Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 34 273
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Ян, не знам ако е псориазис дали е добре да се ползва кортикостероид, защото при определени кожни заболявания са противопоказни. Иначе за народен крем препоръчвам Витасин, много е добро, има го в Софармаси, попрочети за него, някъде четох, че го използват и за псориазис, билково е и е 5 лв, попитай в аптеката дали е подходящо.

# 241
Псориазисът не е заразен, той е автоимунно заболяване, доколкото ми е известно. Кортикостероидите са много лошо решение в дългосрочен план.

# 242
  • София
В тази връзка имам някои въпроси. Може ли хомеопат да помогне и да прецени дали е псориазис или друг кожен проблем? Може ли и дерматолог, и хомеопат за София да ми препоръчате?

Веднага препоръчвам Токуда. Миналата година дъщеря ми получи лишеи от един басейн. Първо я водихме в Поликлиника България, където една младичка докторка буквално се учеше на нея и постоянно се консултираше с интернет за лишеите. Даде ни крем с кортикостероиди, който трябваше да се ползва дълго време. Той помогна за малко, но после пак се появиха. След това отидохме в Токуда, там ни прегледа доцентка, която е шефката на отделението /извинявам се, но не й помня името/. Директно ни прати да я пекат на едни лампи, предписа един много силно овлажняващ крем за тяло - медицинска козметика, и за 2 седмици всичко завехна.
Горещо препоръчвам да отидеш в токуда - може накрая да се окаже, че изобщо не е това, което си мислиш.
Упсех!

# 243
Дерменджиева. И аз съм много доволна от нея

# 244
Не мога да ви отговоря конкретно т.е. не съм видяла новата опаковка.
Но това, че има нова опаковка, не означава, че продукта е различен, на лекарствата често им сменят опаковките, не и състава обаче.
И какво може да съдържа Панадол освен парацетамол? Винаги е съдържал това, наистина не разбирам въпроса, вероятно и други за да не е отговорено до сега.
На новата опаковка пише 1+, т.е от 1месец възраст бебе,,старата беше 2+, вътре в листовката има нова таблица според кг на детето, но състав ( парацетамола ) е същият като активно вещество - 120mg/5 ml парацетамол, за това не разбирам защо е корегирана таблицата за дозировка, като според килограмите в предишната листовка сега я няма…?!??

Ами вероятно са коригирали, за да вмъкнат и по-ниската възраст/кг.

Ето двете листовки, аз не виждам драматични промени. Преди е била по-обща от 4-6кг 2,5мл, сега са разбили за да се хване възраст 1м - 4кг 2мл и отделно 5-6кг 3мл . Нищо фатално няма с 0,5мл грешка +/- нито кг на детето са константна, нито се дава съвсем точна доза като част остава по лъжичката.
Скрит текст:
Старата листовка

новата

# 245
Здравейте, мисля че имам някакви хормонални промени след раждането.Знам че е минало малко време ,3 месеца, но искам да си пусна за изследване някакви хормони,но не знам точно какви. Коремът ми не спада изобщо, дори бях свалила 6 кг ,сега съм върнала 2,не кърмя вече, и от 70 колкото бях преди бременността , сега съм 80 и не мърдат... Мисля че съм леко подпухнала ,мога ли нещо да изследвам да разбера дали е от тях?

# 246
Според мен си проверете щитовидните хормони (ТСХ, ФТ4 и ФТ3), както и инсулин и глюкоза на гладно. За полови хормони мисля, че е рано още се наместват, а и не мисля, че нещо от тях е свързано с тези симптоми.

# 247
  • Г. О.
Здравейте. Притеснителна ли е стойността на глюкоза 5.74 при реф.стойности до 6.05 mmol/l? Кръвта е вземана след прием на кафе без захар, ако това може да е оказало влияние.

# 248
Оказало е вероятно. Кръвна захар се изследва на гладно и без кафе, както и след 12 часов глад

# 249
Аз също знам, че кафето оказва влияние на кр.захар, холестерол, триглиц. и др
Сестра в болницата ми се скара, но не знаех тогава.

# 250
  • Г. О.
Благодаря ви!

# 251
Повтарям си въпроса, който остана назад. Какво е значението на ниска стойност на девиация на тромбоцитно разпределение, тромбоцитите са в норма.
Този полазател за втори път е с под референтна стойност.

# 252
Повтарям си въпроса, който остана назад. Какво е значението на ниска стойност на девиация на тромбоцитно разпределение, тромбоцитите са в норма.

Още вчера гугълнах, но излязоха доста теми, от които нямах време да отсея това, което те интересува, а и терминологията е доста сложна за некомпетентен като мен човек. Ако имаш време, потърси. Даже ми излезе тема тук в БГ мама за Базедова болест, и то писано тази година. Може би има някоя дама, която е наясно там. От мои изследвания знам, че ако хемоглоблинът не е в норма, оттам се променят още някои показатели. Подозирам, че не питаш медицинско лице, защото ще ти каже, че всичко ти е наред, и сигурно ще бъде прав, но не пречи да се тревожиш.

# 253

Щом са в норма, не задълбавай във второстепенните показатели.

# 254
Мога ли да ползвам тампони по време на цикъл , след като имам вътрематочна спирала (Копер Т). Забравих да питам гинеколога ми.

Общи условия

Активация на акаунт