Неочаквана бременност

• 18 209
  • 631
  •   1
Отговори
# 435
Леле, 29 страници, ама ги изчетох 😂

А с помощ от две роди всеки може да почне ново образование и работа. Много ги обичам такива като почнат да дават акъл колко лесно се гледат деца. Наглост и цинизъм, че и без помощ супер ще се оправят. ОЛЯ, ти откъде знаеш колко е лесно и широко около врата, бре?

Иначе по темата - ако темата не е пързалка намирам, че е жалко, че авторката няма да сподели какво решение е взела.

# 436
Авторката изчезна, пък ние може да бистрим случая докато роди.
Редно е да се включи все пак, да каже какво става.

# 437
Ми не, не е редно да се включи. Достатъчно хейт получи.

# 438
Да се пази от бременност не е нейна работа, да пази гръка от развод не е нейна работа, да пази децата от сочене с пръст, че не знаят от кой е новото братче, да пази семейството от немотия не е нейна работа. Голям живот си живее тая жена. В моята вселена всеки носи отговорност за себе си и постоянно имам работа.
Да не говорим, че децата са момичета, та и тях ще гледат с подозрение и по най-малкия повод ще коментират "каквато майката...". А и стигмата "баща неизвестен" ще преследва малкото, децата са жестоки. Не е правилно, но е факт по нашите ширини. И всичко това, защото на мама ѝ се приискало бебенце...

# 439
Леле, 29 страници, ама ги изчетох 😂

А с помощ от две роди всеки може да почне ново образование и работа. Много ги обичам такива като почнат да дават акъл колко лесно се гледат деца. Наглост и цинизъм, че и без помощ супер ще се оправят. ОЛЯ, ти откъде знаеш колко е лесно и широко около врата, бре?

Иначе по темата - ако темата не е пързалка намирам, че е жалко, че авторката няма да сподели какво решение е взела.
На МЕН ми е лесно, да, но и без помощ пак така. Последният месец съм си сама с малкото, нищо страшно няма и без помощ, но да, в моя случай, ясно ми е, че е по-сложно за напълно сама деца с ниски доходи. Но начин винаги има, ако жената наистина иска това дете. Затова и още в първото си мнение написах да се свърже с мен на ЛС, да видим какво умее, какво е учила, какво може да работи и евентуално да й се помогне някак да си гледа бебето, а не да й бием канчето за средната възраст, кризата й и ама как така си допуснала.

# 440
  • Варна
Аз се чудя на изказването, че имала само две седмици за да реши, а още даже не е седнала да говори с дъщерите...

# 441
Тази година правя 35, технически не съм в кюпа.
Лично намирам модерния скоклив позитивизъм за нагъл и най-вече безполезен. Съвети в духа на давай, какво толкова мога да приема от родителите си, че може да увисна на тяхна издръжка. Обаче от хора, които имат мнение за самотните тъжни кариеристки на 40+, не бих взела никакъв съвет - за 34 години съм разбрала, че са по-разглезени и от мен и меко казано никога не са ми били , нито биха могли да ми бъдат в обувките. А моите обувки са доста удобни.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 15:43 от -Narcissa-

# 442
Те тези обувки са удобни до време... После доста почват да убиват.

# 443
След колко време почват да убиват - консултация с неносила?

# 444
  • София
Разбирам да е първо дете. Тогава даже бих казала да го задържи.
Но в казуса говорим за жена с две големи деца, хора.

Все едно аз да задуша някое лъвче и да забременея.Joy

# 445
С удължаването на мълчанието на автора, започвам да придобивам представа за нея, че май и преди “белята” не е била отговорен и дисциплиниран човек. Непознати жени приехме историята й по-лично, независимо от позициите. Набързо се развела, набързо се залюбила, 1200 лв й стигат… Имаше и нотка на надежда, че таткото сега така разправя, ама за после ще видим… Или пък е пързалка, че скоро СО не е вдигал пушилка 😄

# 446
Да се пази от бременност не е нейна работа, да пази гръка от развод не е нейна работа, да пази децата от сочене с пръст, че не знаят от кой е новото братче, да пази семейството от немотия не е нейна работа. Голям живот си живее тая жена. В моята вселена всеки носи отговорност за себе си и постоянно имам работа.
Да не говорим, че децата са момичета, та и тях ще гледат с подозрение и по най-малкия повод ще коментират "каквато майката...". А и стигмата "баща неизвестен" ще преследва малкото, децата са жестоки. Не е правилно, но е факт по нашите ширини. И всичко това, защото на мама ѝ се приискало бебенце...
Стига глупости! В какъв свят живеете? Благодаря на Бога, че нямам такива хора в обкръжението си!

# 447
Разбирам да е първо дете. Тогава даже бих казала да го задържи.
Но в казуса говорим за жена с две големи деца, хора.

Именно. Големи, 18 годишни. Не едното на 2, другото на 5 и третото на път...

След колко време почват да убиват - консултация с неносила?

Неносила, но около мен няколко ги носят.
Близки сме и си споделяме. Не им е много комфортно. Подробности не искам да развявам из форумите.

Но пък ти имаш време да изхлузиш чепиците. Не си чак толкова престаряла, даже хич.

# 448
Хората, дето се втурват "да помагат" на авторката не разбират, че тя самата трябва да си помогне. Да си помогне като прозре защо аджиба иска това дете, какви липси ще й запълни, дете ли няма, та да има, или точно това иска от този баща, който пък самият той не иска. И как предварително знаейки, че това дете няма да има баща край него, ще го роди, обричайки го без баща. И да, не е финансовият проблем най-големия. Защото съвсем скоро розовите очила на "Много искам това бебенце" ще се сменят с действителността, която може да е всякаква - като се започне с психо тормоз от гърка и се свърши с изпълнения на момичетата, отмъщаващи си на майка си за липсата на внимание и на съпричастност към тях. Та затова и аз съм от страната на съветващите авторката добре да помисли ще гледа ли това дете на всяка цена, дори гърка да не "се осъзнае" и ще го обича ли, каквото и да стане. Защото по един начин се гледат малки деца когато може и да не спиш и си млад и по друг начин - когато критическата е по петите ти и си сам.

# 449
Поста ти ме накара да се замисля за още един аргумент, който е в интерес на авторката - като жена, която явно не може без любов/връзка/мъж, след изтрезняването, че с бебе няма да привлече гърка, втория шок ще е и когато това бебе не привлича и други мъже след гърка.

Общи условия

Активация на акаунт