На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 31 629
  • 777
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, като подхванахте темата с предстоящите прегледи, се зачудих по кое време на цикъла е най-подходящо да имаш час за репродуктивен специалист? Аз на профилактични прегледи винаги съм ходила в първите няколко чисти дни и не знам дали така е правилно да се процедира.

# 676
Най-добре е на 2-3 ден, за да види какво е положението с антрални или задържани фоликули.

# 677
  • София
Аз винаги запазвам часове около овулация за да се види има ли доминантен.

# 678
+ на първи дни е за проверка за полипче Simple Smile Отне на предната ми АГ бая време да види полип, защото имаше късни часове само четвъртък и докато цикъла се намести така, че да се види Joy (защо да ми каже, че е важно, де...)

Аз се разписвам с М или нещо като М, уж не трябваше да има, но явно съм от дамите, които изкарват още 1 цикъл след инжекция  Simple Smile
Но е добре дошла Grinning Три седмици подути гърди, подуто всичко, вече се чудех с кой оранжев нюанс да се боядисам и да се маскирам като тиква за хелоуин No Mouth Flowers Jack O Lantern

# 679
  • гр. София
Литъл, честито миличка!

За първичен преглед при репро док е добре да се почне с първи чисти дни след М. да се огледа за кисти, полипи, да се проследи дебелината на лигавицата.  След това се ходи около овулация за фоликулометрия, да се проследи доминантен фоликул, кога се пука, пускат се хормони за да се таймира по възможност пукането, после има ли жълто тяло... и отново дебелина и 7 дни след ову се пуска Прогестерон, след това с първите дни на цикъла да се преброят и антралните фоликули и да се пуснат другите полови хормони. Чак тогава се придобива долу-горе пълна картина.

# 680
Чак сега смогвам да пиша.. Честито little madness! Лека и безпроблемна бременност и пухкави бебче!

# 681
Литълче, честито! Не помня дали писах, поне 3 пъти се наканвах. Да премине всичко леко и да си най-щастливата майка:)

Inferiya, четох, че скоро си на преглед, при същия лекар съм и аз. Сигурна съм, че ще си доволна, стискам палци!

Аз си чакам още няколко дни и ще си направя тест да видим какво е станало от инсето, но не тая големи надежди.
Хубав ден на всички:)

# 682
  • В страната на мечтите.
Момичета, аз да се оплача малко - открих си бучка на дясната гърда преди около 2 седмици и толкова се бях стресирала, че си запазих час за лекар вчера и дори не бях казала на ММ... Вчера не успяха да ме приемат да ме прегледат, защото лекаря бил много зает. Днес Най-после минах на преглед и единственото, което ми казаха е да си правя компреси и да отида пак, защото не искал да ме праща на снимка след като съм млада и не съм кърмила все още. Аз още съм доста притеснена, но се надявам да не е нищо сериозно, защото баба ми е била на 30, когато е имала рак на гърдата и после цял живот беше без една гърда. И изследвания не можел да ми направи, защото в нашия град нямало такава лаборатория.

Литълче, честито. Много се развълнувах, когато видях теста ти 😍

# 683
  • Замък сред облаците
Трополинка, първо спокойно. По кое време на месечния цикъл я откри? На мен след О ми се надуват гърдите и стават бучкави, след М нищо.

Другото което е че често се образуват фиброми, които са доброкачествени.

Трето, превенцията е всжна, много му здраве на тоя лекар че не си кърмила и раждака. Наблизо до теб в Стара Загора, градската болница Киркович имат безплатни консултации през октомври заради на рака на гърдата. Хубаво е да ти направят снимка или ехография, пък изследвания ако се наложи допълнително. Стискам палци всичко да е наред!

# 684
Трополинка, разбирам притеснението ти, но се успокой, може да е фиброаденомче. На мен ми откриха такова на първия ми преглед при мамолог преди няколко години. Щях да припадна от страх. Започнах да ходя на лекар на 6 месеца, за да го следим. Стои си почти същото, боли или нараства, когато съм в цикъл, после олеква положението. Четох, че те се влияят от хормоните. Това са доброкачествени бучки. Откриха ми го с ехограф. За твое успокоение посети друг лекар, дори да е в друг град. Стискам палци да е нещо напълно безобидно!

# 685
Трополинка, щом си близо до нашия град, д-р Трифонов е мамолог тук, работи по ЗК и знам , че е добър диагностик.

# 686
  • В страната на мечтите.
АА, открих го няколко дни преди да ми дойде този месец. Благодаря ти много, че ми каза за тази инициатива в Стара Загора и ще се опитам да си запазя час.

So close, благодаря ти за успокояването и много се надявам и при мен да е това.

Iren, аз съм в Търново и тук мамолози няма. Пращат те на гръден хирург онколог на какъвто бях аз днес. И по-тъпото е че в цялата поликлиника има разлепени плакати за някакъв иновативен уред за преглед на гърдите, ни нито някой ти го предлага, нито някой си прави труда да ти каже нещо за него, а щом питаш ти казват, че такова нещо няма 🤔😳 Но не знам какво очаквам щом даже ехограф нямаха.

# 687
За Трифонов можеш да си запазиш час през супер док, ама обикновено е за месец напред някъде. А за тази инициатива в окръжна не съм чула. Стискам ти палци да е нещо безобидно. При мен от стимулациите ми се появиха възли, заради които щях да ходя при Трифонов, ама ще е след раждането, а и сега не ги напипвам.

# 688
  • Замък сред облаците
Преди десет дни подготвях списък с болниците с инициативи за рака на гърдата, Киркович ги има обявени и от БНР наред с Плевен, Варна, София, но наистина на сайта им няма инфо и трябва да се звъни. Щом Ирен препоръчва, аз бих записала платен преглед при доверен лекар Simple Smile

# 689
Здравейте, момичета 😊
Вчера и днес бях на преглед. Довечера слагам 2 Декапептила и в петък ми е пункцията. Единствено се притеснявам от хиперстимулация, но приемам доста протеини. Имам толкова много фоликули, че репрото се отказа да ги брои 🤭 Дори ми е трудно вече да сядам и да ставам. Само се моля да изкарат и качествени яйчица от тях ❤️🍀❤️ Стиснете по едно палче за качествена реколта 🤞 🍀🍀🍀
Аз очаквам с нетърпение, дамите, на които им предсти тест тези дни, да го публикуват с по две черти!!! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт