На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 32 439
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
На мен това 44 ми се струва малко съмнително, ако е в мерните единици, които ползват българските лаборатории. Нямаше ли тялото на Лютичето да я алармира по взевъзможни начини? Тази стойност е просто космическа.
Лютиче, не можеш ли да потърсиш онлайн с какви мерни единици работи лабораторията, която е изкарала този резултат?

# 511
  • Замък сред облаците
Одри, нормално е до флуктуира, затова не се изследва през 10 дни, а през 30-45 в оптималния случай. Иначе от бременността имунната система често се успокоява/приспива и от там ЩЗ се нормализира (при мен беше така, от 16 години не бях виждала всички резултати да са ми в норма, дори ТАТ и МАТ бяха под горна граница). Но ЧХГ е сходен на ТСХ като структура и понякога организмът се подвежда по повишаващия се ЧХГ и оттам ТСХ скача, затова в тези случаи се нуждае от корекция. Това е обяснението от моя ендокринолог.

Рей, при стойности от близо 100 човек може да изпадне в кома примерно, и то ако е бил известно време с такивав стойности. Но затова и обърнах внимание, че трабва да се уверим в стойността или ако е такава, то е съвсем отскоро, за да няма сипмтоми. Има го и винаги варианта за лабораторна грешка, ама дали в чужбината ще повторят изследването?

# 512
Аз това всичко дето изредих е преди да забременея.
Сега го мерихме 2-3 пъти, но вярно е още по-ниско към 1.5 най-много.

# 513
  • Замък сред облаците
Да, да и аз за флуктуациите имам предвид извън забременяването Simple Smile

# 514
Много се чудя какво да правя. Точно ме е страх, че може да е лабораторна грешка и да се "наиграя" много. По всяка вероятност ще започна да си пия каквото ми изпишат и ще мина при ендокринолога и на скенер. Ще започна пак да си пия съвестно селена и другите добавки. Да видим как ще се почувствам.  Но определено съм доста стресната от резултата. Най-страшно ми е, че ще трябва цял живот да пия хапчета за тоя шит....

# 515
  • Замък сред облаците
ТАЯ ПА! Grinning Нема да се пуашиш!

Пример - откриха ми хашимото на 16, за три години вкарахме ТСХ в норма, като се редуваха периоди с хормони и добавки (цинк, селен, вит А и Е, джинджифил, индийски женшен) и периоди с почивки. Нормално, тогава бях още в пубертет и това оказваше влияние. След това 10, повтарям ДЕСЕТ години, не бях пила хапчета, преди 2 години бях с перфектни стойности, докато миналата година не получих хашитоксикоза (хашимотото си действа тихичко и руши жлезата) и се наложи да пия 2-3 месеца тиреостатик тъй като фТ4 беше скочило, от него ТСХ ми се вдигна и пих още 1-2 месеца хормон. След това всичко спокойно и щастливо, забременях 3 месеца след спирането на хормона, ама тъпата тромбофилия ме прецака. Оттогава всичко е в норми, утре мисля да пускам контрола 48 дни след ваксината, че все пак тя е разбудила имунната и искам да видя какво се случва и дали има нещо.

Защо смяташ че ще пиеш хормон до живот?!?!

# 516
Защото преди 2 години като отидох при липния с ТСХ 4 и той това ми каза - "lebenslang" (до живот) .

# 517
  • Замък сред облаците
Оф, тая немска остаряла школа. Ежегодното следене (пролет и есен) и пиене на хапчета само когато е необходимо е достатъчно, освен ако нали не е на лице допълнително обуславящо състояние (примерно Базед за хиперфункцията, проблем с хипофизата или хипоталамуса, възелчета, малко/голяма жлеза по рождение и т.н.). Ако няма открити съпътстващи неща, които да го обуславят има как да не се пие до живот, но съответно трябва да се държи под контрол стриктно.

# 518
АА, аз също мислех, че Еутирокса се пие до живот. И аз страдам от хипофункция и ако спра хапчетата ТСХ- то ще скочи. Преди да започна да го приемам този хормон беше над 5.

# 519
  • Замък сред облаците
Много са индивидуални нещата. Като за всяко нещо, трябва да се установи причината защо жлезата или мозъка неработят ок. Иначе най-лесното е да се тъпчем с хапчета до живот, но в някои случаи има и други решения.

# 520
За съжаление никой не ти казва, че трябва/може да се спазва и диета за подобряване на нещата. Хапчетата са единственото им решение.

# 521
  • Замък сред облаците
Прави си изводите тия лекари колко имат желание да следят доказаните новости в медицината... Знам че в чужбина е по-трудно, но мисля че по закон са длъжни да те информират за всичко свързано с лечението ти и ти имаш право да го изискаш. Отстоявай си правата като пациент и за изследвания, и за резултати, и за причини и за лечение!

# 522
О, мен все още ме е яд, че с такова нежелание ми пуснаха изследванията. Бутам им парите в ръцете, а те не ми ги искат.
Ама спирам темата до тук. Няма смисъл да коментираме неща, които не зависят от мен/нас.
Мога да се надявам само, че бързичко ще вляза в норма.

Днес една приятелка сподели, че е забременяла съвсем случайно и даже не знаеше дали да се радва или да се плаши. Хем се зарадвах, хем се ядосах, че  се чуди изобщо дали да е щастлива от това Grinning Радвай се, бе момиче! Колко други искат да са на твое място!

# 523
Момичета, вече три дни правя различни тестове и все излиза една супер бледа незначителна черта. Утре е очакваната дата на М. Много ми е странно, имам някакви странни усещания като за пред м, но от както родих преди две години изчезнаха. И сега дори не усещам, кога ми идва цикъла. Как мислите, дали има някакъв шанс да са положителни, или просто се вижда сянка на тази втора черта. Последният е от тази сутрин, но не с първа урина.

# 524
Siviзабравих да напиша, че хормоните, освен тези за ЩЖ се пускат между 3 и 5ти ден от М. 😁Вит Д може по всяко време. Пускат се на гладно и да не си пила кафе.

Общи условия

Активация на акаунт