Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 34 165
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Уфф,аз имам само леко неразположение няколко дни-почти без кашлица,нищо май не ме боли,от снощи нямам обоняние и имах температура..чудя се да вземам ли редписания антибиотик..Доктора,като му казах,че съм с 38,7,държи да го вземам ,за да не си правим експирименти с имунната система..
Ако има тема за ковид,може ли линк?

# 616
При мен личната като ходих миналият месец с болки в гърлото ми каза, ако вдигна гърло да и се обадя. Този месец ме повтори пак само гърло. И в момента пия антибиотик.

# 617
Уфф,аз имам само леко неразположение няколко дни-почти без кашлица,нищо май не ме боли,от снощи нямам обоняние и имах температура..чудя се да вземам ли редписания антибиотик..Доктора,като му казах,че съм с 38,7,държи да го вземам ,за да не си правим експирименти с имунната система..
Ако има тема за ковид,може ли линк?

https://www.bg-mamma.com/?topic=1204545.35070

Тест правила ли си? Ако не, направи си, без хрема да нямаш обоняние е КОВИД.

# 618
Здравейте, искам да попитам при прекъснати здравни осигуровки може ли да ми бъде издаден болничен при личният лекар и каква е таксата за преглед на здравно неосигурено лице?

# 619
  • Пеликания
За обонянието не е задължително да е Ковид. Колежка от друг град беше така - с температура, без обоняние и болки е мускулите, домашен тест и ПСР излязоха отрицателни. Аз бях сигурна че е Ковид, но с тези отрицателни тестове, или те да са фалшиви.

# 620
Различни лекари, различни тарифи. Принципно в поликлиниката, където е практиката, на видно място е закачен ценоразпис. В краен случай, в кабинета на лекаря. При моят, първичен е 30 лв., вторичен 20. Но може и да са вдигнали цените, от лятото не се е налагало да го посещавам.

# 621
  • София
Скенерът при МБАЛ НКБ  /трета градска болница/ - читав ли е и работи ли в неделя?

# 622
Здравейте, не намерих нещо по-конкретно във форума. Ще се консултирам естествено и с онколог, но имате ли представа как стоят нещата с ваксинация против Ковид-19 при хората с онкологични заболявания?
Подходящо ли е да се слага ваксина? Ако да коя точно?

# 623
Майка ми е в ремисия след РМЖ. Сложи си Астра Зенека, още в самото начало на ваксинациите. Тогава нямаше избор, както е сега.

# 624
Братовчедка ми е с Модерна, в ремисия след 3 вида рак. Имаше лека реакция на втората доза.

# 625
Здравейте, искам да попитам при прекъснати здравни осигуровки може ли да ми бъде издаден болничен при личният лекар и каква е таксата за преглед на здравно неосигурено лице?
По въпроса с болничния някой запознат ли е? Дали е възможно да се пусне болничен в моята ситуация?

# 626
Прегледа има отношение към здравните осигуровки. Вероятно ще в платен по ценоразпис на лекаря. Болничен може да бъде издаден обаче, там няма отношение здравните осигуровки, а осигуряване за общо заболяване и майчинство, тоест трябва да работите.

# 627
  • софия
Моля за достъпни разяснения на тези резултати. Разбира се ще се чуя с ЛЛ, но в момента не ми вдига. Притесняват ме завишените стойности спрямо референтните.
Благодаря.
Скрит текст:

# 628
Моля за достъпни разяснения на тези резултати. Разбира се ще се чуя с ЛЛ, но в момента не ми вдига. Притесняват ме завишените стойности спрямо референтните.
Благодаря.
Скрит текст:

С-реактивният протеин (CRP) е цикличен, острофазов протеин, синтезиран от черния дроб при наличието на възпаление.

Той се използва като надежден маркер на възпаление в организма.

# 629
Имате повишено CRP,  повишени тромбоцити и повишени GGT. С Ковид ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт