Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 48 368
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Трикът е добър, но по-лесно и по-ефективно все пак е ако просто си купите слабо лепяща хартиена лента. Има ги два типа, само трябва да поискате от слабата. Иначе да лепиш метри лента по някакъв плат не е много удобно.

# 151
Лентата, различно ли е от слабо лепящото  тиксо? Сори за лаишкия въпрос Grinning

# 152
Просто използвам названието хартиена лента (официалното название е маскировъчна лента / masking tape). Скоч е нещо съвсем различно - това е запазена марка за лепящи ленти на 3М, а след това в България е станало нарицателно за прозрачната лепенка.
Та тази хартиена (бояджийска) лента я има два варианта - силно леплива, и слабо леплива. Изглеждат еднакво.

# 153
Оооо, това  *силно* и *слабо* лепящо го разбрах по неволя преди няколко години с една коледна украса, която свалих от стената със старата боя.
Благодаря, помислих, че може да има и нещо друго специално за отсичане на таван.

# 154
Ами те са специално за отсичане. Кеф ти на таван, кеф ти за разполовяване на стена, кеф ти за някаква фигура. Това им е предназначението.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 09:09 от Черна станция

# 155
Здравейте, скоро не съм писала, но ето, че пак опитам до тази тема 😀 Приключихме с ремонт и мебели, нанесохме се, но имаме още доста дребни неща за довършване. Трябва да поръчам завеси в най - скоро време, чудя се за хола какъв цвят да избера за плътна завеса. Дивана е тъмно зелен, трапезните столове кремави. Мебелите са в дъб и бяло. Та за завеси се чудя дали да са и те в светъл кремав цвят или да избера няколко тона по-светло зелено. Ако е тъмно ме притеснява да не се слее дивана със завесите, защото е до прозореца. Ако е по-светло бих постигнала подобна визия
Ако сложа бежово съм харесала нещо подобно на това

# 156
Аз съм за зеленото от първата снимка.

# 157
И аз за зеленото.

# 158
И според мен със зелени завеси ще изглежда по-добре.

# 159
И аз съм за зелени завеси, бих добавила и цветни възглавници и аксесоари

и няколко саксии с цветя. И чакаме снимки от крайния резултат Wink.

# 160
Аз също залагам на завеса в няколко цвята обединяващи тези от интериора. Обикновено в големите магазини можеш с поръчката за пердетата да поръчаш и декоративни възглавнички от същия десен. И цветя задължително👍

# 161
Възглавнички съм взела, на първо време такива, отзад се вижда малко от столовете, на трапезата маса имам зелени подложки.. Снимката ми е тъмна обаче, не се вижда хубаво цвета на дивана. Килим мисля да търся в бежово, кремаво, ако успея да намеря с някакъв зелен елемент супер. Постерите и аз ги гледах, но до там още не съм стигнала😀 Цветя имам няколко за сега. Да видим какво ще предложат като избор в магазина за завеси, убедихте ме за зелено..

# 162
  • sofia
Влизам с въпрос относно вграден душ и вградена в стената мивка за баня - отнема ли инсталацията някакво пространство зад тях, както конзолната тоалетна, например (15-20 см)?

# 163
Не. Става дума за тръби, вкопани в стената както и всички други тръби в банята. Тоест това са също такива тръби.

# 164
  • sofia
Не. Става дума за тръби, вкопани в стената както и всички други тръби в банята. Тоест това са също такива тръби.
ЧС, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт