На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 32 417
  • 777
  •   1
Отговори
# 585
Оххда,прощавайте. И спермограма разбира се, даже две (през 6 месеца) за всеки случай. Перфектни били, казаха и от Надежда и репродуктивният лекар.

Inferiya - изследвания,като хормони, ПКК, урина, тромбофилия, витамини (б12,д ....)изследвания като тези за уреаплазма,хламидия и пр., микробиология, цитонамазка,колпоскопия, и може би още изпускам. Каквото съм се сетила и са ми казали сме направили.
И да-мерили сме и фоликули, както имаме един пробен месец чрез стимулация (неуспешен съответно) май месец.
Или проблемът ми е в главата или нещо не са открили все още.

# 586
Есен вече се задава и по две черти ни подарява !

С първи шарени листа , сбъдна се и моята мечта !

Златна есен е дошла , и ето носи ни на всички , тъй чаканите две чертички !

Тази вечер имам муза … да се включа и аз с предложения Simple Smile

Памперси на килограм , за всички 💙

# 587
Теста ми е абсолютно и категорично отрицателен..но все пак до М остават 3 дни по календар..а О с кървенето беше на 01.10 и 02.10 ..има все още някаква надежда 😩

# 588
Кактусче, успех на прегледа утре, да растат фоликулите и да пожънете страхотна реколта! Flowers Four Leaf Clover

Amira, добре дошла отново, нека този път нямаш разочарования, а бързо да се случи чудото! Gift Heart

Мери, стискам ти палци да си подранила с теста и след 3-4 дена да ни се похвалиш с положителен! Heart Exl

# 589
Амира, за съжаление има и такива случаи и аз съм типичния пример. Ние също сме с едно дете, започнахме опити за второ, когато беше на седем, а аз на 37 съответно. След повече от четири години и всякакви изследвания не се получи. Репродуктивните, при които ходихме казаха, че ако искаме резултат трябва инвитро веднага, заради неизяснен стерилитет. Отказахме, но няма и дете. Можете да пробвате и шест месеца прием на Fh Pro, както и посещения на места, които помагат за зачеване. Но за съжаление май най-сигурния метод е инвитро.

# 590
Честити сини гащи на Мими! Не знам как издържа толкова време да не знаеш пола, ти си моят герой хехе Шегата настрана, като една мечтателка за синьо ти завиждам благородно.

Какти, силно стиснати палчета и за теб! Дано реколтата да е добра и качествена. Няма да се плашиш за боденето, то си става ритуал като сутрешното кафе Grinning Всичко ще бъде наред.

# 591
  • София
Здравейте ,момичета! Не съм писала напоследък ,но редовно ви чета и се вълнувам за всяка една от вас! Дано всички скоро се изнесем в отчетни!
На мен МЦ ми свърши и вече официално стартираме с опитите. Минаха 4 месеца след аборта и незнам дали съм готова психически, но колкото и време да мине едва ли ще съм ...Опитвам се да си наложа да съм позитивна и спокойна и дано успея!

# 592
Някой знае ли на какво се дължи болката и напрежението в гърдите преди МЦ?
Този месец е много странен за мен. 8,9,10-ти ден след О. с болки в яйчниците и долу ниско, кръста, главата. Уж спряха, но започна болка в гърдите и главата отново, плюс ужасна умора. И всичкото това си е съвсем нормален ПМС седмица преди МЦ, но странното при мен е, че никога не съм имала ПМС толкова рано (винаги е точно в деня на МЦ и то само силна болка в корема, нищо друго), а напрежение в гърдите пък не съм имала от поне 8-9 години назад.
Ако не си бях направила теста, щях много да се филмирам и накрая разочаровам от резултата, но сега се чудя щом причината не е това, тогава какво може да не ми е наред този месец…

# 593
Момичета, овулацията всеки месец ли я следите? Аз си направих тестове и като я засякох веднъж спрях и счетох, че е на този ден всеки месец...това грешно ли е?
Успех на всички в бебеправенето!

# 594
Ходих да си взема изследванията днес.

Чувствам се изключително смотано.
Обадих се вече на няколко ендокринолози и отказите да ме приемат заваляха - не приемали вече нови пациенти.
АГто ми изписа Еутирокс. Та почвам да пия.

Стншайн гърл, грешно е. Овулацията ти може да варира от месец до месец или изобщо да я няма понякога.

# 595
Ако и цикъла ти е с еднаква дължина всеки месец (28 дни напр.), то и овулация би трябвало да е на един и същи ден принципно.Е да, ама организма не е часовник и затова не действа винаги предсказуемо.Така, че НЕ.Не всеки месец е еднакво.

# 596
Лютиче, не се предавай. Почивай да пиеш Еуритокса и ще се намали TSH-то. Аз също в началото бях тъжна, че ще съм на хормон до живот. Нямам Хашимото, но ЩЖ се увреди в следствие на силно възпаление. Но след година прием на хормон, просто свикнах. Аз се събуждам в 5:30 и чак след 3 часа консумирам напитки и храни. Добавките 4 часа след прием на хормона.

Чела съм, че някои хора спират млечните храни и глутена и това много добре им се отразява на TSH-то. И аз се глася на подобна диета, но аз не ям месо и това доста силно ще ограничи избора ми на ядене. А и аз съм много капризна на тема храна. Оправдания да имам 😁

# 597
  • Замък сред облаците
Лютиче, пийвай си Еутирокса и така. Каква доза ти изписаха? Имаш ли възможност да поискаш изледване на фТ4, фТ3, ТАТ и МАТ? Примерно личния да ги назначи?

Бих могла да те посъветвам за по-бързо вкарване на ЩЗ в норма да изключиш за 2-3 месеца изцяло глутен, захар, соеви продукти, преработени, консервирани храни и да залагаш основно на домашно приготвена храна от зеленчуци, месо, кореноплоди и плодове. Здравословният 8-часов сън е от съществено значение за щитивидната, като за да е качествен трябва да си лягаш към 22-23ч.

# 598
Лютиче, гуш. Това за ендото го подозирах, аз от почти 10 години нямам ендокринолог тук поради подобна причина - старият се пенсионира, новите не приемат пациенти ( без частна здравна застраховка). Принудена бях да търся компромисен вариант и сега съм с ЛЛ, профилирани за сърдечни болести и ЩЗ. И аз предлагам да настояваш АГ или ЛЛ да пуснат пълен панел, при подобна стойност не може само на ТСХ да разчитат. И аз препоръчвам спиране на млечните, според старата ми 80+ годишна много начетена лекарка те са отрова за ЩЗ, и намаляване на глутена.

Не виждам АГто пролактин изследва ли, или само тези три неща са ти пуснали? Ако не са, настоявай и за него.

Да питам запознатите, че съм забравила - за изследване на витамини трябваше ли да съм гладна. По семейни неотложни причини трябваше да летя по спешност за България и сега се чудя дали да не си пусна едни кръвни изследвания като съм тук.

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 15:14 от margolotta

# 599
Лютиче, пийвай си Еутирокса и така. Каква доза ти изписаха? Имаш ли възможност да поискаш изледване на фТ4, фТ3, ТАТ и МАТ? Примерно личния да ги назначи?

Бих могла да те посъветвам за по-бързо вкарване на ЩЗ в норма да изключиш за 2-3 месеца изцяло глутен, захар, соеви продукти, преработени, консервирани храни и да залагаш основно на домашно приготвена храна от зеленчуци, месо, кореноплоди и плодове. Здравословният 8-часов сън е от съществено значение за щитивидната, като за да е качествен трябва да си лягаш към 22-23ч.

Уф, диетите са ми много трудно нещо. Ако изключа глутен и млечни и не остана какво да ям. Изключително капризна съм.
Сега пак погледнах. Пуснали са ми и някакви други неща след тези. Рязпознавам само FT3 от тях.

Тепърва трябва да търся и личен, защото моят се пенсионира.
Еутирокса е 50мкг.

Общи условия

Активация на акаунт