Неочаквана бременност

• 18 258
  • 631
  •   1
Отговори
# 225
То се видя колко са фини и възвишени всички, които поставихте комфорта на наличните над живота на заченатото. Де да знам, може някога майка ми да е постъпила така с мое неродено братче или сестриче и сега аз да плащам сметките с лихвите.

Твоят случай няма нищо общо. Това е жена с големи деца, не й трябва нежелано такова.
Още повече, от човек, който не желае да поеме отговорност.
Аз, ако съм сама, никога не бих родила дете.

# 226
  • Варна
Греховете на бащите... И тъй нататък. Е, пък моята майка е правила ама ние не изплащаме нищо. И двете със сестра ми имаме деца, заченати лесно и от раз. Не може да са сериозни такива разсъждения.

# 227
Винаги ми е много чудно като чета в 21 век за деца заченат без да иска човек, контрацепцията е развита достатъчно вече, за да не говорим за случайни деца. Една спирала и един презерватив на 99% ликвидират такива последствия. За да не вземе човек мерки за мен е напълно осъзната опасността от евентуално забременяване, та няма какво да се вайкат толкоз някои потребители.

# 228
  • Пловдив

Решението за аборт или отказа от него е строго интимно и няма нужда от одобрението на хората. Какво смяташ за аборта засяга само теб. Може да даваш акъл, ако смяташ ти да ги храниш, да водиш детето по лекари, училища и т.н. Иначе абстрактно всички сме много фини и възвишени.
Ама акъл "за" аборт винаги можеш да даваш, нали? Wink

# 229
Абе, случва се, но тая тема няма казус. То е ясно, какво трябва да направи авторката.

# 230
Де да знам, може някога майка ми да е постъпила така с мое неродено братче или сестриче и сега аз да плащам сметките с лихвите.
Не може да си сериозна в тези си разсъждения.
Цинична съм! Доста време се чудех чии грехове плащам толкова време, чак сега ми хрумна, забелязвайки с каква лекота се дават акъли за аборти.

# 231
  • Варна
А, не само акъли. То и аборти се правят с лекота.

# 232
Де да знам, може някога майка ми да е постъпила така с мое неродено братче или сестриче и сега аз да плащам сметките с лихвите.
Не може да си сериозна в тези си разсъждения.
Цинична съм! Доста време се чудех чии грехове плащам толкова време, чак сега ми хрумна, забелязвайки с каква лекота се дават акъли за аборти.
Не плащаш никакви грехове, защо си внушаваш такива глупости? Животът не винаги е справедлив, това е. Пожелавам ти все пак да се сдобиеш с това, което искаш. А и винаги стои опцията за осиновяване.

# 233
Аборта се прави по много причини, а в нейния случай не виждам никакви алтернативи.

# 234
От венерически болести не се ли страхувате?

# 235
Какви венерически болести? Важното е любов да има......
Роденото ми дете ми е най най-важно.

# 236
От венерически болести не се ли страхувате?
За тях има презервативи, а за двойна сигурност аз лично съм си сложила спирала, за да не пускам теми със заглавие неочаквана бременност, не, че съм застрахована на 100%, но поне съм направила, каквото мога, за да не впускам себе си в приключения, за които не съм готова.

# 237
Аз впрочем съм гледала как останаха без реализация и успешен старт в живота деца, чиито родители решиха, че могат да гледат три, ама не можеха и ги гледаха в недоимък, с максимално орязани разходи. Можеха само да мечтаят за неща, които децата от средностатистическите (не богати!) семейства имахме.

# 238
Спиралата не е ли непрепоръчителна при нераждали?

# 239
Моите родители са се оженили след доста дълга връзка. Първи брак е и за двамата. Когато бях на 29 и след смъртта на татко, майка ми ми призна, че има два аборта преди да се оженят - не му било времето. Едва тогава разбрах защо толкова много съм искала да сме повече деца, защо толкова много ми липсва брат/ сестра, че чак уговарях нашите да осиновят. Благодарна съм на нашите, че все пак са се оженили и макар и на преклонна възраст (48 и 40 години) са ме родили и отгледали и то в години, в които на такива късни бременности не се гледаше с много добро око, години, в които не е имало генетични тестове и дори видеозони и плацента превия е била установена едва като е тръгнало раждането. И може би и аз платих цената на двете неродени деца като осинових, а не можах аз да родя. Знам ли?

Общи условия

Активация на акаунт