Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

 • 33 760
 • 746
 •   1
Отговори

Анкета

Харесват ли си децата новите училища?

Опции:

* Гласуването приключено: пн, 27 сеп 2021, 13:38

# 15
 • София
 • Мнения: 3 354
Kally, благодаря за новата тема 💐
И моето хлапе цял ден учи. Сега чака брат й и му дава зор да й освободи Уча.се, за да преговаря по биология и музика. По биология има представа на какво ще е входното ниво и няма притеснения. По музика, обаче нищо не й е ясно, защото миналата година, когато бяха онлайн през по - голямата част от времето нямаха часове, защото според госпожата онлайн музика не може да се учи и колкото и смешно да звучи, но за музиката повече се притеснява.
Математика учи 7 часа общо за седмицата, което за МГ според мен е много малко. А информатика само 1 час. За сметка на това, обаче АЕ е 12 часа. Шегува се, че ако е знаела, че ще учи толкова АЕ, нямало нужда да си дава зор за НВО, а щяла по - малко да учи и пак щяла да учи толкова много АЕ, но в 1АЕГ 😁

# 16
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 9 605
Kally May, и аз мисля, че е от училището, но класната няма идея какво да направи, а аз не знам към кого, освен нея, мога да се обърна. В началото си имах само моето дете вътре, а от понеделник ми закачиха още едно. Пък дъщеря ми все чака някаква оторизация. Първоначално й пишеше, че родител трябва да я одобри, след това училищната администрация. И за нейния проблем класната няма идея. От съпорта ми помогнаха с моето логване ( от училището не ми бяха вкарали имената и платформата не ме разпознаваше), надявам се и сега да могат.

# 17
 • Мнения: 457
Гита Ог, и аз мисля, че това са все неща, които трябва да въведе вашата класна. И при нас имаше малки подобни проблеми - класната настояваше всяко дете да въведе адреса си в Школо, но това е поле, което може да бъде въведено само от нея, не от детето или от родителя.

# 18
 • София
 • Мнения: 1 166
Кали, благодаря за новата тема Flowers Hibiscus Да ни е на късмет Kissing Heart

Честит празник на всички!

Аз влязох във филма "Правилен избор ли направи наборът" , но щях да съм в същия сценарий където и да беше записал Joy
Надявам се всичко да се подреди и да не се тормозя с такива мисли

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 17:51 от beb4o_fb

# 19
 • Мнения: 248
Кали, Flowers Hibiscus

Гласувах с втората опция. Има някои организационни и комуникационни неща, които ме притесняват.
При нас няма учебници, по нищо и никакви, ни хартия, ни електронни. Все още очакваме хромбуците, където ще се качва учебното съдържание и засега децата учат от записките си. Не, че е лошо, но не съм сигурна, че 14 годишните могат да се справят. Стискам палци да се получи.

А за ученето, така не са учили никога досега. Тоя френски на абордаж го превземат.
Почват и входните, добре, че са само 3. Simple Smile

Математика имат 3 часа седмично, езикова гимназия.

# 20
 • София
 • Мнения: 4 612
Сетих се, че преди време обсъждахме дрехите и тенденцията за все по-невъзможното им различаване по собственост на отделните членове в семейството. Спомням си даже как искрено се възхитих на тези от вас, които бродират знаци/имена по дрехите. За такива като мен, които няма как да хванат игла, освен, за да зашият копче, споделям една ИДЕЯ, която много ми хареса и като нищо ще поръчам.

# 21
 • Варна
 • Мнения: 2 096
Честит празник и от мен Simple Smile

Кали благодаря ти за новата тема! Красива, подредена и точно навреме, както винаги! Hug

Радвам се да чета за доволни деца, учещи с ентусиазъм. Нали точно това искахме - да са здрави и да имат желание да се развиват. Така погледнато смятам, че е логично повечето от нас да гласуват с първите опции. Лично гласувах с втората, защото съм взискателна и има някои дребни организационни неща, които в момента малко ме тровят, но като цяло мисля, че детето си падна на място и засега е доволна много.
При нас по програма (за този срок) са 5ч математика + 1 ИТ + 1 Информатика. АЕ е 12ч, втори чужд няма тази година. Допълнително класният им организира часове за консултации при него, на които са се разбрали да ходят целия клас, та още 1ч математика. Плюс допълнителните занимания по интереси, които се организират от училище, мисля, че ще навърта редовно по 8 учебни часа на ден. Нямам идея колко и какви домашни им дават, но не изглежда да се е преуморила... Днес се грабна да ходи до центъра за тетрадка. Ако беше затрупана с домашни, едва ли би утрепала 2ч за таз дейност Wink

