Телевизия в детската градина и Ковид ситуацията в страната

• 6 548
  • 151
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Може, защо да не може. Нищо такова не съм казала. Само отбелязах, за теб и авторката...

# 106
Твоето обосноваване е леко агресивно до зложелателно. Няма да цитирам, но нещо от рода на "ще видите, като децата са зле в училище, вие ще сте си виновни..."

Много потребителки също се обосноваха,  защо твоето мнение да е правилно?

# 107
  • София
Къде съм написала "ще видите  като децата ви..."? Цитирай го, за да сме наясно.
Написала съм това, което виждам години наред и написах също, че имам опит и с водене на съвсем обикновена група и съм наясно с материала от първа до четвърта група, правила съм го и съвсем лично зная какво и как се получава. Не като наблюдател или родител. Просто няма нужда от гледане на филмчета, също и виждам на какво ниво са уменията и знанията. И не, не говоря за деца със СОП, а за общото ниво. Също и виждам колко нямат нужда децата от телевизия или каквото ще да е там като визуален електронен продукт, защото чудесно се справят самостоятелно да си намерят игри съвсем физически. Не скучаят в  градината, а искат да играят заедно. Това да включиш филмче при издаването на децата е улеснение за учителя, а не за децата. Той се чувства по-спокоен, когато децата гледат филмче, така се намаляват рисковете децата да се сдърпат или да стане беля.

# 108
  • София
Твоите деца/дете гледат ли телевизя вкъщи, и ако да - колко като време на ден?

# 109
  • София
Вече отговорих на този въпрос в началото на темата. Накратко, моите израснаха с телевизия и компютър. Но това е вкъщи. В градината е друго. Задачите на градината са съвсем различни и когато, макар и малко време, бяха на градина, там телевизия не им пускаха, а децата си играеха. Това преди почти двайсет години. Изпращах ги на градина да си карат учебния материал и да играят с децата, а не да гледат филмчета.

# 110
  • София
Аха, у вас не е вредна тази телевизия и компютър и можете да ги оставяте да гледат, за да не ви занимават, ама в детската е голям проблем за 30 минути - час. Учителките в детската са там, за да ги учат на учебния материал, а у вас - нека са израстнали на телевизия и компютър.

# 111
  • пустинята Гоби
Andariel, ти няма как да видиш деца, които гледат телевизия (не в градината) и въпреки това са много напред с материала пред връстниците си, които рупат моркови и ходят в Монтесори градини. При теб идват деца с проблеми, едва ли някой си води детето, за да се похвали.

И аз съм против филмчетата в градините, освен по изключение, но съм ок с проекторите и интерактивни образователни методи.

# 112
  • София
Стига сте ми слагали някакви думи, които не съм написала! Къде съм написала нещо за вредност? Казах, че няма нужда в градината от телевизия, защото там задачите са съвсем различни и те са социализиране в детски колектив. Моите деца отидоха на градина с изградени навици и знания, по-скоро им подейства зле това, че повечето деца от групата още не можеха да говорят добре и като цяло се получи регрес, а не прогрес. Я им се събират три-четири месеца градина, я не. Отгледани и обучавани са вкъщи, а не в градината. В този смисъл телевизията вкъщи не им е попречила, но когато гледахме, както вече писах, гледаха това, което и ние, а от детските филмчета нямаше особен избор навремето и най вече нямаше ги тъпите филмчета като сега. Сега очаквам да се започне с нападките как съм си мислела, че моите са гении.

# 113
Не е, че се слагат думи в устата, а че твоята мисъл много се обърка и раздвои.
Преди няколко коментара писа, че на децата им се пуска телевизия в детската градина и след това в училище имат проблеми с материала, а родителите се чудят защо. Тоест, тук твърденивто е, че телевизията в градината вреди по някакъв начин.
После питаш "Къде съм написала нещо за вредност?".
Като цяло не е нужно нещо да бъде написано дословно, за да се подразбере.

# 114
  • София
Всеки си подразбира каквото му е кеф в зависимост дали и как му обслужва тезата.
Айде, пак ще го напиша - вместо да гледат разни филмчета и високотехнологични учебни материали, е най-добре да се научат на простичките неща, нужни за училище - да правят неща с ръцете си, да изпълняват двустепенни и тристепенни инструкции и алгоритми, да слушат с разбиране и да разкажат. Да рисуват, изрязват, лепят. Като слушат учителката да чете приказката е друго, отколкото да я гледат на филмче. Знаем го като възрастни каква е разликата между прочетената книга и филма по книгата.

# 115
  • Варна
Спокойно, това с голямата вреда от екрани в детска възраст просто е поредната "модна" вълна. Като куп други увлечения, няма да изброявам. Някои обаче много се вживяват и не само това ами си мислят, че могат да наложат своето виждане на мнозинството. Не говоря за никого конкретно в темата, а за бели лястовици, които си мислят, че знаят най-добре и опитват да поучават учителите как да си вършат работата. Светът обаче върви в крак с "екраните" и те са все по-използвани в ежедневието. Няма лошо децата да играят на физически игри, но няма и начин да ги изолираме от всички видове тв, компютри, телефони. Просто трябва нещата да са с мярка. И ако на децата им се пуска за половин час дневно телевизор в градината, но в същото време не са лишени от игри, а госпожите покриват материала и си вършат перфектно работата, аз нямам нищо против.

# 116
Е те твоите мнения са като законите в България.
Всички, разбират точно какво значат, но са написани така, че да позволяват различни тълкувания. 😆
Но в крайна сметка, проблемът не е в разбирането на хората, а в написването на закона. Simple Smile

# 117
А аз не мога да разбера защо на някои ви е толкова важно да гледат някакви неща в градината. Утре като тръгнат на училище ще установите, че не са съвсем готови за първи клас и ще започнете първо с това, че били гледали разни филмчета, вместо да учат. Ако бях на мястото на учителите нямаше да се занимавам с високи технологии, за да не се чуват после приказки как не учели, а гледали телевизия.

Ето, щом ти е важно да е точен цитата!

# 118
  • София
Извинявам се. Моя грешка.

# 119
  • София
GrinningGrinningGrinning

Ок

Общи условия

Активация на акаунт