На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 32 443
  • 777
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета.
Стискам палци на всички, които са правили опити и чакат тест. Пожелавам успех на всички, чакащи овулация или в процедури.
Болните да оздравявате и да се възстановявате бързо, за да продължите с опитите.

Минавам да се отчета. Този месец (2 цикъла след загубата) за първи път започнах да меря базална температура. Не е много приятно занимание.
Хванах овулация с лентички и тя беше потвърдена от покачването на температурата.
Според приложенията, а и на база предишни цикли, чаках овулация на 9-ти, но тя подрани с 4 дни. Това малко ни прецака, първо защото трябваше да правя вливка интралипид 2-4 дни преди овулация, а я направих в самия ден на овулация; второ, защото не бяхме особено сериозни в предшестващите дни (не спазвахме препоръките, не бяхме много редовни, късно започнахме).

Искам да си проверя прогестерона и се чудех, кога точно трябва да се пусне: на седмия ден след овулацията или седем дни след овулацията? Ако овулацията е на 5-ти, на 11-ти или на 12-ти да се изследвам?

# 496
Майка зайка, ако според БТ овулацията е била на 5.10 аз бих пуснала на 12. Стискам палци да се е получило, а за вливките едва ли е толкова фатално, нали трябва да са преди имплантация. Купуваш ли някъде интралипида или директно в клиниката, че аз тук търся под дърво и камък.

# 497
Марго, благодаря ти!
В клиника Малинов ми правиха вливката, директно там, те си имат.

# 498
Sivi относно хормоналните изследвания.
1)Пълен пакет за ЩЖ на чист ден, някои доктори смятат, че това не е от значение
2)LH, FSH, Estradiol, Prolactin, f testosterone, DHEAs, 17OH progesterone, Inhibin B, AMH
3)7 дни след доказана О Прогестерон
4)Витамин Д
В бодимед има пакет най-важните витамини можеш да си пуснеш тях.
Rayy И ти можеш да пуснеш тези изследвания, в предвид че са минали 6м.
Ако нещо не е наред час при репродуктивен.
Аз минавам по същия път.. Успех на всички, напълно ви разбирам.. 😔🤗

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 14:37 от Cruella56

# 499
Благодаря, Cruella, засега сме си дали срок до края на годината. Ако до тогава не стане, януари ще запишем час при специалист.

# 500
Rayy Силно стиснати палци🤗❤️🍀... И аз всеки месец с нова надежда, за сега нищо.... На 25ти сме при др Калчев, аз нали съм и с ендометриоза.. Да видим какво ще излезе.... 😔🥺Свалям тсх и пролактина...

# 501
Здравейте!
Аз се опитвам да не мисля много, ама все пак реших да задам няколко въпроса за ТСХто:
- Колко бързо се сваля? Страшно мразя да нямам краен срок и да не знам какво се случва та ще се радвам на някаква ориентировъчна информация.
- Възможно ли е въпреки супер високите стойносъи да се забременее? Някак не виждам връзката кято уж си имам овулация и лигавицата и не разбирам точно къде е пробойната.
- Какви са процесите? Как би трябвало да протече лечението?

... и още всякаква информация би била полезна...

# 502
  • Замък сред облаците
Здравейте!
Аз се опитвам да не мисля много, ама все пак реших да задам няколко въпроса за ТСХто:
- Колко бързо се сваля? Страшно мразя да нямам краен срок и да не знам какво се случва та ще се радвам на някаква ориентировъчна информация. - За всеки организъм различно, сори - аз го свалих за 2 месеца, но беше медикаментозно висок и стойност 9, а твоят е в нереално високи стойности ако са в тези референтни граници: 0,4 - 4,2 mU/l ,
- Възможно ли е въпреки супер високите стойносъи да се забременее? Някак не виждам връзката кято уж си имам овулация и лигавицата и не разбирам точно къде е пробойната. - Високият ТСХ принципно пречи на забременяването, или ако забременееш риска от аборт и малформации при плода е многократно увеличен.
- Какви са процесите? Как би трябвало да протече лечението? - Трябва да ти изпишат хормон пиеш си хапчетата и на всеки 30-45 дни изследване. Като цяло с тази стойност аз бих поискала ЯМР на хипофизата.

... и още всякаква информация би била полезна...

И да добавя - казаха ли ти стойност на фТ4, това е много, много,много важно.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 16:14 от АА

# 503
Лютиче, за съжаление никой не може да ти каже колко ще продължи. Позната колежка сменя 4 пъти дозировки докато намерят правилната и отне над половин година. Друга свали поголовно от стойности, сходни с твоите, за 1 месец, после вдигна пак до небето, после пак падна, без да е сменяла лекарства за това време. Свалянето е лесната част, да намериш правилната терапия е времеемко Simple Smile
Аз съм с Хаши, с нормално tsh, но го следя непрекъснато, да се надяваме, че Резилигото няма да го бутне Grinning
Стойностите трябва да са ниски за забременяване и ниски за първи триместър, защото иначе плодът може да получи увреждания.

