🎤 Гласът на България - сезон 8

• 34 027
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Снощи хванах само края на изпълнението на дуета, и ми се стори голямо викане там. И защо не ги бяха облекли малко по-добре двамата.
Димитър ми е любимец още от кастингите, напомня ми Роби Уилямс.
Ще чакам Мари мар да качи линк, за да видя тази Петя, която хвалите.

А на мен Димитър ми е пълно копие на Аря Старк от Game of Thrones

Скрит текст:

# 646
  • Испания
Гледам на запис, с удоволствие превъртам мнението на треньорите. В испанския формат гледам повторно точно заради треньорите.

Сунай, Атанаска/Симона - харесаха ми и тримата: с много приятни тембри, разпознаваеми гласове, пяха нежно, без викане. Дотук добре, но не ми въздействат по никакъв начин. Не знам защо.
Сунай и Атанаска са сладури. Как се мотивираха, пеейки!

Жалко за Симона. Има глас, страхотен тембър, но излъчване - никакво.

Ричард/Илин - харесаха ми и двамата на кастинга. Нямат мощни гласове, дори на Илин е по-приглушен.
Ричард ми хареса повече, заради пясъка в гласа.
Личеше, че Лечев много се чуди кого да остави. Радвам се за избора му.

Габриела/Тонина - заспала работа в началото, после крещене. Все ми е едно кой ще продължи. Дори не ги дослушах докрая.

Дара: "Тонина има отново страхотен цвят на гласа". Или го имаш, или го нямаш. Смях!

Надежда/Димитър /само го слушам, не ми е приятно да го гледам как се е обезобразил/ - гласът на Димитър, обаче, ме очарова.

Антон/Иван - песента "Before you go"е страхотна. Антон ми харесва повече.
Цялото изпълнение е доста слабо. Предположих, че Киров ще избере точно Иван.

Иван Тишев как можа да каже "напреде"! Актьор, който говори неправилно!

Василиа/Петя. Гласът на Петя - ето това е глас. Разплака ме това момиче. Сложи всички в малкия си джоб. Заслужава да спечели, без да ни губят времето с другите участници.

# 647
На мен Василиа повече ми хареса снощи от Петя, по-емоционална ми беше.

# 648
Като се замисля, при големите народни певици емоционалност в пеенето не виждам, но демонстрация на глас- да.
Петя наистина има "космически глас" и много добро владеене на гласа.
Каза Меди, че личи, че не пее родопски, а тракийски песни (и добруджански), но аз не разбирам от тия техники. На мен гласът ми въздейства.
При Василия се усещаше кога въздух си поема и не ми беше някак "чисто народно". Хубаво пяха и двете. Но Петя направо си заби.

# 649
Много се учудих, че Василия изобщо пее народни песни - гласът й не звучи, като обработен точно за такива. Доста по-глух е, няма го това звънко звучене и вибратото. При Петя си личи, че е работила върху техниката - затова песента така се лееше при нея и затова се получи такъв жесток контраст между двете.

# 650
Много се учудих, че Василия изобщо пее народни песни - гласът й не звучи, като обработен точно за такива. Доста по-глух е, няма го това звънко звучене и вибратото. При Петя си личи, че е работила върху техниката - затова песента така се лееше при нея и затова се получи такъв жесток контраст между двете.
От къде вади този глас,това малко човече.....Не глас ,а вселена! А самата тя е като статуетка! Нежна и красива ..

# 651
Като се замисля, при големите народни певици емоционалност в пеенето не виждам, но демонстрация на глас- да
Имах предвид като въздействие - Петя е супер технична, но Василия ми въздейства повече. Различни сме хората. Ако шоуто е за народни певици - естествено, че Петя е номер 1.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 19:59 от Rosita

# 652
  • София
Две бездарни момчета, които крещейки се опитаха да имитират пеене.
Посредствена песен, посредствени гласове, посредствено изпълнение. Физиономията на Любо беше доста красноречива. А това момченце с оранжевата риза пък изобщо няма място в такова предаване.
това беше супер слабо... а колко по талантливи изкапаха...
Още колко недели ще има дуели? Нокаутите как протичат?
От предаването само Петя ме впечатли. Какво красиво момиче и глас...
А този Тишев изобщо не го забелязвам че е водещ..
И нужно ли е през 5сек да дават дзурлите на журито?

