Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 34 281
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Я си иди на друг кардиолог, да не те филмират нещо ? Може и да е възможно, но се консултирай с друг лекар пак.
то това от спешното излезе, не знам дали кардиолог ги е гледал или някой на разположение. Хич им нямам доверие. Преди години без яйчници ме бяха изкарали че ме бяха ожалили че няма да имам деца. 🤦🏻♀

# 271
Второ мнение никога не е излишно , но мисля , че след една определена възраст и особено при пушачите е често срещано , та за това е лесно за разчитане .

# 272
Аз не пуша, но тренирам много и сега съм притеснена да не се гътна докато тренирам. И на кардиограмата пишеше нормално за 40 годишен човек. Аз пък се втрещих буквално. Как може да прието за нормално.

# 273
Вики, възможно е.
Потърси второ мнение.

# 274
  • София
Здравейте,
Може ли някой да съдейства с данните от разчитането на този рентген, предварително благодаря:

Скрит текст:
Рентгенография на гръден кош в лицева проекция, право положение:

Двустранно в долни белодробни полета се установяват единични ивицести сенки, без оформени алвеоларни засенчвания.
Хилусните сенки са неуголемени.
Косто-диафрагмалните синуси са свободни.
Диафрагмалните куполи са с резки и гладки очертания.
Сърдечно-съдовата сянка е срединно разположена, неуголемена.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Възм. пл. ателектази вляво. Умерена рентгенологична вероятност за COVID19 асоцииран процес.
Особено заключението ми е доста странно.

# 275
Вкъщи ползваме от конопено семе, но не е хубаво да се ползва продължително, защото бута естрогена.
Не открих такова инфо. Къде да прочета повече, че ми стана интересно?
vici75, дано диагнозата да е грешна.

# 276
Не ми се звъни на личния, че последните 2 месеца го мъча постоянно с направления и глупости. Ударих си средното кокалче на пръста на ръката (на втората фаланга което е) ама много здраво. От там като ток мина през ръката и сега ме боли сякаш цялата жила на този пръст, чак до китката от седмица. Не е счупено, подуто, или зачервено - просто болка при стягане и напрягане. С какво да го мажа или някакво хапче без рецепта за такъв тип болка?

# 277
Сякаш е нерв? Милгама или б комплекс. И нещо като волтарен за мазане?

# 278
Зравейте, след прекаран ковид с начален стадий пневмония, установен на 7.09, бях на лечение с антибиотици и започнах да се чувствам по-добре, но края на месеца се върнах на работа и започнах отново да кашлям, да се задъхвам и на моменти изпитвам лека болка в гърдите. Направих си контролна рентгенова снимка и ми казаха, че имам бронхит, което било нормално след пневмонията. Но не пия никакви лекарства освен сироп за кашлица. Това нещо дали ще отмине само или трябва да се продължава някакво лечение? Бихте ли ми препоръчали добър пулмолог във Варна?

# 279
  • Варна
От известно време качвам килограми без абсолютно никаква причина, даже започнах от доста време да се храня здравословно, вървя по 10-15 километра през ден и чисто визуално съм отслабнала, но като се кача на кантара е друго. Та, започвам да се притеснявам, аз винаги мисля лоши неща, да не някъде да имам някакво образувание не знам от къде идва това покачване и какви изследвания да си пусна евентуално?

# 280
  • София
PipiKK,виж щитовидна.

# 281
Щитовидна , инсулин и кр.захар. Нямаш образувание Wink не мисли такива щуротии

# 282
Вероятно задържате вода. Аз също съм така след раждането. Видимо не съм напълняла, но се усеща подпухналост, особено при пръстите на ръцете. Често ми се подува и вечер стомаха. Минете през ендокронолог наистина. Не си мислете за тумори.

# 283
  • под тепетата
Каква противогрипна ваксина е подходяща за  хората с автоимунни заболявания? И дали това има някакво значение?

# 284
В момента има само една в аптеките. Инфлувак. Мина времето, когато можеше да избираш. Сега се молим да намерим, че миналата година беше много трудно. Свърших я тази още в сряда. В петък ни я сложиха.

Общи условия

Активация на акаунт