 3-4 години ги ползвам, дано не навредим. Чета за и против, но ми е трудно да отсея какво да правя.

Малко със закъснение се включвам по коментара ти, но благодаря за препоръката! Simple Smile
В моите на "Now" също има Папаин, ама не знам в какви количества.
Мъжът ми пък преди време приемаше точно папая ензими, само че неговите бяха на "GNC". Беше доста доволен. Аз, обаче, не ги долюбвах, имаха особен мирис и вкус (неприятен за моите усещания), а и трябваше да се смучат или дъвчат, което ми е допълнително усилие на мен. Фен съм на директното поглъщане... Grinning Но въпреки това, ще взема твоите, като ми се отдаде възможност, за проба.
Сегашните, които приемам, изобщо не ми дразнят стомаха или червата, но аз съм сред тези хора, които от почти нищо не усещат дискомфорт. Единственото нещо, което през годините ми е създавало проблеми в тази насока, е бил приемът на "Диклофенак" за повече от 2-3 дена. По тази причина спрях да използвам въпросния медикамент, макар да го намирам за доста ефективен. Малко се отклоних...
Все още продължавам да следя, доколко дават резултат ензимите на "Now" - засега добре се представят.

# 186
Някой да задържа течности много повече при по-хладно време?
Лятото задържах в по-малка степен, сега е ужасно, както беше и пролетта...

# 187
Здравейте, да си кажа и аз моята болежка. От 17.08 съм със счупена пета метатарзална кост. От Пирогов ми изписаха ортеза-постоперативна обувка, с която се движих до вчера 30.09. След вчерашната снимка и преглед от ортопед съм много объркана. На снимката не се виждало достатъчно натрупано костно вещество, но пък минали 40дни,т.е да свалям обувката и да тръгвам. Попитах нужна ли е рехабилитация и физиотерапия, че пръстите са обездвижени, а отговорът беше - за какво ти е да движиш пръстите, важно е кракът да влезе в обувката.Опитах се вчера като сваля ортезата да обуя чехъл и да походя.Но ако на здравия крак чехълът е хлабав, на болния въобще не можа да се обуе, толкова е отекъл. Сутринта след поне 10ч в леглото, в смисъл хоризонтално, кракът пак отекъл. По ходих малко, 3, 4 обиколки на стаята, с патерици си помагах, но боли. Имам Лиотон, магнезиево олио, хепароид, волтарен. Четох и за Репарил. Какво ще ме посъветвате. Дали да търся второ мнение на ортопед, физиотерпевт ли? Въобще как да стане това раздвижване. Благодаря предварително.

# 188
Здравейте. От 1 седмица съм на антибиотик. От вчера постоянно имам усещането, че ми се пишка, но има капки. Пих микомакс на 2рия ден от АБ, нямам сърбеж. Сега дилемата ми е с гъбички или цистит съм? Задължително ли сърби при гъбички? Ако е цистит, стерилна урина ли се пускаше? Май преди време нея пусках и излезнаха коки, имах същите оплаквания...

# 189
Ванвал, бих потърсила мнението на ЛЛ, ако те познава и на други специалисти задължително.
Иан, при гъби мен много отчетливо ме сърби. Възможно ли е да си настинала и оттам цистит?

Аз искам да ви питам, макар да не е точно за тук този въпрос. Имате ли наблюдение дали имате физиологични симптоми при земетресение 😄 ?

# 190
  • под тепетата
Не ми се смейте, но ден-два преди земетресение ( което е около нас) много ми се вие свят.

# 191
Благодаря, че сподели! Изобщо не ми е смешно. Аз си знам, че съм странна птица, но не може да съм сама, все на някой друг се случва нещо подобно.

# 192
Защо да е смешно, щом животните усещат...ние също сме живи същества, някои хора са по-сензитивни. Както се влияят от Луна, Меркурий , магнитни бури и т.н. 
Аз не съм от тях де, не усещам нищо, но и не се учудвам на такова нещо.

Yan25 аз първо пускам обикновена урина, ако в нея има бактерии, тогава пускам стерилна. Защото стерилната правят само посявка за бактерия. Обикновената показва много други показатели - белтък, левкоцити, PH и т.н. т.е. може да има само възпаление без бактерия. Въпреки, че ти сега като пиеш АБ не знам как ще се отрази на резултата

# 193
Не ми се смейте, но ден-два преди земетресение ( което е около нас) много ми се вие свят.

Аз не, но имах една колежка, която беше, като сеизмограф - буквално. Около час преди земетресение й прималяваше и й ставаше лошо. Казваше, че усещането е, като да ти прималее от глад с леко замайване

# 194
И аз да си задам въпроса. Няколко дни преди цикъл, също по време, а сега и след ми се случва едно много неприятно замайване, трудно се фокусирам и ми е доста неприятно от това.Има и някакъв шум в главата, кръвното ми играе, но дори и да е нормално, пак си го има това състояние. Започнах да си взимам магнезий и милгама, реших и малко деанксит. Ясно е, че не може да се каже от какво е, но все пак някакви предположения, на някой случва ли му се ? Преди няколко месеца си правих ПКК и беше след цикъл та желязото ми беше малко ниско. Не знам дали е от това, може и хормонално да е. Купих си и Феротон - прахчета. Някой пробвал ли ги е, помагат ли му ? Малко се притеснявам да не ми дразнят, че имам проблем с колит, но уж са добри. Дано да отмине, сега не ми се ходи по лекари да обикалям Simple Smile
Да добавя, че тогава изследвах и хормоните на щитовидната, ок бяха.

Общи условия

Активация на акаунт