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 23:00 от Starrydream

# 653
За мен този сезон има две сериозни открития над всички останали. Това са Георги и Петя. За жалост и двамата са при Галена. Казвам за жалост, защото според правилата на финал отива по един участник от всеки треньор, което не означава, че там ще бъдат непременно четиримата най-добри участници.

Петя ми хареса още с откриването на сезона и сега на дуела затвърди мнението ми - нямам спомен за такъв глас от предишни сезони. За Георги споделям същото мнение.

Дано да имаме възможност да им се радваме и след края на предаването.

# 654
Две бездарни момчета, които крещейки се опитаха да имитират пеене.
Посредствена песен, посредствени гласове, посредствено изпълнение. Физиономията на Любо беше доста красноречива. А това момченце с оранжевата риза пък изобщо няма място в такова предаване.
това беше супер слабо... а колко по талантливи изкапаха...

Точно така. Тук вече грешката си е изцяло на Любо. Със сигурност е видял, че са по-слаби в сравнение с други участници - можеше да ги пусне срещу по-силни, за да си отпаднат на двубаите и да продължат в пъти по-силни гласове. Да не говорим, че дори не трябваше да ги спасява при избора - имаше по-добри от тях, които отпаднаха преди двубоите още.

# 655
  • София
За първа година гледам българския формат и съм приятно изненадана от някои участници. Simple Smile От години не бях гледала музикални формати (следях английски/американски преди години), но реших да хвърля едно око тази година (носталгия някаква).
За мен засега Лидия се очертава любимка, бях много възхитена от прослушването ѝ, нищо не знаех за това детенце, сега се поразрових около формата и се оказа, че има доста опит за крехката си възраст. Simple Smile Разкошен изразителен глас и присъствие, а според мен освен всичко останало и чувствителност, която прави пеенето ѝ въздействащо. В пълен контраст ми е набедената за "гениална" Елена, при която всичко ми е просто равно.
Ще следя с интерес и Георги, Борис, Петя, както и Полина, за тях се сещам на прима виста. Simple Smile Отпаднаха хора, които харесвам, някои все още не мога да запомня съвсем...
Би ми се искало да видя по-малко пресилен патос и възхвали след изпълненията и малко повече от работата на треньорите с участниците по време на подготовка за лайв, но така е тръгнало и сигурно така ще си върви до края.

# 656
И тази седмица ли ще го дават в понеделник?

# 657
  • Испания
И тази седмица ли ще го дават в понеделник?

Днес от 21 часа е по програма. Пише на живо.

# 658
  • София
А какъв е регламентът на нокаутитите?

Извинявам се, за първи път гледам предаването и страшно се забавлявам.

# 659
  • IC 1101,Abell 2029
...."В неделя вечер, точно в 21:00 ч., на сцената последователно ще се представят хората от отборите на DARA и на Любо Киров. Всеки от двата отбора ще стартира с по осем участници в началото на епизода, а до финала му - в отборите ще останат само по трима изпълнители.

С музикалното си изпълнение, всеки участник ще се опита да заеме един от трите стола на сцената и да запази мястото си на него, чак до представянето на последния по ред от отбора му. Стол №1 ще е за този, който се представи най-добре, а стол №3 със сигурност ще е най-опасното място. Напрежението за участниците, но и за треньорите ще е наистина голямо, а след всяко изпълнение тежката дума, кой да продължи напред, ще имат менторите."

Общи условия

Активация на акаунт