Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 927
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Закачено ли е някак и за стената?

# 541
  • София/Варна
Моите момчета са с такива бюра https://jysk.bg/ofis/byura-kompbyura/reguliruemo-byuro-stavanger-80x160-cherno, те си ги избраха. Добрата страна е, че се регулират и има място за много натурии по тях+лаптоп+монитор. Лошото е, че са черни. С геймърски столове са.
Малкия 6-ти клас е с малка секцийка за всички учебници и тетрадки пак от юск.
Големия, който е студент и се занимава с роботика има части,проекти,проектчета, оборудване, абеее мнооого неща му взех един двукрилен гардероб да бута там, че иначе е страшно.
От както са така обзаведени трапезната маса и холната може да се ползват по предназначение.
Аз съм много доволна, явно и те.
Преди това в стаята на малкия имаше малко ученическо бюро с шкафче и чекмедже. Всичко съм намирала в тях, но не и учебници и тетрадки. Използваше ги най-вече като кош за боклук.

# 542
Не, то е една цяла конструкция с бюрото и няма никакъв вариант да се катурне.

# 543
Моето мнение е, че е добре детето да си има бюро. Дори и да не го ползва от първи клас, със сигурност по- късно  ще му трябва за компютър например и е добре да се предвиди място в детската стая.
Ваня А. може да си вземете някаква основа и да си поръчате само кантиран плот,  в случай че никой от икейските не ви подхожда на  наличните мебели.

# 544
  • Mediterraneo
Децата ви, които не ползват бюрата си, нямат ли компютри/ лаптопи?! Моите са като заковани на бюрата си. Едната е с лаптоп и голям графичен таблет, другата е с настолен компютър. Големи бюра имат, остава им място и за учене, и за творене по тях. Не си представям да имам място, където да обособя кътове за децата, и да не го използвам. При нас, от нямане на две детски стаи, сме монтирали едното бюро в хола.

# 545
Не, то е една цяла конструкция с бюрото и няма никакъв вариант да се катурне.
Май вашата идея ми хареса много... а най-горния ред използва ли се? Вижда ми се доста висок.

# 546
Децата ви, които не ползват бюрата си, нямат ли компютри/ лаптопи?! 
Има лаптоп, но не е на бюрото.

# 547
  • Mediterraneo
Явно не го ползва за игри, Маре. Щото и моят е си стои на масичка до леглото ми и го ползвам само в легнало положение, но децата са включили колони, мишки, външни хардове, клавиатури за игри и пр., няма как да не е на бюро.

# 548
Тарти, моята учи от телефона. Лаптопа е само за гледане на филми....на този етап.

# 549
Моята девойка го ползва само за учене, не за игри, но й е на бюрото, не мърда от там. Баткото смесено, с приоритет на игрите - и неговия от бюрото не мърда Simple Smile

Отгоре може да се сложат големи кутии за съхранение, но не ми се налага, виочината съм я съобразила с пропорциите на стаята и малко въздух да остане.

# 550
Геймърското бюро на Герундия е чудесно, вариантът с метална основа и плот по избор/поръчка - също.
Аз винаги съм страдала, че не съм имала бюро като ученичка/студентка. Въпреки че тогава компютри все още нямаше. Laughing На масата пишех, четях в леглото, което си имаше последствия за зрението. Не можех да седна да пиша или да върша нещо, когато си поискам, само, когато масата беше свободна. За да се ползва за хранене, трябваше да си махам моите неща.

Ако има място, голямо бюро е най-добре. Н о трябва да се съобрази височината с ръста на детето - стандартните бюра са високи за малки деца, освен ако не са по-височки. Тогава столът със сигурност трябва да е регулируем на височина.

Аз държа също така на широко бюро, за да се сложи монитор, който да не е на 10 см. от очите. Детските бюра, а и компактните бюра са ми прекалено тесни (45-50 см. ми е прекалено малко). Дори един лаптоп 15 инча да сложиш и не остава място за нищо друго. Не можеш да си опреш лактите отстрани, за да ти е удобно.

Аз използвам за детско бюро едно по-голямо (дълго)  120Х60 см. за възрастни, беше кофти цвят - червеникаво-жълтеникаво, и го боядисах бяло и синьо, та на визия стана много по-приемливо. Мониторът е максимално изтеглен, самият компютър е на едно нощно шкафче до бюрото да не заема място по плота. Така като се избута клавиатурата под монитора, остава място за тетрадка и учебник голям формат. Отстрани също има място за тетрадка/учебник и пред детето също за тетрадка. Едното от двете стари соц.СКШ-та (горни шкафове), които бях боядисала преди, вече е етажерка за учебници, тетрадки, и др.

Реших, че за начало - за 2-3-4 години, тази конфигурация е достатъчна. Гледах доста из нета, ако трябваше да купувам голямо бюро, етажерка, шкафче, каквито харесвам, щеше да стане доста солидна сума. И реших, че за толкова малко време няма смисъл да давам тези пари.

За малко дете - ученик може и по-малко бюро, но най-късно 4 клас ще трябва да се сменя с по-голямо, според мен. Затова или бих купила нещо евтино, да не се ядосвам, че ще го изхвърля, или нещо, което след смяната му да мога да използвам на друго място в дома. 

Между другото, в Плесио харесах няколко бюра, приблизително 50% от асортимента им си харесах. Можете да погледнете и в техния сайт.

# 551
  • пустинята Гоби
Моите деца са малки и нямат компютри. Умишлено не купувам, защото и без това прекаляват с конзолата и таблета (моя личен). Не знам в кой клас е удачно да купя лаптоп, мен ако питате чак в 7-8 клас и то компромисно.

# 552
  • Пловдив
След 4-и клас си трябва компютър/лаптоп. Имат задачи от училище, а и учат Информационни технологии и си трябва. На таблет/телефон не е същото.
Лично мнение.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 16:24 от *Бенджи*

# 553
Моите деца са малки и нямат компютри. Умишлено не купувам, защото и без това прекаляват с конзолата и таблета (моя личен). Не знам в кой клас е удачно да купя лаптоп, мен ако питате чак в 7-8 клас и то компромисно.
С това онлайн обучение, още в 4ти се налагаше. Дзверенето в таблета с нищо не е по-добро от нормален екран. Бюрото трябва да е достъчно дълбоко за ученическа работа. Под 70х100см или 60х120 е малко тегаво. Аз за мен мога и 50х90 да ползвам, но не се налага да сложа и учебник, и тетрадка, и компютър едновременно...

# 554
  • пустинята Гоби
От гледна точка на вреда, най-зле е телефона, после таблета, другите неща са по-ок. В този смисъл си права, таблета е мой и не им го давах, докато не се наложи детето да учи онлайн. С него му е по-лесно, той не го гледа, докато учи, само слуша. Обаче се научи да играе на него в междучасията в мрежа със съучениците и сега е някакъв ужас. Иначе давам по час на ден, но като цяло искам да си го прибера и да си играят на конзолата. Лаптоп като потрябва, ама реално да трябва, ще го мислим.

Общи условия

Активация на акаунт