На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 31 631
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
Гери, абсолютно може да си в норманите стойности, но да не са оптимални, нито оптимални за теб. Моя позната на ТСХ 2 се чувства най-добре, свали ли го под 2 - не, над 2.5 също не й е окей. За жалост, заради лекаря си, тя не изследва ФТ4 и ФТ3, които биха дали повече информация.
btw, аз пия в 6 с аларма, но се замислям дали и аз да не започна в 3-4 примерно, защото отстоянието от кафето ми е 1 час само. И всеки път събарям нещо от нощното шкафче Grinning

# 661
Аз го пия в 5 с аларма. Когато не съм на работа ставам 06:30 да заведа детето на училище, а когато съм на работа в 06:00, и си правя кафенце. Малко е досадно това леко пробуждане, нооооо... Все пак...

# 662
Честито, Литъл! Лека и безпроблемна бременност! Чакаме да ни поръсиш с прашец!
Браво, Лютиче, че си успяла да си извоюваш поглед върху изследванията!
Относно симптомите далеч не е нужно да има някакви сериозни. Моето ТСХ беше 10, ФТ4 ниско, но по някаква причина ФТ3 беше почти идеално?! Въпреки това, сега на л-тироскин се чувствам по-добре. Пожелавам ти бързо да се повлияеш от Еутирокса и нещата да влязат в норма.
А, според вас възможно ли е със стойности ДО горната граница да има симптоми? Да си в нормални граници, а в същито време да не се чувстваш добре? Аз буквално се родих откакто започнах еутирокса, всички ми казваха в граница си, но като споменах на еднокриноложката, че целим забременяване ми го изпиаса.

Гери, при мен също е в горна граница TSH - 4,7 и ми изписаха л-тироксин (същото като еутирокс), ФТ3,ФТ4, ТАт и  МАТ също са ми повишени, за да забременяваме трябва да е 2. Пия го от април насам и усещам подобрение в общото ми състояние. Моята лекарка каза, че трябва да си го пия редовно и през бременността живот и здраве като се случи. Не е нищо страшно, важното е,че си го открила навреме, защото е много важен за бебето в първите 2 триместъра Simple Smile

Литълче, честито и от мен! Да ти е лека бременността с едно прекрасно същество в ръцете ти накрая! ❤💖😘

Момичета, защо го пиете л-тироксина толкова рано? На мен лекарката ми каза, че трябва 30 мин след това да няма прием на храна и течности...

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 16:19 от Sunshinegirl84

# 663
Момичета, някоя от вас да е посещавала имунолог? Можете ли да препоръчате?

# 664
  • София/Севлиево

Лятото на 2020-та ходих в Надежда при Балтаджиева.

# 665
Аз при доц. Конова ходих, но при нея е доста трудно с часовете.

# 666
  • София/Севлиево
И аз към Конова се бях насочила,но не ми се чакаше повече от 2 месеца...

# 667
Честито, Литъл! Лека и безпроблемна бременност! Чакаме да ни поръсиш с прашец!
Браво, Лютиче, че си успяла да си извоюваш поглед върху изследванията!
Относно симптомите далеч не е нужно да има някакви сериозни. Моето ТСХ беше 10, ФТ4 ниско, но по някаква причина ФТ3 беше почти идеално?! Въпреки това, сега на л-тироскин се чувствам по-добре. Пожелавам ти бързо да се повлияеш от Еутирокса и нещата да влязат в норма.
А, според вас възможно ли е със стойности ДО горната граница да има симптоми? Да си в нормални граници, а в същито време да не се чувстваш добре? Аз буквално се родих откакто започнах еутирокса, всички ми казваха в граница си, но като споменах на еднокриноложката, че целим забременяване ми го изпиаса.

