Телевизия в детската градина и Ковид ситуацията в страната

• 6 562
  • 151
  •   1
Отговори
# 120
Възпитанието започва у дома, то е приоритет на родителите и професия на педагозите. Нека не вменяваме цялата отговорност на градините и училищата.

# 121
  • пустинята Гоби
Андариел, не знам в кой век живееш. Децата в градинат се учат да пишат и смятат, на правилата на движение, учат за празниците в България и националните герои и т.н., а не само да рисуват, лепят и изрязват. В този смисъл, да, проектора би могъл да се ползва за същото, за което се ползва в училище.

# 122
Верно са "различни". Само ти и авторката сте на едно мнение като гледам.
И аз съм на мнението на Андариел, ако се броим, но мисля, че и двете тези бяха представени и защитени достатъчно, за да повтарям като латерна. В крайна сметка нали целта не е да се убеждаваме кой е прав, и кой крив, а да видим различни гледни точки и всеки да си вземе за себе си това, в което се припознава, пък току виж и да се замисли за нещо, което му е ново.

# 123
Мен едно нещо ме притеснява, кой контролира колко, какво и как се гледа по телевизора в детската градина? В коя наредба го пише това.

# 124
  • пустинята Гоби
В Наредбата за реда и условията за гледане на телевизия в детските градини.

# 125
При нас пускаха редовно по някой двучасов хиперобразоветелен филм на Дисни на 3 годишните. Без право да стават от столчетата, докато не свърши.

# 126
  • пустинята Гоби
И? Предприехте ли нещо? И как разбрахте, все пак тригодишните не говорят много?

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 00:23 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 127
  • Beyond the stars
При нас пускаха редовно по някой двучасов хиперобразоветелен филм на Дисни на 3 годишните. Без право да стават от столчетата, докато не свърши.

Два часа на тригодишни е никакъв шанс, освен ако не са били вързани за тези столчета. Grinning

# 128
НИщо не предприех, другите родители бяха ОК, а и пари за телевизора събирахме ние. В другите градини ситуацията беше сходна, та не видях смисъл да го местя.

Аз разбрах след като изведнъж ревна, че го е страх от вълци. С разпитване стигнахме до глутницата, която гони Бела. И до това, че не можел да не го гледа, въпреки, че го било страх много, защото госпожата не разрешава да стане от стола и трябва да стои, да мълчи и да гледа. За протокола вкъщи не беше гледал подобни филми, защото не смятах, че са подходящи за възрастта.

Къде са тригодишните, които не говорят много Simple Smile ?

# 129
  • пустинята Гоби
Имах предвид, че не обясняват много. Едното ми дете хич не говореше за градината. Аз го питам какво правихте днес, той ми отговаряше - добре.

Голяма малоумщина е това с телевизора, какви са тия родители, които даже пари събират.

# 130
Предлагат на родителската да купим - щяло да се ползва за образователни цели, презентации имало по материала, давахме пари. Всяка година за нещо се събираха, приемахме, че госпожите най-добре знаят от какво има нужда. А за градината не говорят децата, особено за някои от нещата които се случват, защото ги обработват. Моето започна да споделя повече за това какво е ставало в градината след като вече не ходеше.

# 131
Как ги обработват?

# 132
Ама защо представяте като абсолютна истина поведението на собственото си дете, моето още преди да навърши 3 си разказваше доста неща за градината, даже без да го подпитвам, особено ако нещо го е впечатлило повече от обичайното или ако е нещастен, включително разказва и за другите деца. Та по тая логика да питам и аз къде са тия тригодишни, които не говорят/обясняват?

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 04:32 от Melusine

# 133
Noren, ако телевизорът те притеснява, защото по този начин ще обработват детето ти по теми свързани с Covid, си пиши жалбите и си ги пускай.
Друг е въпросът, че някой решил ли е да го прави, може да се справи достатъчно успешно и без никаква медия. Просто ще разиграват сценки пред децата или ще ги карат те самите да участват в ролеви игри за "лошият Вирусчо" и тнт.

# 134
  • София
Единствено може директорът да контролира, но на практика никой не контролира колко и какво да се пуска. Затова е на субективната преценка на учителя какво и как да се случва, освен ако директорът не зададе рамки.
Не всички деца казват какво се случва в градината. Но хората, ако искат, могат да разберат, нали родителите общуват помежду си, а ако се интересуват могат да питат директно учителката.

Общи условия

Активация на акаунт