Ей това кратко обяснение намерих по въпроса:
Скрит текст:
Thyroid function is regulated by the hypothalamus-pituitary axis (HPA), an interconnected duo made up of the hypothalamus (a part of the brain that produces hormones) and the pituitary gland (which waits for its cue from the hypothalamus). This pair is as thick as thieves — when one of these organs sends a signal, it sets off a chain reaction in the other.

Because the HPA also controls the production of some of the most important hormones related to fertility, thyroid dysfunction can impact how much of those hormones are released. When any of these deviations from the status quo happen, they can disrupt (or stop) menstrual cycles. Without the complete cycle, including ovulation, fertilization, and implantation, you can’t get pregnant naturally.

А ей тук е много подробно и добре описано http://dr-mgeorgieva.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D … D0%B5%D0%B7%D0%B0 Някои неща бяха нови и за мен Simple Smile Има много интересни статии, ако някой има интерес.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 15:37 от Inferiya

# 504
АА, както винаги много изчерпателна. За съжалрние не знам нищо друго, освен едното число 44 и пе ме чакат лекарства и направление след като се върна от отпуската. Не пожелаха да ми пратят по мейла резултатите.

# 505
Моето ТСХ не беше кой знае колко високо 3,780, но еднокриноложката като разбра, че целта е бебе каза да го свалим с 25 мг еутирокс за да се получи по-лесно и да нямаа проблем. Каза ми след 45 дни контрола. Попринцип е в граници, но аз преди това имах сърцебиене без причила или леко натоварване, след ядене обичайно първото за деня, тревожност и още куп симптоми. Не мога да си обясня защо ги имам при положение, че стойностите са мк в граница. Инъче пия хапченцата от 8 дни, и вече няма сърцебиене и мисля, че е от тях. Чувствам се определено и по-спокойна. Сърцебиенето си се усещаше качествено, та не мисля, че си въобразявам. Та ефекта го усетих бързо, но как ще са след месец и половина показателите не знам. Малко ме е страх да не се срине прекалено пък много.... Но се доверих на док..

# 506
Ами ТСХ 3,78 си е баш високо. Това , че е в референтните, не означава , че е в оптималните. Максимална горна се цели 2,5, като е добре да е даже под 2.

# 507
Ами ТСХ 3,78 си е баш високо. Това , че е в референтните, не означава , че е в оптималните. Максимална горна се цели 2,5, като е добре да е даже под 2.
Ами тя първоначално каза: "Ами добре са ти изследванията" и аз и казах, че според мен е добре да се свали защоти правим опити за бебе, и тя тогава св съгласи и ми изписа рецепта. Абе аз усещам, че не се чувствам добре. Явно при мен и лекото покачване на стойностите ми се отразяват. Кардиолог също ме е гледал и човека каза, напълно здрава си. Явно е нещо в начален етап. Обаче от еутирокса се наспивам вече, абе чувствам си се по-добре. Срещам момичета и с 4 ТСХ които не са имали никакви симптоми и случайно да разбрали за стойностите... Луда работа, времето ще си покаже.

# 508
  • Замък сред облаците
Лютиче, погрешка писах тиреостатик, а е обратното - хормон да пиеш. Ама днес е натоварен ден и инерцията ме подхвана. Много е важно да се следиш при такива високи стойности, защото АКО е в мярка mU/l е рисково в продължителен период от време защото може да доведе до дисфункция на много други органи и микседем. Щом нямаш оплаквания или стойността не е в единиците, които ние предполагаме, или е от съвсем скоро. Не се плаши отсега защото има много АКО-та в случая, виж какво що ще ти кажат като се върнеш от отпуска и не се нервирай излишно.

Да допълня Ирен - стойност максимум 2 в пръви триместър и до 2.5 във втори и трети триместър са горните граници в идеалния случай, когато не се налагат лекарства. Над тях - хормонче Simple Smile Много под тях (под 0.4) тиреостатик. И всичко това е полезно за бебето, а не може да му навреди, докато хормоните извън норма могат.

# 509
Моето ТСХ, първо като го измерих беше 3,2 и преди да ида на ендокринолог да го сваляме пуснах контролно и беше 1,9 и така и не съм взимала медикаменти. Оттогава все ОК го мерих с изключение на един много стресов момент дето ми беше скочило на горна граница, но пак в рамките на месец се оправи само и стана под 2,5. Така и не разучих точно от кои храни се влияе и как точно от стреса, но давам пример, че може да се регулира само.

Разбира се 44 е друга бира и там си трябва лекар.

Общи условия

Активация на акаунт