Гери, при мен също е в горна граница TSH - 4,7 и ми изписаха л-тироксин (същото като еутирокс), ФТ3,ФТ4, ТАт и  МАТ също са ми повишени, за да забременяваме трябва да е 2. Пия го от април насам и усещам подобрение в общото ми състояние. Моята лекарка каза, че трябва да си го пия редовно и през бременността живот и здраве като се случи. Не е нищо страшно, важното е,че си го открила навреме, защото е много важен за бебето в първите 2 триместъра Simple Smile

Литълче, честито и от мен! Да ти е лека бременността с едно прекрасно същество в ръцете ти накрая! ❤💖😘

Момичета, защо го пиете л-тироксина толкова рано? На мен лекарката ми каза, че трябва 30 мин след това да няма прием на храна и течности...
Тоето ТСХ пак е над нормата с малко. А, моето си е в граница 3. 780, но явно съм си имала нужда от малко помощ. Изписаха ми го точно заради това, че планираме бременност. Инъче аз го пия рано защото като стана съм веднага на машината заа кафе 😄 Още окото не ми се е отворило. Та да ми е спокойно кафепиенето, се презастраховам по-раничко 😊
Оп, извинявам се за дългия цитат 🤭😳

# 668

Аз съм била при и препоръчвам доц. Румен Русев.

# 669

Оптималното му действие е сутрин между 3-5ч. , на отстояние 4 ч от други лекарства, витамини и добавки и поне 2ч от кафе, чай и храна.
Пък всеки си избира кога и как да го приема Wink

# 670
И аз съм била при доц. Русев

# 671
Литъл честити ти две прекрасни чертички, сигурно вълнението е голямо.
Спокойна бременност ти желая и всичко да си е нормално до края.

Аз си организирам сватбата съвсем сама и за това фокуса ми  се измести напълно. След броени дни ще стана госпожа след 12 годишна връзка.
Сега след сватбата ще почнат всички да мрънкат за дете ама какво да се прави. Хората като не знаят някои подробности си питат.
Психически си починах малко поне от темата за бебеправенето, че ми беше писнало само за това да мисля.

Чакам с голямо вълнение и притеснение 23.11, записах си час при д-р Калчев, най-накрая след толкова чудене се реших да ида при него и да не се занимавам с бургаските лекари.
ММ си пие добавките и скоро нова СП ще правим, минаха 6м от ковида , надявам се да почне вече да се възстановява.

# 672
Аз да ви призная вече 18 години си пия л-тироксина 30минути преди кафето ,че понякога и по-малко и съм в норма. Ама не ви насърчавам да експериментирате като мен де 🤭 Всъщност то е е експеримент/ моят следящ ме лекам ми каза 30 минути преди кафето.

@n@bell, и аз като теб се вълнувах за прегледа ми, но при колегата на Калчев - д-р Ковачев. Изключително доволна останах.Хареся ми подходът - как иска да елиминира всички евентуални проблеми,които биха били причина за забременяване, някои от които до този момент никой не търсеше.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 07:49 от _Amira_

# 673
Литълче, честито!!!!Лека бременеене!!! 😘

# 674
@n@bell На 25ти с ММ сме при др Калчев, викат ни и двамата 😊. Хем ме е страх, какъв проблем, ще намери. Хем се вълнувам.... От сега го мисля... 😔Казаха ми, че с ехографа бил много добър, както и с ендото. Сигурно на 24ти няма да мога спя от притеснение...😔
Пожелавам ти една много готина сватба да си направиш, много щастие ти пожелавам с твоята половинка. Не обръщай внимание на хората, които питат за дете.. Това е най-неудобния въпрос... 😣😁 Аз август месец казах Да на моя ММ😁❤️.
Днес си говорих, с моята свекърва и ѝ споделих, какво се случва около нас. Тя е много готин човек. Каза ми, ехх.. Ако зависеше от мен досега да имаш 5 😂. Само ми каза, спокойно и не го мисли толкова то ще дойде само. 🥰

Общи условия

Активация на акаунт