Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 905
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Да, забавно звучи "буфер". Като ще си разказваме историята, да добавим, че уф от съб-"уф" частта идва от кучешкото лаене: уф-уф (или на бълграски бау-бау) Simple Smile

# 571
  • Велико Търново
Не разбирам Simple Smile вече ще знам, благодаря!
Да ви развеселя с едни снимки на млада интериорна звезда Simple Smile моя приятелка решила да оползотвори остатъци от спрейове и ефекта е чутовен Simple Smile

# 572
Бас-колона (май така ѝ казваха едно време Laughing), ниските честоти са бас-овете, май. Само да не отваряме спор на тази тема, не съм сигурна в изказването си.

На мен също ми харесва - небрежно-елегантно е. Наистина пробвай с щипка за завеси, може да ти хареса повече. Въпреки че на мен и така ми е ОК.

# 573
Тоз хладилник... Grin Persevere

...Все едно мечка е драла по него.

# 574
Еми на никъде не стоят тъпите завеси...
(Не го вземай лично, само за целта да коментираме дизайна като такъв го казвам) Този тип завеси седят добре на по-дебел корниз, така че "ушите" да не изгеждат празни. Изискват и повече набор, така че "ушите" да стоят перпендикулярно на стената. Целта е да направят голяма гънка и да се вижда интересен корниз с  декоративни елементи в краищата. При първата гънка краят винаги седи към стената, не към стаята. Най-добре седят пуснати право надолу, без прищипване настрани, или ако се прищипват се оставят по-тесни, като на снимката долу. Стоят добре и на по-голямо отстояние от таван, въпреки че това не е чак толкова съществено.

За тънкия тип корниз са по-подходящи завеси с перделък и закачени на халки, а не директно на корниза. Те вече изглеждат по-добре ако се оставят по-широки, или близо до таван.

# 575
  • Велико Търново
Благодаря, Ефибуш!
Корниза няма да е този, обърках артикулите при поръчката и съм поръчала тънки вместо дебели. В останалата част на помещението са правилни, но за този прозорец са тънки, по погрешка.
Другите са такива
Като накрайниците са като тапи - с малко по голям диаметър от фи на корниза

Ако имаш предложение за други крайчета, моля сподели!
Вече толкова съм далеко от това което исках и това което се получава всъщност вкъщи, че дори не ми се търси и разглежда.

# 576
  • USA
skk007, нанизала си пердето наобратно. Не знам дали може просто да хванеш корниза и да го обърнеш, или трябва да го пренанижеш.

# 577
Pantone обявиха цвета за 2022 - Very Peri 17-3938... Е, този път не ми харесва и няма даже да разсъждавам дали и как може да се вкара в интериора Hands V
https://www.pantone.com/eu/en/color-of-the-year-2022
https://www.pantone.com/eu/en/color-of-the-year-2022-palette-exploration

Мноооооого близо е до цвета на 2008 Blue Iris 18-3943 (на екран на практика неразличими) и до цвета на 2018  Ultra Violet 18-3838. Wink Да го бяха оствили за 2028.
След миналогодишните два цвята (в комбинация и т.н., но все пак два) вместо обичайно един COLOR OF THE YEAR, този ми е странен и "повторка" Thinking

# 578
Всяка голяма фирма си пуска нейния избор за цвят на годината.
Ще видим техните, този на Пантон е явно само за детска момчешка стая, дори и за там не ми е ок.

# 579
  • sofia
И аз не харесвам цвета на Пантон този път. Никак не обичам лилаво и виолет в какъвто и да е нюанс, особено пък за интериор... Ваза или малка side table бих сложила само за pop of colour

# 580
А на мен много ми харесва този цвят, имам и тениски, бикини  и яке в такова синьо, любими са ми Simple Smile!
Жалко, че нямам какво да обзавеждам иначе с удоволствие бих го включила в интериора

.

# 581
  • Велико Търново
Natt, това синьо ми е любим цвят и на мен! Предишната ми кола беше модел напълно индивидуално изпълнение като цвят и екстри и в определен момент от деня, според слънцегреенето беше точно такова синьо Simple Smile
Обожавам го!
Цвета на теменужките, не ми е по вкуса и на мен, въпреки че нещо ме тегли леко към него, но може би като акцент.
П. С. Днес махнах завесите, направих колаж и се убедих, че с тях е по-добре

# 582
  • Пловдив
Разбира се,че е по-хубаво със завесите. Simple Smile
И понеже въпросния буфер е тъмен като завесата,изобщо не накъсва дължината и не дразни.

# 583
  • sofia
Natt, но това на твоите снимки и повече синьо и е страхотно, няма тинт. Интериорите също са суупер 💙

# 584
Natt, това синьо ми е любим цвят и на мен! Предишната ми кола беше модел напълно индивидуално изпълнение като цвят и екстри и в определен момент от деня, според слънцегреенето беше точно такова синьо Simple Smile
Обожавам го!
Цвета на теменужките, не ми е по вкуса и на мен, въпреки че нещо ме тегли леко към него, но може би като акцент.
П. С. Днес махнах завесите, направих колаж и се убедих, че с тях е по-добре

Сега разрах къде е проблема. Ами то ти корниза си го сложила 15 см навътре от стъклото. Друг тип корниз и завеси трябват тук. Корниз - релса и пердето да опира стъклото. За да може да го промушнеш зад субуфера.

Общи условия

Активация на акаунт