# 22
 • Пловдив
 • Мнения: 1 707
Честита Нова Тема! Нека е пълна с хубави новини!
Гласувах с втората опция, заради липсата на ентусиазъм. Моето не е свикнало на голямо учене, а сега май започнаха ударно. Но като вземе да мрънка му казвам: Сещай се, че можеше да си в Английската и да се налага на учиш география на английски. Действа безотказно. Trollface

# 23
 • София
 • Мнения: 5 463
Моят още не знае, че догодина ще има предмети на ФЕ Flushed Няма да му казвам, за да не умъртвя съвсем малкото му желание за учене.

Моля ви, кажете ми дали това електронно връчване за помощта означава, че всичко е наред? Или трябва нещо още да правя.

# 24
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 9 605
Няма какво друго да правиш, освен да си чакаш парите.

# 25
 • София
 • Мнения: 2 684
Kally May, Благодаря, че се грижиш да ни е уютно в темата!

Гласувах с първа опция, чак се изненадвам на ентусиазма на моя младеж. Харесва си класа, учителите, училището и дано този ентусиазъм го държи по-дълго време. Имат си Вайбър група, а с момчетата - и група в Дискорт. Снощи до късно са играли на компютъра с някои от новите съученици, ей, геймърите се надушват, значи. За ученето не знам, пише някакви домашни, разказва, че излизал на дъската да решава задачи, но съм го оставила тази година, както му обещах. Сега щял да взима стипендия за успех и мислел да се стяга и втория срок да взима, че трябвало да спестява, не разбрах за какво.

Аз подадох заявление за еднократната помощ за осмокласници на 2 септември, предполагам, че през октомври ще изплатят.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 20:15 от sise_to

# 26
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 9 338
Аз гласувах с първата опция, разбира се.
Но, седмичната програма беше пълна изненада за мен. В МГ, макар и биологическа паралелка, разпределението на часовете е следното: 2 ч биология, 2 ч химия, 4 ч математика и 18 ч английски!
То хубаво, ама наборът е отраснал на английски и ходил 7 години на англ училище. А друга опция тук за език няма.
В петък например има 9 часа - свършва почти в 4 следобед. Първите му 4 часа са английски, хем не може да ги избегне, хем виси до 4 в училище. Всеки ден има 3-4 часа английски на елементарно ниво. А той е изпълнителен и готов пак да пише цветовете по 50 пъти.(отделно плащаме 140 лв за учебници и тетрадки за начинаещи)
Изглежда ще си отпочине тази година...

# 27
 • София
 • Мнения: 3 354
И девойката всеки ден с изключение на вторник, тогава има 6 часа е с 8 учебни. Започва в 7:30 и свършва в 14:05. Всеки ден, без петък има АЕ, като във вторник и четвъртък АЕ е 4 часа.
На нея й харесва АЕ, защото й преподава класната, а тя много си е харесва, защото е мила и непрекъснато се шегува с тях.

# 28
 • София
 • Мнения: 1 166
Хей, м'ичета-кокичета, не искате ли да си спретнем една опознавателна среща докато е хубаво времето Hug
Нещо ми е минорно настроението напоследък, чакам и баща ми да дойде, за да мине през очен лекар и да решим дали ще се оперира.
Наборът днес го удари на сън, пофилософства кратко за мъдростта в Star Wars  и изчезна да се види с приятели. Преди малко пишеше нещо - кратко съчинение по АЕ и сега е хванал волана - кара нещо си, натиска някакви педали под бюрото. Да видим докъде ще шофира Joy

# 29
 • Мнения: 1 913
Благодаря за хубавата тема. И аз ще гласувам с “Да” засега.
Миналата година не учеше достатъчно и сега ѝ започва да влиза във форма. Засега се чувства добре. Опознават се с децата от класа. Тя е лош физиономист и в понеделник подминала съучениците си в метрото. После много се смяли.

Общи условия

Активация на акаунт