Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 942
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, дами! Имам нужда от съвет за детската стая. Обзаведохме я миналата година с 2 гардероба и 2 легла, правени от мебелист и решихме да я оставим така за 2 години, докато голямото дете стане първи клас, за да има повече място за игра. Идния септември детето ще е първи клас и аз съм в чудене за бюра... дали да са пак направени от мебелиста, дали да са от икеа или пък ергономични. Често казано икейските (бяло или бяло със светло дърво) няма да се вържат много цветово на наличните мебели, които по каталога на Егер са Крема и Дъб виченца. Какво мислите по отношение на дизайн и удобство за децата, защото за мен първокласника ще е нещо ново?

# 526
  • пустинята Гоби
Моят син не си сяда на бюрото - 3 клас е. Учи на масата в хола. Изобщо и двете ми деца предпочитат да са сред нас, отколкото в тяхната стая. Та в този смисъл, не го мислете толкова, а си направете бюрата по ваше усмотрение. Аз бих поръчала от мебелиста, да се вържат със стаята.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 12:14 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 527
И аз бих поръчала от мебелиста. Ерго бюрата ги намирам по-скоро за добър маркетинг (но може и да бъркам), за разлика от ерго столовете.

# 528
Аз също никога не съм използвала бюрото си и го намирам за безсмислено, но мъжа ми е убеден че ще се използва. Моето ученическо бюро беше склад за какво ли не, а стола до него закачалка за дрехи....

# 529
  • Пловдив
Имам второкласничка.Бюрото се ползва основно за рисуване,защото детето е с арт.заложби.На него се пише  само домашна работа  за 1ч.уикенда а, се използваше активно само през двете седмици онлайн обучение.

# 530
  • пустинята Гоби
И за рисуване не се ползват бюрата при нас, а също рисуват много и двете деца - всичко се прави в хола.

Исках да споредя друго аз, нашите бюра са детски, когато им направим самостоятелни стаи, ще купим по-големи за възрастни хора. Освен в тази насока да помислите, дали искате малки бюра, които я се ползват, я не или по-големи с перспектива.

Мъжът ми си има кабинет вкъщи (бъдещата втора детска стая) и понеже работи много допълнително, се е сраснал с бюрото си, та и според него без бюра не може. Ама практиката друго показва.

# 531
Със седмокласничка съм аз, бюрото е място за грим, огледала и декорации;)

# 532
Потвърждавам това и за десетокласничка.

# 533
Имам двама сина, всеки със собствена стая.Учат на бюрата си.

# 534
  • Пловдив
Може би не се изразих правилно.Нашето дете,просто не учи вкъщи,а не,че ползва друго място.В занималня си пишат всичко и понеже не се налага да работи допълнително  за усвояване на знанията вкъщи, само си пише домашното в събота.
В първи клас бе същото.Затова се радвам,че съм купила обикновено бюро-маса и обикновен ученически стол.Щеше да е безмислено да хвърлям излишни средства,за нещо,което не се ползва активно,а спорадично.
 А,относно оригиналния въпрос, лично аз,не бих дала повече пари за бюро по поръчка.Но,след като мебелите са двуцветни  ще е доста трудно да се вкара друг цвят.

# 535
  • пустинята Гоби
Е така е, ама бюро е купува рядко, добре е да се помисли, какво да е.

И все е добре да има свое кътче първокласника, така ще се настрои, че ще става ученик, може пък да си го ползва.

Иначе и моето дете не учи в нас, ама покрай това онлайн обучение. Сега пак е вкъщи, класът е карантиниран. Пльоснат е на масата за хранене, с всичките си учебници и тетрадки. Това едно бюро няма как да го събере Rolling Eyes .

# 536
Бюрото е най-използваната мебел от моите деца, всяко си учи на неговото бюро в неговата стая. На полици над бюрото стоят  учебници, книги... Навиците от първи клас са си приложими и за студента вече. Малката понякога идва да рисува на трапезарната маса, но това е по-скоро изключение и то в последните две години, заради лаптопа на бюрото й, за който чашката с вода е опасна Simple Smile
Бюрата и етажерките към тях са ми планирани и изпълнени заедно с цялостното обзавеждането за детските стаи (една за две момчета и една за едно момиче), все пак за тях трябва да се предвиди място, а и да са в един стил.

# 537
Бюрото е най-използваната мебел от моите деца, всяко си учи на неговото бюро в неговата стая. На полици над бюрото стоят  учебници, книги... Навиците от първи клас са си приложими и за студента вече. Малката понякога идва да рисува на трапезарната маса, но това е по-скоро изключение и то в последните две години, заради лаптопа на бюрото й, за който чашката с вода е опасна Simple Smile
Бюрата и етажерките към тях са ми планирани и изпълнени заедно с цялостното обзавеждането за детските стаи (една за две момчета и една за едно момиче), все пак за тях трябва да се предвиди място, а и да са в един стил.
Може ли една снимка на бюро с тези етажерки над него? Това ми е една от идеите, но не мога да си я представя съвсем.

# 538
  • Deutschland/HE
Дъщеря ми е единадесети клас и все още активно си ползва бюрото, както за учене, така и за креативни дейности (работа с полимерна глина, шиене на машина,  рисуване....), при сина ми ситуацията е 50:50. И двамата имат големи бюра, едното е на Мол, другото е някакво по-обикновенно, но е от същия тип. За мен бюрото е много важно.

# 539
Скрит текст:
Бюрото е най-използваната мебел от моите деца, всяко си учи на неговото бюро в неговата стая. На полици над бюрото стоят  учебници, книги... Навиците от първи клас са си приложими и за студента вече. Малката понякога идва да рисува на трапезарната маса, но това е по-скоро изключение и то в последните две години, заради лаптопа на бюрото й, за който чашката с вода е опасна Simple Smile
Може ли една снимка на бюро с тези етажерки над него? Това ми е една от идеите, но не мога да си я представя съвсем.
Простичко и удобно, полици с дълбочина 30см, бюро 80см (по спомен)
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт