Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 33 799
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Стрина Калина, моя позната започна да седи в офиса на фитнес топка, вместо стол. На нея, ако тръгнеш да се прегърбваш, ще паднеш и започваш да стоиш изправен. Около година и половина я ползва и имаше ефект. Може и това да пробваш, ако искаш и имаш възможност.
Бюрото ми е много високо за фитнес топка, ще седя под него ако седна на такава. 😅

# 151
Здравейте, имам малко засукан проблем.  Между 13сти и 17сти този месец бях с болки в глава, субфибрилитет и умора. На 18сти, в събота, се събудих с двойно виждане и се почна ходене по лекари - кръвни изследвания (2 пъти за разл неща) - чисти, няма мръднал показател, вкл. този за възпаление, СУЕ - всичко ок, ЯМР на мозък - няма нищо,освен 1 арахноидна киста (доброкачествена,вродена),която спорят притиска ли, не притиска ли, но и да  - тя е далеч от очите и не може да причини двоенето. Ехо на корем и вс органи - вс точно. Сифилис и 100 др теста - отрицателни. Ковид - отрицателен и не съм срещала вируса. Ходих при невроофталмолог - пареза на 6ти нерв, очен - от това е двойното виждане. Лаймска болест IgM - при референция 20 за сива зона,аз имам 41. IgG - няма. Днес ходих в НЦЗПБ за имуноблот тест, който ще излезне след 3 дена, той ще потвърди или отхвърли дали е лаймска. Странно им е да е от нея парезата на очния нерв,защото това IgM ,без IgG говорило за ранен стадий на болестта,когато не са типични неврологични симптоми. Обаче пък Елайза тестът за лаймска можело да е фалшиво позитивен заради разни автоимунни заболявания. Някой има ли идея какви може да са тези автоимунни?
Съжалявам, че късно видях въпроса. Аз получих двойно виждане при Базедова болест, но преди това определено имах сериозен екзофталм. Иначе лечението беше кортикостероиди - пулс терапия. Само като насока изследвайте щитовидната жлеза.

# 152
Здравейте.
Имам проблем с ходенето до WC, който е от както се помня. Нормалната честота на ходене при мен е 1 път на 3 - 5 дни. Като по-малка беше на 2 дни, но с времето стана по-рядко и трудно - веднъж на 3 - 5 дни. От няколко години се справям пиейки Елакса, но това е временно решение, защото спра ли я - край. Газове и подуване нямам.
Бихте ли могли да ми препоръчате добри пробиотици, които биха могли да нормализират нещата? Чета из нета, но има страшно много видове с различен брой пробиотици и пребиотици, и не мога да се ориентирам.
Благодаря предварително Simple Smile

# 153
То е до диета с повече фибри , ферментирали храни, хидратация с повече течни храни и напитки- чайове, супи, кефир.
Ето ти нещо елементарно - вечер накисваш 2-3 сушени сливи в чаша топла вода , сутрин на гладно изпиваш водата и по желание изяждаш сливите.

# 154
Здравейте.
Имам проблем с ходенето до WC, който е от както се помня. Нормалната честота на ходене при мен е 1 път на 3 - 5 дни. Като по-малка беше на 2 дни, но с времето стана по-рядко и трудно - веднъж на 3 - 5 дни. От няколко години се справям пиейки Елакса, но това е временно решение, защото спра ли я - край. Газове и подуване нямам.
Бихте ли могли да ми препоръчате добри пробиотици, които биха могли да нормализират нещата? Чета из нета, но има страшно много видове с различен брой пробиотици и пребиотици, и не мога да се ориентирам.

При сина ми такъв проблем се оказа от хранителни непоносимости и хипофункция на щитовидната. От както е на хр.режим без въпросните храни и на лечение за щитовидната ходи почти всеки ден.

Иначе пробиотик бих препоръчала ПроВиотик или Омнибиотик

# 155
Аз и с топка се изгърбвам яко
Някои пробиотици ме запичат доста. Наистина може да има причина за запека, особено щитовидната

# 156
Трябва и много движение при запек.

# 157
Аз също ходя веднъж на няколко дни, но не го считам за проблем, щом няма болки, подуване и друг дискомфорт.

# 158
Здравейте.
Аз пия Лактофлор. Изключително съм доволна. Като цяло трябва да промениш и начина си на хранене. Пример: сутрин яж някаква закуска с фибри, на обяд: супа, а вечер някаква течна манджичка. Неща на които гледай да наблягаш: зеле, бобови изделия, спанак, зелеччуци(всякакви),зелени салати, но като цяло зелето действа най-добре. Гледай да избягваш тестени изделия, сухи храни и пържено. Ако все пак не можеш да ги изключиш от менюто си, задължително гледай нещата, които ти казах да присъстват и то в по-големи дози.

# 159
А тази комбинация дали би ми помогнала - фибри, пробиотик и алое вера?

https://-spam296-/bg-product-details-724.html

# 160
От два дена съм с ковид и за сега съм с главоболие и висока температура. Но като цяло не лежа. Даже след малко ще годя да чистя прозорци от вън на терасата. Откога да очаквам усложнения евентуално? От кой ден се влошава човек?

# 161
От два дена съм с ковид и за сега съм с главоболие и висока температура. Но като цяло не лежа. Даже след малко ще годя да чистя прозорци от вън на терасата. Откога да очаквам усложнения евентуално? От кой ден се влошава човек?

Мисля, че тази тема ще ти е полезна

https://m.bg-mamma.com/?topic=1204545.msg43543303#new

# 162
По-добре почивай.

# 163
Благодаря ви. Изместих се в посочената ми по-горе тема за да не почнем да коментираме ковид тук и да има сърдити. Хората ми дадоха мнения и предложения. Ще се придържам към тях. Благодаря ви още веднъж 🥰

# 164
Скрит текст:
Здравейте.

Отскоро, с всяко ядене, започнах да приемам храносмилателни ензими. Още не мога да съм категорична дали имат ефект. Но сякаш забелязвам промяна в честотата и качеството на ходене до тоалетна, и то - в положителна насока. Разбира се, не мога да съм категорична, че е от ензимите, може да е просто съвпадение. Освен това, от значение е и конкретният организъм - не на всички ни дадено нещо действа по еднакъв начин.
Мисълта ми е, че можеш да опиташ и да видиш дали има промяна. Моите са тези, но на пазара се предлагат и други подобни продукти. Взех си ги от "iHerb".
Мъжът ми също ги приема и отчита подобен на моя резултат. Simple Smile
Като ги ползвам по-дълго време, ще мога да преценя със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт