На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 32 421
  • 777
  •   1
Отговори
# 570
Мандария, благодаря ти много! Аз плаках тази сутрин… Близо 6 години чаках бебчето, което загубих през юли и още не мога да си стъпя на краката, та от всичко се разстройвам.

# 571
https://www.fertilityfriend.com/Faqs/Implantation-dip-study.html

https://www.fertilityfriend.com/Faqs/Temperature-drop-in-luteal-phase.html

https://www.fertilityfriend.com/Faqs/Dip-below-coverline.html

Не успях да ги споделя от телефона. Дано те успокоят поне малко. Знам какво ти е. Най-общо казано, случват се и инциденти в температурата, важното е общата картина. Аз както съм с хипо на ЩЖ, ако знаеш какви "rocky mountains" са ми графиките... Всеки месец в приложението ми натъртват колко много ми играе температурата Grinning

# 572
Много ти благодаря още веднъж!
И аз съм с хипофункция, на еутирокс, с пет тромбофилни мутации, с повишени НК клетки. И на 40. Цяло чудо ще е, ако стане.

# 573
Здравейте мамчета и бъдещи такива. Много рядко се включвам в темите, но това е понеже нямам много свободно време. Преди 2 дни ходих на гинекологичен преглед, казаха че яйчниците и матката са видимо добре. Пуснах цитонамазка и ми даде бележка за хормоните LH, FSH, Prolactin и Testosteron. Чакам да ми дойде МЦ за да ги направя между 3 и 5 ден. По календар вчера беше ОВУ, днес правихме секс сутринта и си свърши вътре, и следобеда имах зацапване. Знам че най-вероятно е съвпадение и сигурно е някакъв вид доизчистване, но все пак искам да ви попитам дали има начин да е от имплантация. Предните дни не сме правили, защото сме доста натоварени и графиците на работа ни се разминават и още какво ли не. И колкото и желание да имаме понякога просто това е последното нещо за което мислим. Ще се радвам да споделите мнения по въпроса ми 😊

# 574
Сеньоритка, неяъзможно е да си забремебяла от днес за утре. По-скоро е от овулацията това зацапване. Или пък ако овулацията ти е била седмица по-рано.

# 575
Здравейте мамчета и бъдещи такива. Много рядко се включвам в темите, но това е понеже нямам много свободно време. Преди 2 дни ходих на гинекологичен преглед, казаха че яйчниците и матката са видимо добре. Пуснах цитонамазка и ми даде бележка за хормоните LH, FSH, Prolactin и Testosteron. Чакам да ми дойде МЦ за да ги направя между 3 и 5 ден. По календар вчера беше ОВУ, днес правихме секс сутринта и си свърши вътре, и следобеда имах зацапване. Знам че най-вероятно е съвпадение и сигурно е някакъв вид доизчистване, но все пак искам да ви попитам дали има начин да е от имплантация. Предните дни не сме правили, защото сме доста натоварени и графиците на работа ни се разминават и още какво ли не. И колкото и желание да имаме понякога просто това е последното нещо за което мислим. Ще се радвам да споделите мнения по въпроса ми 😊
Имплантация няма как да има толкова рано. Настъпва от 6 до 10 ден някъде. Може да е следствие от пукането на фоликула.

# 576
  • Замък сред облаците
Ето повече за темата по имплантацията: https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZiZy5tLndpa2l … yM21zZzQzNTg3Mzgy
Образовай се допълнително за функциите на тялото щом планираш да станеш майка.

По отношение на зацапването, потърси в интернет “овулаторно кървене”. Обикновено е сигнал за настъпила овулация.

А, и да добавя - със секс СЛЕД овулация НЕ се забременява.

# 577
Здравейте на всички Simple Smile
Миналата година се бях записала в темата,но след поредния отрицателен тест бях толкова разочарована,че имах нужда от почивка.
Е,ето ме все още небременна и ще разкажа още веднъж своята история:на 37 съм, имам първокласник на 7. Него го заченахме от раз, а сега сме вече на година и нещо несполучливи опити.
До този момент съм направила стандартни изследвания + цветна снимка. Всичко изглежда Ок.преди 10 дни имах и час при репродуктивен лекар в клиниката на Сигридов,след което пуснах допълнителни изследвания - тежки метали,витамини и т.н. Всичко е в норма и там. Засега проблем не е установен,но и бременност няма.
В момента съм пред дилема дали да не премина на инсеминация или само стимулация със спонтанно зачеване,като съм наясно,че шансът пак не е много висок. Трябва да реша скоро,тъй като идните дни очаквам МЦ.

Понеже видях,че обсъждате  Хашимото. Аз самата съм с установено Хашимото още на 19г. Възраст. Пия си хормончето и вече не ми прави впечатление. Става си рутина и благодарение на него всичко си е наред. Много жени сме с такава диагноза,уви.

Пожелавам ви приятна неделя Simple Smile

# 578
Амира, спермограма? Иии какво ще рече "стандартни изследвания"? Simple Smile Инфекции, хормони? Мерили ли сте фоликули?

По въпроса с хормоните - в петък бях на една кратка лекция, от тия рутинните, по случай деня на рака на гърдата и си поговорих след това с презентаторката за рискови фактори, взаимовръзки между заболяванията, особено с тези на половите органи и й разказах за Хашимотото, за ендото, за инжекциите в момента, за стимулациите преди това и т.н., питах я за съвети и разбира се от гледна точка на нейната специалност ме посъветва, ако имам как, да съм с минимален прием на хормони, защото продължителен прием увеличава риска неимоверно. Аз ходя на ехограф веднъж годишно от задължителните прегледи в работа, но се замислих дали да не отида на един мамограф след приключване на сегашната сага.

То... при който специалист да отидеш ще каже, че друго лечение може да бутне нещо в неговите компетенции, защото всиииичко е свързано, та не трябва и да се хипохондрирам съвсем Grinning

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 16:29 от Inferiya

# 579
Inferiya, идеята за мамолог след приключване на терапията е отлична. От предната ми клиника след неуспешен инвитро опит задължително искат да правим консултация с мамолог, за да няма излишни рискове. Лекарствата могат да стимулират кистички и си трябва контрол.

# 580
_Amira_ спермограма правили ли сте? Може от там да излезе разковничето

# 581
Amira, +1 за спермограмата. И ние се борим за второ дете , след бърза  първа бременност.  Големият проблем излезе точно в спермограмата. Не губете повече време 😊

# 582
При мен още няма напредък - минаха 7 м в опити, сега приключва 8мия месец, но нямам усещане да е станало. Иначе си ходих на годишните МБ, цито и ехограф гърди. Всичко е ок. АГ препоръча на 3-5 ден от МЦ да си тествам АМХ, ФСХ и естрадиол, аз вмъкнах и за спермограма, та ми я написа (това колкото за пред мъжа, който поне казва нямал против, ама да се подсигуря). Тукашни момичета ми препоръчаха и инхибин б и ЛХ да си пусна в същия диапазон на МЦ. Някакви препоръки още? Чудех се за ЦС, ама реално възможно ли е да има проблем, щом веднъж е доказала проходимост и съответно бременност (другата тръба липсва).

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 16:21 от *Слънчево момиче*

# 583
За съжаление има защо да се иска ЦС на 6 месеца за кандидатстване по процедури. Когато ми направиха ЦС имах 1 проходима. На лапарото се оказаха 2 непроходими, 4 месеца разлика Simple Smile Аз съм с ендо, минала инфекция и при мен си има обстоятелства, но знам, че принципно положението е променливо Simple Smile

# 584
Аз се включвам с няколко предложения за заглавия на темата, че ми е дошла музата:

Златна есен, падащи листа, а ще видя ли втората черта?

Есен златокоса, две черти на всички носи!

Вече дойде есента, ще ни донесе ли щастието тя?

Общи условия

Активация на акаунт