Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 33 778
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Недей да го спираш само заради това. Остава ти една таблетка, довърши си лечението. Да не се окаже в последствие, че този АБ не ти действа. Спази условията на прием този път.

# 76
Изпий си както трябва таблетката. Ако трябваше да се чупят, щеше да пише.
Затова ти дразни стомаха.
Какви са тези превземки от големи хора? Децата пият без проблем лекарства.

# 77
Изпий си както трябва таблетката. Ако трябваше да се чупят, щеше да пише.
Затова ти дразни стомаха.
Какви са тези превземки от големи хора? Децата пият без проблем лекарства.
Аз лично не мога да пия хапчета и също чупя почти всички, иначе ми засядат на гърлото. На няколко пъти щях да се задуша с обикновен аспирин. Баща ми е по същия начин, има си хора, които просто не могат да преглътнат нормално таблетките, не е до лиготия.

# 78
По принцип антибиотик е хубаво да се пие след хранене, за да не дразни стомаха. Също така можеш да си вземеш пробиотик, който вече да пиеш преди хранене. Хубаво е винаги, когато се пие антибиотик, да се взима и пробиотик. А това, че не е изпит нацяло ме е никакъв проблем. Аз също някои по-големи хапчета така ги пия. Но не го спирай заради дразнене в стомаха, то това са едни от най-честите нежелани реакции. Даже след прием на някои антибиотици дни след последния прием продължава неразположението и после отшумява.

# 79
Има си схема за прием на този антибиотик Азитромицин. То си пише как се взима. И да, хубаво е и пробиотик, но да има разстояние.

# 80
Здравейте, понеже е неделя и не мога да се свържа с АГ.. Изписа ми Доксициклин, но почнах да повръщам и ми се гади постоянно. В листовката не видях такъв ефект, но може ли да е от него?

# 81
Доксициклинът дразни много стомаха, според мен е възможно, ама все пак питайте лекаря си.

# 82
Недей да го спираш само заради това. Остава ти една таблетка, довърши си лечението. Да не се окаже в последствие, че този АБ не ти действа. Спази условията на прием този път.

Останаха ми 2 таблетки. Този антибиотик беше с 3 таблетки. Вчера и днес не съм ги пила. Ако утре изпия една и на следващия ден една, ще бъде ли проблем, че 2 поредни дни не съм пила.
Или най-добре докторът да си питам.
Не съм лекар, но мнението ми е, че не бях за антибиотик. Мъжът ми е много против да пия антибиотик, защото според него нищо ми няма.
Хремата си я имам от много време.
Само заради тази хрема, не смея да си направя ваксина срещу ковид защото трябва да съм напълно здрава.

# 83
След 2 дни пауза не мисля, че е ОК да го пиеш.

# 84
Беше ми предписан заради храчки, които имам от дълго време, повече от 2 месеца. Но не са зелени. Сутрин всеки път съм хремава, много сополи и храчки.
Не знаех дали съм за антибиотик, докторът така прецени. Само дробовете ми преслуша, и погледна гърлото. Дробовете и гърлото са чисти.
Носът ми е постоянно запушен.
Днес сякаш съм по-добре.
След изпита 1 таблетка антибиотик. Но в деня, когато го пих ми стане зле.
Получих паника, че съм алергична към него, определено имах непоносимост.
Също нямам и толкова килограми, колкото пише на упътването. Възможно е да мине дошло вповече.
Днес 2 дни по-късно се чувствам добре.

# 85
Снимка за синузит и носен и гърлен секрет за бактерия правени ли са?

# 86
Снимка за синузит и носен и гърлен секрет за бактерия правени ли са?

Не, нищо не са ми правили.
Синузит нямам, нищо не ме боли.
Бактерия може да имам, докторът каза, че няма да изследва храчките.
Съжалявам, че спрях антибиотика, но когато ми стана зле, получих и паник атаки, неразположение и ми се повръщаше.
Отделно упреци, от мъжът ми, че не съм била изобщо за антибиотик, защото получавам непоносимост или алергична реакция

# 87
Имам малко по-особен въпрос, може да прозвучи невежо и нелепо, но ме загложди ужасно много и ще помоля за отговори без грубост и присмех. Днес пътувахме 3-4 часа с близка, която е на химиотерапия. Друга близка, която е медицинска сестра със солиден опит е изразила притеснение, че това може да е опасно за нас, още повече за детето ми, което е на почти 2 годинки. Разбирате, че като майка се притесних много... Някой да знае нещо по въпроса? Наистина ли е рисков този контакт в продължение на 3-4 часа?

# 88
И как пък ще е рисково за вас, че не ми е много ясно ? След като жената е на химиотерапия значи е онкоболна. Ракът не е заразно заболяване, както се надявам да знаете от обща култура. За мен това изказване няма логика, даже бих казала е леко обидно. Освен ако не се има предвид нещо друго, което на мен не ми е ясно.

# 89
Да има, но не мога да го обясня медицински. Знам го от моя близка - вливаха и  някакви силно радиоактивни химикали и след това седеше няколко часа в изолатор, след това  я бяха  предупредили , че определено време трябва да не е в близък  контакт с бременни и малки деца, мисля че ден или два.

Общи условия

Активация на акаунт