Отговори
# 660
Или най много антигенен да си направя и в 1 ден да изберем всичко 😂, което е лудост..ох не знам
Антигенния тест е с валидност 48 часа. Ще можеш два дни да обикаляш. 😃 Което ме навежда на мисълта, че в петък и събота пред лабораториите ще е ад. 🤔

Аз по принцип предпочитам онлайн пазаруването, но сме харесали един скрин от Икеа, който в момента не е наличен и изглежда, че като бъде наличен няма да можем да идем да си го вземем. Нито аз, нито половинката няма доброволно да дадем да ни бъркат до мозъка с клечка. 😁 ИКЕА пък искат 30 лв за доставка, а са на 2 км. от вкъщи.. Безумие.

Един приятел, който е ваксиниран предложи да ни го вземе, когато е наличен и даже се шегуваше, че е открил нова пазарна ниша. На мястото на Фууд панда да има и Шкаф панда и Мол панда.

Хаха и аз съм си харесала скрин от там, даже ходих да го видя на височина как ще ми е да сложа повивалника на него. Ами поне тук във Варна, поръчвам онлайн, и си го взимам от склада им (без да влизам в магазина им в мола) и спестявам от доставка.

Аз не пия протеин просто наблягам на месо, млечни продукти, чиа хапвам отделно си купувам от Лидъл извара с протеин и скир. Но щом лекарката е казала, че растат значи е нормално❤ а и те щом са 2 нормално.

# 661
  • London
Аз само си мисля как сега ще се бълват фалшификати на килограм.
При нас в Англия още го няма въведено това ама няма да ме учуди скоро да го предложат.

Fairy, при близначета не е ли нормално да си вървят по-мънички на грамчета защото са двечки ? Имам два чифта (как звучи обаче 😄🥰) втори братовчедки близнаци, и четирите се родиха към 2 килца и малко Simple Smile

# 662
  • София
Аа как ще св ходи на преглед или ако се наложи до спешното без този зелен сертификат, защото пише че трябват и за болници? Frowning

Изискването е за лекарите, а не за пациентите.

# 663
Знам ли и аз кое е нормално. До преди 3 седмици вървяха като едноплодна бременност. Сега може би нямат място, но ми се ще да пораснат още малко за да ми е спокойно, ама явно няма...
Ние взехме много хубав шкаф от една приятелка. Огромен е, обаче, така че не става за слагане в родителската спалня (освен ако нямате спалня 20 квадрата). Не се бях замисляла, но всичко е с плавно затваряне, което мисля, че ще е много удобно. Има добавка към горния плот за да стане достатъчно дълбок плот за повиване, но после може да се махне и си остава нормален шкаф. Ако някой го хареса мога да питам от къде е купуван.

# 664
бременен изблик ahead
Да ни бяха научили (явно не знаем и няма да разберем) как се носи маска и как се мият ръце, ама и това не успяхме да схванем. Сега да окуражим принтенето от Пейнт 😂 Като видя на някой сополив маската под носа в лабораторията (щастие, ако въобще има или не е на врата като фешън лигавник) и се сещам за комикса как мъжете си носят бельото. Дали отвън на ластика трябва са атрибутите или вътре 😀🤮

Да ви се похваля, дотам са ни някои мъже, че аз с корема им държа вратата отворена. Придържах за ММ като идваше от гаража (оставяйки място да се минава). Появи се един джентълмен, спря, гледайки ме и корема ми явно с очи да ми каже да му направя повече място, че му беше малко тясно да се промуши. Поседяхме взирайки се романтично няколко секунди и аз се питах - този нещо търси и се кани да ме пита или ще влиза? Явно съм прочела мислите му като жена зодия Риби с дарба на гадател. Като се поместих, тежката врата тръгна да се затваря и той не сметна за нужно дори да я поеме от неговата страна. Защо по дяволите се извъртях като гъвкав портиер да му придържам вратата като му правя широк път и внимавам да не я затворя с ключа отвътре на ключалката, се питам. Не ми и кимна за мерси или поздрав, а явно живее във входа.

Преди дни един пищен човечец видимо с доволна енергия директно си мина пред мен в магазина, а аз с контракции леко се привеждам. Но си чакам. Simple Smile Пращам огън изпод вежди, ама откакто една бременна щеше да ми скочи на бой, защитавайки накърненото деликатно его на мъжа й, който помолих да си вдигне маската, реших просто да бягам от мястото и нервите си като се случи нещо подобно. Най-големите глупаци сме явно с ММ, че носим маска над носа да пазим и останалите. Това неудобство докато чакам при бременни е нарушение на правата ми да ми е леко и проветриво докато подсмърчам, хаштаг свобода!

Виждам супер хора да, но фитилът ли ми е къс вече или какво, обаче страшни егоизми и простотии навсякъде.

