Неочаквана бременност

• 18 275
  • 631
  •   1
Отговори
# 240
Детето е нежелано само от бащата. Майката си го иска. Не е толкова лесно.

# 241
Спиралата не е ли непрепоръчителна при нераждали?
Гинекологът ми ми каза, че няма опасност, но аз имам други проблеми и за мен например противозачатъчни не са препоръчителни. Това, което ми обясни е, когато реша да забременявам се маха, чакам един цикъл и мога да започна с опити.

# 242
Много исках нещата да се случат както им е редът, ама не станаха. Опитах да хвана последния влак и на 37-38 да забременея с инсеминация или инвитро - не се получи. На 39 подадох документи за кандидат осиновител. След две години ми предложиха дете с проблеми в развитието. Казах ДА и станах майка на тригодишна дъщеря. Години борба да ме приеме, да се почувства част от семейството, да навакса... Първите две години слушах "добронамерени" съвети от типа "какво чакаш, върни я!" и от "това тесто хляб не става". Казваха ми (роднини), че съм луда да има дете без мъж до мен, кой щял да ми го гледа еле пък да искам второ... Да, ама девет месеца след първото ми дадоха и второ, че и бебе. Е, оправих се. Бебето сега е първокласник, а каката, която ме караха да върна - петокласничка. На една заплата и с ипотека успявам да си ги гледам. Вероятно не по стандартите на ССФ, но и не са лишени - нито от базови неща като храна, дрехи и обувки, нито от добро училище, нито от допълнителни уроци, нито от пътувания и почивки, пък било и само в България.
Какво значи, че големите ще бъдат ощетени? Те са  почти самостоятелни вече. Бал? Защо не? Кой е казал, че балът трябва да е като сватба? Пък тези момичета и баща имат, който също участва в разходите, надявам се не лежи всичко на плещите на майка им. И освен, ако не са се насочили към медицина, то могат и да работят по време на следването.
Проблем с ясли и градини май има само в София. Но пък и там има предостатъчно университети, но ако са в София то може да си спестят разхода квартира докато не могат сами да си я позволят. Ако са в провинцията - първият проблем (яслата) отпада,университети също има, но пък може таксите им да са по-ниски, не е задължително да учат в София или зад граница. А да, на съседи синът учи в Дания и сам се оправя от ден 1 и финансово, те само за пътуването и първите два наема са помогнали докато започне да получава стипендия и започне работа, защото имал и тази възможност.
Авторке, ако наистина искаш това дете - остави го. Ако всичко е наред ще се роди и ще си го отгледаш. Момичетата след няколко години така или иначе ще излетят от гнездото, но ти на 45-50 ще останеш сама. Няма да е късно за нова връзка, но ако поискаш друго дете вече ще е късно. А може да останеш и наистина сама - момичетата поели по пътя си, а ти вечер да се прибираш между четири стени.
Нямам големи деца. Аз съм на 49, децата ми са на 11 и 7 години. Имам и възрастна майка, почти на 89г. Ами знам, че скоро няма да остана сама. Така като гледам - до пенсия ще има някой край мен. 😄
Кефиш ме!

# 243
Точно!

# 244
  • София
Между "искам" и "мога"...
Няма доходи за 4-ма, това е.

# 245

Другата проява на кризата на средната възраст.
Опази боже.

# 246

Другата проява на кризата на средната възраст.
Опази боже.
Не се бях сещала, но може и да си права. Да докажем, че още ни бива, че още сме млади...

# 247
Съчувствам на авторката, защото да правиш аборт насила сигурно е кошмар. Децата й са големи и скоро ще са в някаква степен самостоятелни. Ако някоя от дъщерите беше бременна, по бих разбрала аборта. Това си  нейна работа накрая и толкова.

Ако все пак реши да го задържи, да провери как може да изиска издръжка при баща чужденец.

# 248

Ако все пак реши да го задържи, да провери как може да изиска издръжка при баща чужденец.
Доста ще трябва да се озори, той не признава детето и не иска да има нищо общо.

# 249
Веднъж в болница говорих с 40 годишна жена, която правеше аборт в напреднала бременност. Тя искаше бебето, но мъжът й и дъщеря й (!!!) я предупредили, че ще я изгонят от вкъщи, ако роди. Това ми е пълен кошмар, как страдаше тая жена. Може би затова съм пристрастна.

# 250
Всички сме пристрастни по някакъв начин, аз също. Моя приятелка реши да роди и да гледа като самотна майка, буквално самотна, ни майка, ни баща насреща, плащане на квартира, сметки, храна, за детето неща, разбираемо парите не стигат, тя изнервена, изкарва си всичко на детето без да е виновно. В момента детето е с ресурсен учител, агресивно, не комуникира с други деца, бие ги и защо всичко това? Мен точно нейната история ме провокира да се пазя толкова, когато не съм готова и да не разчитам на Божа работа.

# 251
Веднъж в болница говорих с 40 годишна жена, която правеше аборт в напреднала бременност. Тя искаше бебето, но мъжът й и дъщеря й (!!!) я предупредили, че ще я изгонят от вкъщи, ако роди. Това ми е пълен кошмар, как страдаше тая жена. Може би затова съм пристрастна.
Как беше "По-добре сам, отколкото зле придружен"?
Вермилион, ситуацията на жената е ужасна, но едва ли безпаричието и нейната изнервеност от липсата на подкрепа са причина детето й да е на ресурсно подпомагане. Всичко това - безпаричие, липса на подкрепа/ помощ, дете с проблеми може да го има и когато родителите са двама или да се случи нещо,  което да промени ситуацията с доходи, здраве ... Няма как да предвидим всичко.

# 252
Бианка, много тъжно. Да пази Господ от такава дъщеря!

# 253
Защо трябва дъщерите-ученички да "помагат и работят", за да се гледа бебето от лятната любов на мама, който отива да се скрие под полата на жена си?
Или да са лишени от стандарта си до момента, особено като им предстоят завършване, балове, следване?
Съгласна съм, че човек живее чрез и за децата си, но водеща е отговорността и грижата за вече родените...
Авторке, не мисля, че имаш избор...

# 254
  • Пловдив
Стига, бе, хора! Цени се плащали... Цифрово-знаковият ник ми е ясна вече, но Мама Ру и останалите сте разумни хора. Подобни цени не се плащат, животът понякога е нелогичен и несправедлив, защото така. Случайно. Какво да си мисли човек с ненадейно връхлетяло го тежко заболяване, човек с ей така от нищото родено дете с увреждане (като моето) и така нататък - че сам си е крив, че му е крива майка му, или как? Какви неща внушаваме неволно така?
П.П. Освен това понякога, когато нямаме нещо, не забелязваме, че други пък нямат нещо друго, трети - трето, и така. Е, за съжаление има и хора с много лош късмет, но надали заради майките или прадядовците си.

Общи условия

Активация на акаунт