Отговори
# 645
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, от кога започват тоновете? В края на седмицата съм на преглед и ще питам, ако не забравя. Засега докторът не е казвал нищо, но си мисля, че вече наближава времето, утре влизам в 32 г.с. Стягания и при мен има, но аз си ги имам от 5ти месец и хич не им обръщам внимание вече. Не ме болят, така че гледам да съм спокойна.
Засега само кръста и ставите се обаждат. Нощно време и краката ме въртят и спя лошо. Но сутрин, като откъртя в 8, та до 12-13 ч спя като пич. Нито ми се ходи до WС, нито се будя. Какво е това чудо, не знам. През нощта съм като сомнамбул, през 2 часа скитам из нас. Пробвам да не спя сутрин, дано се оправи нощният сън, но засега без успех. Едно че не мога да заспя до късно, друго че съм парцал, ако не дремна преди обяд.

# 646
Еха, завъртяхме и тройките пред седмиците! Гледах някъде пост, че остават само 9 понеделника до Коледа!

На мен днес ми предстои консултация с алерголог за упойки, защото искам да съм подготвена. Като малка имах някоя и друга алергия, да видим. Утре пък ще е прегледът при офталмолог за родоразрешение. Никаква намеса върху очите не ми се нрави, но не е излишно да знам от по-рано. Ще докладвам за късогледите. Simple Smile

# 647
Блу , от 31-32гс ходя на тонове. Ако няма нещо притеснително , може и чак от 36гс да почнеш.
dее92, щех да си питам одеве АГ-то за консултация с офталмолог и забравих, ама като ида да си взема направлението за хоспитализация , ще го коментираме. Аз съм късогледа , с астигматизъм, но с малък диоптър.Провери ми шийката лекарката и каза , че е стегната , леко скъсена , но няма разкритие. 
 И АГ-то и сестрата , като ме видяха, казаха, че коремът ми много е пораснал. Утре влизам в последната седмица от 8 месец и съм на запис на тонове.

# 648
Напред с материала си вече, Ирен! Как ти проверяват сега шийката? Аз се тюхкам, че от много време не са, очаквах на ФМ и като излязох чак се сетих, че не е видяна.

Доколкото знам, може и малък диоптър, но високо очно налягане. Насочиха ме за този преглед Голдман, защото късогледите по-често сме имали потенциални проблеми с ретината или нещо подобно. Надявам се бебо да вземе очите на баща си 😅

# 649
  • София
Ейй, Ирен, колко хубаво! Още малко ти остава! Аз пък днес започвам 1вата седмица на 8мия месец. 😁 И мисля, че ще ми се стори безкраен.

# 650
С вагинален мануален преглед ми проверява шийката, така и така ми взима микробиология. Прегледът беше по повод въпроса къде мисля все пак да раждам и отговора ми -  в държавното  АГ, стига да стиснем ръце за естествено раждане .

# 651
  • до най-прекрасния мъж
Е, тези ме убиха с техните Ковид мерки. Мислех другата седмица да идем на пазар за дрешки и още доста неща, а сега ядец. Направо ми скапаха настроението. Ще трябва да пазарувам онлайн, а така ми се искаше да си пипна и харесам лично всичко. Или ще трябва да ходя да се редя за тест. Направо безумие... У нас никой не е ваксиниран, нито сме преболедували.

# 652
И аз тъкмо това гледах🙈 а бременните кучета ни яли... ами онлайн ще е, ние още нищичко не сме купили. Сега от Ноември планирах да започваме. Или най много антигенен да си направя и в 1 ден да изберем всичко 😂, което е лудост..ох не знам

# 653
Ако ви е интересно за алерголог какво препоръчва при наблюдавани леки алергии преди години -

Каза ми, че може и още да се изчака за тестване (в 30та седмица съм). Но все пак го направихме, тъй като било достатъчно зрял период. Ето какво ми драсна (не излезе положителна проба) и какво препоръча да се направи непосредствено преди поставяне  на упойка при раждане :

Скрит текст:

# 654
Аз също искам да направя тест за алергии,става въпрос за упойките.
Дайте идея къде мога да направя такъв.

# 655
  • София
Или най много антигенен да си направя и в 1 ден да изберем всичко 😂, което е лудост..ох не знам
Антигенния тест е с валидност 48 часа. Ще можеш два дни да обикаляш. 😃 Което ме навежда на мисълта, че в петък и събота пред лабораториите ще е ад. 🤔

Аз по принцип предпочитам онлайн пазаруването, но сме харесали един скрин от Икеа, който в момента не е наличен и изглежда, че като бъде наличен няма да можем да идем да си го вземем. Нито аз, нито половинката няма доброволно да дадем да ни бъркат до мозъка с клечка. 😁 ИКЕА пък искат 30 лв за доставка, а са на 2 км. от вкъщи.. Безумие.

Един приятел, който е ваксиниран предложи да ни го вземе, когато е наличен и даже се шегуваше, че е открил нова пазарна ниша. На мястото на Фууд панда да има и Шкаф панда и Мол панда.

# 656
Абсурдно ми е малко, но май няма много да ограничи мен лично. Все пак съм сигурна, че доста хора ще са засегнати.
Днес бях на лекар и понеже от няколко дни имам леки менструални болки, а тази сутрин бяха много продължителни, се оплаках. Прегледаха ме за разкритие, шийката провериха и измериха бебетата. Нямам разкритие, шийката е 35мм, но вече е мека, а бебетата в 33+3 са 1900, което за мен продължава да е малко, но АГ-то каза, че е ок. Ще имам дата за секцио между 8 и 12 ноември и така.
Като цяло вече не знам какво да ям и пия за да пораснат тези бебета.

# 657
Протеин не пиеш ли? Би трябвало от него да наддават.

# 658
Протеин не пиеш ли? Би трябвало от него да наддават.
Пия вече една седмица 2 пъти дневно Frowning1

# 659
Аа как ще св ходи на преглед или ако се наложи до спешното без този зелен сертификат, защото пише че трябват и за болници? Frowning

Общи условия

Активация на акаунт