Извинявам се, стана искрено и лично.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 22:42 от dее92

# 665
Дее, тези с маските не където трябва се оправят по следния начин - заставаш до него/нея и почваш да кашляш. Изчезват за секунди и си оправят маските.
Всички искаме да дишаме нормално, но щом аз със запушен нос от 5 месеца, заглъхнали уши пак от толкова и притиснати бели дробове търпя маската, значи и другите могат. Един мъж в бензиностанцията без маска пък пита защо трябва да е с маска. Явно за година и половина не разбра и за 50 години не се е научил да чете (на входа имаше поне 3 табели да се носи маска). Но и никъде не правят забележка. Днес в магазина един пък ми се залепи за дупето... Примери безкрайно. Да затварят всичко и да се приключва.
Аз съм преболедувала, антитела нямам, но се надявам на клетъчен имунитет.
А онзи ден в една тема взеха да ме обиждат с "моралистка", защото казах, че законите трябва да се спазват.

# 666
На бой скачат, ако в болница им обърнеш внимание, че има табела за маски по всички врати 😂

Най-обичам дишането във врата на опашката, да! Колко ли безценни секунди прибавят към живота си като са на 1м по-близо до финиша - лентата на касиерката 😂

Много яко скринче бтв! 😍

# 667
  • London
Именно защото има закони, би трябвало да се спазват.
При нас забележки се правят постоянно, особено ако ти видят маската под носа. В крайна сметка така е правилно. Мен ме дразни, че допуснаха всеки втори да казва, че е изключение, а по закон никой няма право да те пита за причината защо аджеба си изключение 😒 Да го бяха оставили само за хора, които наистина имат проблем с дишането с маска 🤷🏻♀

# 668
Дее, затова забележки не правя. Не си заслужава. К'во, ще ми каже нещо, че съм се за лепила до него и кашлям с маска, а той без маска. Нека каже.
Рейнбоу, банално е, но в БГ е така. Нали написах вече, че щом спазвам законите ме обиждат с моралистка. Нека съм, не ме обижда, тъпо ми е, че те го приемат за обида. Проблемът беше, че карантинирани хора не могат да си извеждат кученцето. Ужасно е, но трябва да намерят на кого да го дадат, кучето не е карантинирано. Всички скочиха с предложение да се извежда късно вечер и сутрин рано. Нека сеем бацили в целия вход малко преди всички да тръгнат на работа. Какво щяло да стане, нали нямало хора...
Както и да е, спирам да коментирам аз, че се напрягам.

# 669
Ако ви е интересно за алерголог какво препоръчва при наблюдавани леки алергии преди години -

Каза ми, че може и още да се изчака за тестване (в 30та седмица съм). Но все пак го направихме, тъй като било достатъчно зрял период. Ето какво ми драсна (не излезе положителна проба) и какво препоръча да се направи непосредствено преди поставяне  на упойка при раждане :

Скрит текст:
Странно ми е да се дава превантивно глютикокортикостероид, иначе съм съгласна за противоалергичното.
Ааа относно новите мерки, аз официално от почти 2 години си пазарувам всичко онлайн и съм много доволна - храна, дрехи за мен, за детето, играчки и тн Simple Smile книгии също Simple Smile

# 670
Момичета, интересно ми е да чуя мнението ви. Хвърлила съм око на едно такова:
С идеята, че мога да го слагам в леглото на бебка, в нашето легло, когато искам да си я взема при нас и да я слагам в хола на дивана примерно. Дори като ходим на гости примерно на нашите или на ММ на техните, си представям, че ще мога да си го нося и така ще си има “нейно си” местенце навсякъде. Освен това няма нужда от ограничители и т.н на леглото, а не е високо, за да спира циркулацията на въздух. Какво мислите?

# 671
Хората без маски или с неправилно поставени и мен ме дразнят. Все пак си мълча и стоя далеч от тях. В големите магазини, когато пазарувам гледам да ходя много рано сутрин, а се пазя от тези дето ми висят на врата на касата, като поставям количката зад мен. Един ден въпреки това една леля пуфтя, пуфтя, вря се, ама не стана🤣. Тясно е на касите🤣.

# 672
Rayli , много готино гнездо. Аз с първото бебе ползвах тази възглавница много време и бях много доволна . С нея я местих и на дивана в хола.

# 673
Дразнят ме хора с неправилно поставени маски или изобщо без маска. Аз понеже съм с очила и не мога да дишам с нея си признавам да, нося я под носа. Нямам нищо против ваксините, всеки е свободен да се ваксинира ако желае. За мен обаче ваксина която не е със завършен цикъл на изпитание не бива да бъде поставяна на човек. Отделно са случаите на хора със завършен цикъл на ваксинация, а се разболяха пак и си отидоха. Оправдавам НЯКОИ мерки, но не всички.

# 674
Момичетааа някоя да е със силни менструални болки?Сутрин и най-вече вечер. Пия  ношпа ,нооо ок ли е? 32+2 съм

Общи условия

Активация на акаунт