Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 34 269
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Има ли в момента вирус, който не е ковид?
Ужасни болки в гърлото и силна хрема, без Т
Всички сме на клона.

# 226
Направете си тестове.

# 227
Всички сме на клона.
Дори да кажем, че има, това теб успокоява ли те? Аз не бих се успокоила без тестове.

# 228
Карахме ковид юни месец, толкова бързо да повтори?
И знам как започна, с много висока Т.
Тъй като всяка година по това време караме сезонен грип, затова попитах.
Тест ще направим.

# 229
  • София
Всички сме на клона.
Да не те плаша,но сестра ми беше така.После слезе на долу,кашлица,не е развивала пневмония,но вдигна и температура и известно време си беше много зле.Теста беше отрицателен.Според личния й лекар фалшиво отрицателен.Казал й,че Делтата протичала така и тестовете не го хващали.Да се чудиш…

# 230
Уф, аман от тея вируси!

# 231
  • София
А най-гадното е ,че самите доктори не знаят как и с какво да ни лекуват…

# 232
А най-гадното е ,че самите доктори не знаят как и с какво да ни лекуват…

За жалост. А все си мисля, че трябва да са се понаучили вече. За индивидуален подход към всеки даже не мечтая, но поне долу-горе се надявам да са разбрали кое действа, и кое не.

# 233
Карахме ковид юни месец, толкова бързо да повтори?
И знам как започна, с много висока Т.
Тъй като всяка година по това време караме сезонен грип, затова попитах.
Тест ще направим.
Щом сте карали юни, едва ли е ковид, но не се подвеждай по симптомите, които сте имали преди и в бъдеще да изключваш другите като потенциални знаци, че отново е ковид. Аз например не вдигнах температура, майка ми и приятелят ми вдигнаха. И тримата имахме общи, но и различаващи се симптоми, а аз ги заразих.

# 234
По горе писах някой има ли идея за новата опаковка и съдържание на сиропа Панадол за деца?

# 235
Не мога да ви отговоря конкретно т.е. не съм видяла новата опаковка.
Но това, че има нова опаковка, не означава, че продукта е различен, на лекарствата често им сменят опаковките, не и състава обаче.
И какво може да съдържа Панадол освен парацетамол? Винаги е съдържал това, наистина не разбирам въпроса, вероятно и други за да не е отговорено до сега.

# 236
Уж търсих инфо но не се ориентирах. Какво показва ниска стойност на показателя девиация на тромбоцитно разпределение? Долната референтна граница е 15, а резултатът ми е 11.

# 237
Всички сме на клона.
Има, но в тази ситуация е редно да си направите тест, защото моя свекър така трима лекари го убеждаваха, че е летен вирус, отказваше да си направи тест, защото не било ковид и накрая зарази още 4 човека, включително внучката си. Аз карах ковид ноември миналата година. Тази година изкарах и Делта варианта.

# 238
Не мога да ви отговоря конкретно т.е. не съм видяла новата опаковка.
Но това, че има нова опаковка, не означава, че продукта е различен, на лекарствата често им сменят опаковките, не и състава обаче.
И какво може да съдържа Панадол освен парацетамол? Винаги е съдържал това, наистина не разбирам въпроса, вероятно и други за да не е отговорено до сега.
На новата опаковка пише 1+, т.е от 1месец възраст бебе,,старата беше 2+, вътре в листовката има нова таблица според кг на детето, но състав ( парацетамола ) е същият като активно вещество - 120mg/5 ml парацетамол, за това не разбирам защо е корегирана таблицата за дозировка, като според килограмите в предишната листовка сега я няма…?!??

# 239
Здравейте. От дете имам периоди, в които ми се появяват нещо като лишеи по дланите (само), чат пат по бедрата по меките части...розови, сърбят, а като се пресуши мястото ужасно болят и се лющят. Една лекарка изрази мнение, че е псориазис. Мазала съм се цял живот с Дипросалик, но от няколко месеца целия пръст на ръката ми е обхванат, не мога да го свивам, нацепи се и чак имаше кръв. Влошава се от прах за пране, веро, течен сапун.. Тръгва да се разпростира. Имам бебе и постоянно съм в контакт с него, много се тревожа да не плъзне по него Sad
В тази връзка имам някои въпроси. Може ли хомеопат да помогне и да прецени дали е псориазис или друг кожен проблем? Може ли и дерматолог, и хомеопат за София да ми препоръчате?
Псориазисът влошава ли се от препарати? Този дипросалик мисля, че е локален кортикостероид. Дали е безобидно да се мажа често? Изобщо някакви идеи може ли, тъй като кожата е свръхсуха и се цепи, а в същото време се възпалява от всякакви мазила и дори с крем не мога да я мажа? Нещо народно, билково да препоръчате, безобидно и за детето(ако го докосна поне да не се притеснявам) поне докато ида на лекар?

Общи условия

Активация на акаунт