Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 33 811
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Деанксит защо? Това е антидепресант и не се пие така като витамини/минерали.

# 196
Реших, че е на нервна почва, самосиндикално е решението, може и да е грешка, просто исках да проверя дали пък нещо не е от психиката.

# 197
Деанксит не е нещо което човек си предписва сам, освен ако не е лекар разбира се.
Незаконно е и да го продават без рецепта, макар и да ми е ясно че се случва на места.

# 198
Добре бе, хора, ок не е редно, това го разбрахме.Питам дали на някого му се случва и дали е открил причината. Рецепта си имам, пила съм го и преди. Тъй че не ме яжте освен ако не е някой полезен съвет.

# 199
veseuka, деанксита ще ти даде енергия, независимо дали е "на психическа основа", или не. Просто с него по-лесно се понасят симптоми, независимо на какво се дължат те.
Аз пак да попитам за задържането на течности - при някого влияе ли се от сезона?

# 200
... Купих си и Феротон - прахчета. Някой пробвал ли ги е, помагат ли му ? ....

Не мога да отговоря на въпросите ти, но се включвам във връзка с желязото. Може за някой да е полезно.
Винаги съм била с много нисък хемоглобин, падал е до 103. Само да вметна, че не съм го усещала по никакъв начин това. Само на профилактични изследвания го установявах. Реших да се задействам сама, попрочетох и от две-три години си самоназначих два пъти в годината /пролет и есен/ Фероглобин. Пия по два месеца на сезон. Хемоглобинът ми започна плавно да се повишава. На последните изследвания преди 20 дни беше 122. Аз такива стойности в живота си съм нямала. Не ям зелении, месо хапвам, но не обичам особено. Явно е от хапчетата.

# 201
  • Варна
Чак толкова предпазливост от деанксита!?
Това не е нещо сериозно и силно, преди десетина години го продаваха без рецепта по аптеките.
По скоро да няма полза от него, от колкото да навреди.

Да не бъда разбрана погрешно, против психотропните лекарства съм, но това е от най-слабите.

# 202
За хемоглобина и желязото аз пия Тотема, обикновено есенно време. И Неофолик, почти постоянно. Трайно се задържа над 120.

# 203
Здравейте, след прекаран ковид с немалко усложнения, по време на лечение на пневмония с антибиотици се появи и заглъхване на лявото ухо и болки в лявата сливица. Ходих на УНГ, за сливицата ми изписа разтвор за гаргарене, за ухото каза, че не вижда проблем, имах и кръвни изследвания в норма (т.е. няма възпалителен процес). След няколко дни болката премина, но имам бели петна по сливицата и на моменти ми създават дискомфорт, а ухото започна още повече да заглъхва. Отново посетих УНГ, за ухото пак ми каза, че е здраво, а мен това заглъхване направо ме побърква. Не знам от какво може да е и как да го премахна. За сливицата каза, че тези неща налепи или каквото е, нямало как да се махнат, ако толкова ме притеснявало да съм си извадела сливиците. Това беше съветът от лекаря. А дори не ми каза, че трябва да се направи някакво изследване, например да се вземе гърлен секрет или нещо друго, за да се разбере от какво са тези бели образувания по сливицата. Ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми, моля посъветвайте ме, или евентуално препоръчайте добър УНГ специалист във Варна, тъй като от този, при който бях не останах никак доволна (преглежда в МЦ Клиника Нова).

# 204
  • Пеликания
Еми аз съм посещавала д-р Папуров (Белмонт) останах доволна. Но моето не е критерии, аз ходих заради дискомфорт в гърлото.

# 205
  • Варна
Здравейте, след прекаран ковид с немалко усложнения, по време на лечение на пневмония с антибиотици се появи и заглъхване на лявото ухо и болки в лявата сливица. Ходих на УНГ, за сливицата ми изписа разтвор за гаргарене, за ухото каза, че не вижда проблем, имах и кръвни изследвания в норма (т.е. няма възпалителен процес). След няколко дни болката премина, но имам бели петна по сливицата и на моменти ми създават дискомфорт, а ухото започна още повече да заглъхва. Отново посетих УНГ, за ухото пак ми каза, че е здраво, а мен това заглъхване направо ме побърква. Не знам от какво може да е и как да го премахна. За сливицата каза, че тези неща налепи или каквото е, нямало как да се махнат, ако толкова ме притеснявало да съм си извадела сливиците. Това беше съветът от лекаря. А дори не ми каза, че трябва да се направи някакво изследване, например да се вземе гърлен секрет или нещо друго, за да се разбере от какво са тези бели образувания по сливицата. Ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми, моля посъветвайте ме, или евентуално препоръчайте добър УНГ специалист във Варна, тъй като от този, при който бях не останах никак доволна (преглежда в МЦ Клиника Нова).
Ако питаш мен това не го прави никога, вадене на сливиците.
AST колко е, завишено ли е, че се дава съвет да се вадят сливици или друго изследване да е индикация за това.
Според мен и за сливиците и за заглъхването на ушите решението е едно и също. Дренаж, разбиване и изтегляне на бетонирана слуз и от там и от всички чаркове на главата.

# 206
Ако питаш мен това не го прави никога, вадене на сливиците.
AST колко е, завишено ли е, че се дава съвет да се вадят сливици или друго изследване да е индикация за това.
Според мен и за сливиците и за заглъхването на ушите решението е едно и също. Дренаж, разбиване и изтегляне на бетонирана слуз и от там и от всички чаркове на главата.

Благодаря за съвета относно ваденето, аз също съм доста против, а това AST както и каквито и да е други изследвания не са ми правени, не са ми назначавани, никой нищо не ми казва, не знам тези лекари майтап ли си правят, само се хвърлят едни грешни пари и никой не ми разглежда проблема адекватно, вече не знам къде да търся добър УНГ специалист, който ще ми помогне наистина, да си реша проблема преди да стане късно. В момента само се лутам между лекари и губя време.....А можеш ли да обясниш по-подробно за този дренаж и разбиване и изтегляне на слуз, не съм чувала за това.

# 207
Бърз въпрос
Кръвно 140/92 /нормалното е 110/70/, пулс 50, няколко пъти лека аритмия - какво мога да пия?
Кордиологът ми не вдига, а ми се случва за пръв път. Главата ме боли, не мога да стоя права, защото ми се вие свят и ми е замаяно, все едно ми е падноло кръвното.
Цял ден лежа. Обикновено при вдигане на кръвно пия Небилет, който е бета-блокер, но днес не посмях, заради ниския пулс

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 18:54 от Lady Cassiopeia Duval

# 208
  • София
Спорадично ли го пиеш Небилета и бетаблокера? Не е добре така. Виж се с кардиолога си, ако трябва с друг и ако е нужно да назначи схема на лечение. Небилет и бетаблокер не се пият само като вдигнеш кръвно. Има си други за тази цел.

# 209
Пия само Небилет - той е бета-блокер. Преди го пих известно време, защото поддържах високо кръвно. Сега го пия само, когато го вдигна кръвното. Но никога до сега не ми се е случвало да имам високо кръвно и същевременно такъв нисък пулс.

Общи условия

Активация на акаунт