ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 775
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • София
zaek, стискам палци да не е това от което се опасяваш, че може да е и дано бързо да оздравее. Пробвай да звъннеш на ЛЛ, може да ти вдигне и да те посъветва какво точно да правите.
JiD, и аз съм от отбора на дъртите 😂 След като изляза от банята никой и нищо не може да ме изкара навън.

# 481
  • София
Желязно правило от ученичка ми е - къпя се и си лягам.

# 482
Девойката от вчера е болна - гърло и хрема, снощи вдигна температура, а днес започна и суха, много дразнеща кашлица. Беше се оплакала през седмицата, че й било студено и й дадох Авирон рапид, но явно не е помогнал. В клас доста от децата кашляли и кихали, имат и отсъстващи болни. Чесно казано не съм особено наясно през почивни дни как трябва да се постъпи при съмнение за ковид, ЛЛ предпол, че няма да отговори, ако й звъня. Имах купени от аптеката тестове за ковид и й направих - отрицателен. В понеделник ще я водя на лекар, ако се наложи, ще прави пак тест.  За сега я караме на инхалации и чай.
При нас същото, но отсъствали дори учители. Още от миналата седмица се оплаква   че всички деца смъркат и кашлят. Било някакъв есенен грип. Имало два вида - с гърло и кашлица и температура и разстройство. Уж е цял ден с маска на училище , но понеже първо учебния ден им е дълъг и второ явно идеална хигиена не се получава в четвъртък вечерта каза че му дразнело гърлото. Добре че понеделник успяхме да му сложим противогрипната ваксина. Петък цял ден го дращеше гърлото и се почна хрема. Извадих и червената лампа да се нагрява три пъти на ден. Днес на обяд определено виждам подобрение пупупу. До понеделник ще е във форма.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 22:45 от _re_ge

# 483
  • София
Заек, и аз си мисля, че е единият от вирусите. Стискам палци всичко да е наред Hug

# 484
  • В центъра на моретата
И аз предполагам, че е настинка с бонус от сезонния вирус, ама в тази пандемия какво ли не му минава на човек през ума. Затова заредих у нас с тестове за ковид, авирон и какво ли още не.  Тя е ваксинирана, но това не е гаранция. Иначе бабешките методи донякъде вършат работа, само кашлицата много я мори.
От една страна й се ще да си остане вкъщи, за да се излекува добре, от друга страна й се ходи на училище (такъв ентусиазъм рядко се вижда) Simple Smile. Е, ще си поостане няколко дни. Като гледам и как зимата настъпва с тази вятър и дъждове, направо не ми се мисли след месец, два какво ще е..

# 485
  • София
Девойката остава вкъщи. Класът е под карантина до 18 - ти 🙁
Много се надява, че след седмица отново  ще са на училище, защото през последните две години, като че ли загуби вяра в присъственото обучение 🙁

# 486
При нас, класа, имаше родител с Ковид. Така и не стана ясно дали детето е било с отрицателен тест. Детето ми явно хвана някой от сезонните вируси - отпадналост, болки в корема. Поседя вкъщи, сега ще видим как ще наваксва.

# 487
  • Пловдив
Моят синковец също беше болен. Докторът изписа вит Д, вит С. При двама лекари бяхме, никой не ни изпрати на тест за ковид, споделих тук.Уж всяко дете със симптоми трябва да се тества, отговорност на лекари, рзи...
И аз му правих тест - излезе отрицателен.
zaek, при моето помага билков чай с мед и лимон -по 1,5 л на ден. Правя го като сироп. Слагам джинджифил, не го харесва особено, но го понася.

# 488
  • София

Знае ли някой дали в руските училища учат химия, физика, биология, математика на руски? И най-вече дали могат да се намерят учебници за училище на руски у нас (внасянето от Русия е ***** приключението)?
Много мерси, а дано някой е виждал такива...

# 489

Знае ли някой дали в руските училища учат химия, физика, биология, математика на руски? И най-вече дали могат да се намерят учебници за училище на руски у нас (внасянето от Русия е ***** приключението)?
Много мерси, а дано някой е виждал такива...

Питай в темата за 133то. То е единствената гимназия с първи руски в София и ако учат ще е там. Изключвам училището към Посолството.
Всички болни да оздравяват.
При девойката уж нямало отсъстващи и болни засега, но в петък обърнаха смяната и бяха от 7.30 сутринта заради тиймбилдинг на учителите. Дъжд, студ и мокри маратонки при нас. Та не знам сега дали няма да има заболели ...

# 490
  • там някъде...
Е, привет отново..
Ние сме в карантина с децата от вчера. Гого е с положителен тест и симптоми - висока температура, накашляне, все едно нещо му дразни на гърлото. Сестра му и аз все още не сме в кюпа. За болничните тестове, и бюрокращина няма да говоря. Миналата година по абсолютно същото време мама и тати се разболяха от тъпия Ковид. Тати загуби битката. И сега, година по-късно пак минавам през този кошмар... тегаво ми е, изнервено ми е, тъжно ми е... ама се държа някак. Чакат ме 14 дни такива. Дано мине леко и не се налага да стигам до линейки, болници и тн. Системата не се е променила от миналата година. Елементарен факт.

# 491
  • В центъра на моретата
Daisy+2, дано леко и безпроблемно премине детето през ковида, а вие да останете здрави! А ваксинирани ли сте? Съжалявам за баща ти! За съжаление много хора си заминаха ужасно нелепо от този свят в резултат на тази болест.

# 492
  • София
Бързо и леко оздравяване на всички болни! Кураж!

# 493
  • София
Кати, търсиш руски учебници или учебници преведени на руски?
В нашите училища ще да са от вторите, ако ги има, за да са по нашата програма. Предполагам има разминавания с руската.
В Книгомания знам, че може да ти намерят чужди издания.

Daisy+2, дано мине леко.
Не знам защо обаче има очакване, че нещата ще се променят през 2-, 3-, N-та вълна. Единственото, което можем да направим, ако имаме възможност, е да си помогнем сами, да минимизиране риска.

# 494
  • София

Бързо да оздравяват болните, безрезултатни (в смисъл само превантивни) да се окажат карантините...
Дейзи, толкова съжалявам... Миналата година ноември почина и баща ми - не от ковид, но не смееше да ходи на прегледи редовно...

Кати, търсиш руски учебници или учебници преведени на руски?
В нашите училища ще да са от вторите, ако ги има, за да са по нашата програма. Предполагам има разминавания с руската.
В Книгомания знам, че може да ти намерят чужди издания.

По-скоро наши преведени май, да е по същата програма - искам да научи терминологията на руски, за да може някой ден да ползва моите учебници и справочници. Независимо какво ще учи и прави... На английски има преведени учебници, на немски май (не съм сигурна) - също, а на руски... нещо не се справих с намирането.
Но ще пробвам в книгоманията, мерси за съвета, може пък да има поне гимназиални учебници.

Общи условия

Активация на акаунт