Телевизия в детската градина и Ковид ситуацията в страната

• 6 553
  • 151
  •   1
Отговори
# 90
  • Beyond the stars
А аз не мога да разбера защо на някои ви е толкова важно да гледат някакви неща в градината. Утре като тръгнат на училище ще установите, че не са съвсем готови за първи клас и ще започнете първо с това, че били гледали разни филмчета, вместо да учат. Ако бях на мястото на учителите нямаше да се занимавам с високи технологии, за да не се чуват после приказки как не учели, а гледали телевизия.

Защото очевидно не желаеш да разбереш, че на никого не му е фетиш да гледат някакви неща в градината, а че гледането на неща в градината не води задължително и на 100% до описаното от теб, когато е с мяра и мисъл.

# 91
А аз не мога да разбера защо на някои ви е толкова важно да гледат някакви неща в градината. Утре като тръгнат на училище ще установите, че не са съвсем готови за първи клас и ще започнете първо с това, че били гледали разни филмчета, вместо да учат. Ако бях на мястото на учителите нямаше да се занимавам с високи технологии, за да не се чуват после приказки как не учели, а гледали телевизия.

Не ни е важно, но не ни е и драма, ако им бъде пуснато детско за половин час. Всичко крайно не е добре.

А ти защо смяташ, че твоето мнение е най-правилното?

# 92
  • пустинята Гоби
Хе-хе, това прозвуча като клетва. Само дето имам и друго дете, което вече е ученик и е било в същата градина. Беше повече от подготвен за първи клас, така че може да си спокойна.

Но телевизия в нашата градина няма. Знам, че им пускат някакви образователни клипове, но много рядко. В училище е същото, госпожата сама купи проектор, изобщо не знам за какво й трябва и ако трябва да съм честна слабо ме интересува. Други неща са ми важни.

# 93
  • Варна
В нашата градина имат проектор и интерактивна дъска, на която прожектират обучителни материали. Телевизори нямат, естествено, време за филмчета също. Децата още от трета група знаят азбуката, пишат букви, събиране и изваждане до 10. Много харесват начина на преподаване на учителите, активни са, любознателни. Да, градината е частна и са по-малко деца в група и им се обръща индивидуално внимание. Въпросният проектор се използва изцяло за обучителна цел и е в помощ на процеса. Не може да се заклеймяват изцяло и всички технологии. Все пак такова е времето, в което живеем. Разумното и целенасочено интегриране на технологиите само спомага за развитието на децата. Живеем в технологичен свят и децата трябва да се адаптират към този свят като се научат да използват всички средства, които той предлага.

Точно същото беше и в градината на моята дъщеря, държавна, с 30 деца в група. В свободното време си играеха децата, не са ги паркирали пред тв, въпреки че имаше такъв в стаята. И моята дъщеря, която е абсолютна порта, никога не ми е казвала да е включван даже този телевизор, а тя си пее всичко. И чудесно я подготвиха за първи клас, и си ползваха проектора/телевизора (имаха и двете) за учебни цели, виждала съм го на открити уроци. Не е всичко черно и бяло, хора.

# 94
  • в очите на дъщеря ми
Дами, дами, дами, няма смисъл от спор/диалог с Andariel, тя е права по дифолт, всички останали по по-грешка
сме станали родители и колкото по -бързо го осъзнаем, толкова по- добре и за нас и за децата ни.
Отказвам да приема, че в 21 в. деца трябва да се занимават само с пластелин, молив клечки и листа, в прочем в групата на дъщеря ми нямаше телевизор/проектор, а нивото и на подготовка в края на подготвителната група ме докарваше до размисли, дали всичко в развитието и е наред.......в  края на 1-вия учебен срок/1-ви клас/ детето без проблем чететеше думи думи от порядъка на "корпоративни" и "конституция", в класната стая имаше компютър, проектор и уредба.....

# 95
  • София
На мен нищо не ми е фетиш, за щастие. С половиния час детско, много лесно и много бързо ще стане един час, а децата много бързо свикват и ще си го искат. Освен ако не го превърнем в поредния начин за манипулация на децата - ако слушате ще ви пусна филмче.

Относно проблемите с предучилищните и езиковите знания и умения, това е често срещано, колкото и да се отрича. Да, да, зная, вашите деца са супер и за тях не се отнасят проблемите. Аз виждам сигурно някакви други деца. По моите критерии като ще ходят децата на ДГ, поне времето да се използва пълноценно, а не да се гледат филмчета и подобни. Къде другаде да играят децата заедно, ако не в градината? Те затова отиват там, когато ги попиташ какво най-много харесват - да играят.

За училището по-скоро е добре да има проектор, защото може да се прожектира върху дъската нещо и децата да пишат с маркера по нея или учителката да чертае, да огражда.

# 96
  • пустинята Гоби
И в градините имат дъски. Изобщо предучилищната група в нашата градина е оборудвана с всичко, което го има в училище - чинове, дъска, учебници, тетрадки и прочие. В градината е необходимо да се учи, освен играта, защото иначе в училище започва ада.

# 97
  • Beyond the stars
На мен нищо не ми е фетиш, за щастие. С половиния час детско, много лесно и много бързо ще стане един час, а децата много бързо свикват и ще си го искат.

Сега разбрах - много по-лесно е да забраним нещо изцяло, отколкото да намерим баланса при употребата му.
Факт - златната среда е трудна за намиране, затова може би я наричат златна.
Но това не значи, че не съществува.

# 98
  • София
Хубаво, де, като толкова повечето родители са ок с филмчета в градината - получават филмчета в градината. Няма златна среда. Обикновено надделява този, който или е по-упорит, или има повече власт.

# 99
Напротив. Това, че ти не си способна да я видиш, не значи, че я няма.

Алтернативите не са само филмчета по цял ден или пълната им забрата. Половин-един час детски няма да навредят на никого, дори напротив. Децата после коментират, разиграват роли и т.н. Както знаем забраненото е най-сладко, така че в момента, когато не могат да бъдат спрени, може да направят какво ли не.

Имах позната, чиито родители ѝ забраняваха сладко, бонбони, всякакви джънк храни. И какво правеше? Харчеше всичките си пари за вафли, постоянно ядеше в училище такива неща. Докато другите деца хапнат нещо и това е....

# 100
  • София
Моля те, вече е прекалено. Много добре разбирам, явно стигнахм до момента "ти мен не ме уважаваш". Децата са си ваши и като толкова искате, ще гледат.

# 101
Тогава каква ти е драмата?

# 102
  • София
Драма нямам, а обсъжваме въпроса. Както виждаш мненията са различни. Авторката има проблем и пита какво и как да направи. Включиха се родители, включи се поне един учител, аз се включих като родител и като логопед и така. Няма нужда трима човека да ми скачате.

# 103
  • София
Верно са "различни". Само ти и авторката сте на едно мнение като гледам.

# 104
  • София
И не може ли да сме на различни? Не даваш ли?  Сега на махленски отношения ли ще го караме? Не е нужно да сме на едно мнение, нито е нужно мнозинството непременно да се смята за право. Мнозинството просто е мнозинство и няма как да промени мнението ми, още повече, че се обосновах.

Общи условия

Активация на акаунт