Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 34 274
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Естествено, че това е препоръката на ЛЛ, не задълбавай, всичко ти е наред. Но вече при поредно изследване се получава такава стойност.
Аз не можах да се ориентирам в гугълския водопад от инфо.

# 256
Естествено, че това е препоръката на ЛЛ, не задълбавай, всичко ти е наред. Но вече при поредно изследване се получава такава стойност.
Аз не можах да се ориентирам в гугълския водопад от инфо.

Профилактични ли са ти изследванията, или заради проблем? Останалите показатели в норма ли са?

# 257
Ето тук е обяснено подробно за тромбоцитите.
Девиация означава разсейване в зависимост от обема им.
https://www.synevo.bg/palna-kravna-kartina/

# 258
Ето тук е обяснено подробно за тромбоцитите.
Девиация означава разсейване в зависимост от обема им.
https://www.synevo.bg/palna-kravna-kartina/
Това го намерих и аз но какво означава под референтна стойност.

# 259
  • София
Пия лекарството Баклофен.
Изписано ми е първите 3 дни 2Х1/2табл. и 10 дни по 2Х1табл.
На листовката пише постепенно да се спира.Личния не ме е инструктирал.Знае ли някой как да го намаля след тези 10 дни?

# 260
Хора, някой с повече обща култура (че ми е много бедна в тази насока) да ми каже: за жени на които им е спрял цикъла за определен период от време по хормонални причини какво е възможно да се случи ако не си пият хормоните?Накратко имам прекалено свалени килограми и гинеколожката ми каза че след 5 качени ще ми се върне цикъла и е предвидено а до тогава трябвало да пия хормони, но не се сетих да я питам важно ли е толкова да ги пия ако един два месеца ги пропусна какво ще стане? (Уплаших се за риск от рак не ми се смейте ако е глупост нищо не разбирам в тая насока просто).Не я бях разбрала дали има предвид, че е важно да ги пия или че просто няма да имам естествен цикъл ако не ги пия.Преди месец беше тази консултация ии чакам да кача килограми и да ми се върне но не съм пила все още предписаните ми и купени хормони още защото предпочитам естествено да ми дойде но не се знае кога организма ще реагира на покачените калории които поемам  вече просто и колко бързо ще ги кача това е по бавен процес от отслабването все пак в интерес на истината.Ще питам и нея разбира се при следващото ми посещение все пак е компетентно лице просто до тогава исках да чуя мнение на другите че се притесних че не ги пих, иначе причината да не ми идва си е напълно безобидна , безобидни малки кистички и леки нарушения в хормоните и ще започне да си идва естествено като върна малко кг.

# 261
Хора, някой с повече обща култура (че ми е много бедна в тази насока) да ми каже: за жени на които им е спрял цикъла за определен период от време по хормонални причини какво е възможно да се случи ако не си пият хормоните?Накратко имам прекалено свалени килограми и гинеколожката ми каза че след 5 качени ще ми се върне цикъла и е предвидено а до тогава трябвало да пия хормони, но не се сетих да я питам важно ли е толкова да ги пия ако един два месеца ги пропусна какво ще стане? (Уплаших се за риск от рак не ми се смейте ако е глупост нищо не разбирам в тая насока просто).Не я бях разбрала дали има предвид, че е важно да ги пия или че просто няма да имам естествен цикъл ако не ги пия.Преди месец беше тази консултация ии чакам да кача килограми и да ми се върне но не съм пила все още предписаните ми и купени хормони още защото предпочитам естествено да ми дойде но не се знае кога организма ще реагира на покачените калории които поемам  вече просто и колко бързо ще ги кача това е по бавен процес от отслабването все пак в интерес на истината.Ще питам и нея разбира се при следващото ми посещение все пак е компетентно лице просто до тогава исках да чуя мнение на другите че се притесних че не ги пих, иначе причината да не ми идва си е напълно безобидна , безобидни малки кистички и леки нарушения в хормоните и ще започне да си идва естествено като върна малко кг.
Доколкото разбирам имаш желание да не си пиеш хормоните и затова не се свързваш с гинеколожката, защото тя ще ти се накара, а чакаш да качиш кила и да се върне МЦ. Т.е. искаш да те успокоим и подкрепим, да не слушаш специалиста, аз така те разбрах.
В случая само мога да кажа, че съм минала през анорексия с много свалени килограми и МЦ ми спря. Без лекарства се върна след около две години. Тоест, ако разчиташ на това може и доста да почакаш.

# 262
Би трябвало тялото да реагира и да започне да възстановява процесите си вече като получава повече храна.Благодаря за ориентира.

# 263
  • София
И аз съм лаик в тая час, но ми се струва, че липсата на цикъл за изврстен период няма да те докара до рак. Заради кърмене не съм имала цикъл по почти две години. И двата пъти. Когато хормоните се напаснат, то ще си дойде. Ти само хапвай междувременно.

# 264
Тя се страхува от рак ако пие хормоните.

# 265
  • София
За болки в гърба и кръста какво да пия? Трети ден пия Милгама, но изобщо не помага. Болките са от вдигане на тежко.

# 266
Афламил - противовъзпалително и леко обезболяващо. Аз предпочитам на прах, има и таблетки, но трябва да ти го изпишат или да отидеш до позната аптека.
Има и крем за мазане, който също помага. За мазане можеш да ползваш и магнезий или някое от противовъзпалителните масла. Вкъщи ползваме от конопено семе, но не е хубаво да се ползва продължително, защото бута естрогена.

# 267
Я да ви питам възможно ли е да се изкара инфаркт на миокарда на крак? Сега покрай ковида се наложи да направя ЕКГ и там писали че съм го изкарала, но вероятно в миналото 😲. Какво значи това? Аз никога не съм изкарвала подобно нещо, освен ако съм го изкарала и не съм раЗбрала, но имали такъв вариянт? Да искам ли от личната някакъв друг преглед?

# 268
Я си иди на друг кардиолог, да не те филмират нещо ? Може и да е възможно, но се консултирай с друг лекар пак.

# 269
Възможно е , баща ми също го установи след ЕКГ при профилактичен преглед.

Общи условия

Активация на акаунт