ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 794
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да се пожаля. скоро ще се върнем в София за седмица - ваканция е, а и имаме административни дела.
дечко иска да иде в старото си училище, да види приятелчетата и да почерпи и... греда, трима са в една паралелка, един - в друга, а един даже не е в това училище.
сега всички страдаме.
аз не искам да се събират някъде в заведение, не мисля, че е добра идея,  а навън времето няма да позволи...
и за да е съвсем весело - нашичкият не може да бъде убеден, че в България е студено. "то и тук стана студено, но може да се ходи навън!:
ама тук е 34 през деня, 22 през нощта, а в България са само първите цифри сигурно.

# 466
  • Ланкър, планините Овнерог
Добри, твойто чадо много бързо забрави лошото Simple Smile Родена съм да живея на температури като при вас, нека ми е студено на 34 градуса.

# 467
  • София
Добри, кажи му, че в момента в София вали и така ще е поне още седмица, а температурите са между 4 и 14 градуса. Не знам кога точно ще си идвате, но едва ли ще се стопли кой знае колко.
Май свършиха топлите дни... Disappointed

Забравих одеве да се оплача, че си загубих ЛК, та днес в най-големия дъжд ходих да подавам заявление за нова. Миналата седмица за сина, тази за мама Persevere . А като си я взема тепърва ще е страшен "фън" (по тинейджърски) да си оправя всичко де що е договор - банки, мобилни услуги, администрации... И до училището ще трябва да стигна в един момент, че договорът там е на мое име. С една дума - беля!

Говорехте колко са важни камерите на маратонките. Всъщност, целият аутфит е важен.
Взимам днес сина от училище, влетява той в колата и вика "Пускай парното, че ми е много студено.". Питам го дали в училище е ОК откъм температура, там си било супер, ама сега навън му станало студено. Прибираме се вкъщи, тръгва да се преоблича в стаята си и след малко минавам да събера дрехите му за пране. Питам "Къде ти е суитчера?", отговор "В раницата, защото малко се намокри." Какво се оказва - в голямото междучасие отишъл да си купи сокче, но излязъл без яке. Суитчерът го извадих от раницата все едно от пералнята. Цял ден младежът е бил по тениска, защото е много "яка", та да се вижда. Е как няма да му е студено навън с тениска и шушляково яке за дъжд. Confounded

# 468
  • София
Добри, кАжи му на младежа, че и косата му ще дзъндзърка от студ Joy МЕтни му ти в куфара направо зимно яке.

Кали, тъкмо днес се присетих за новото ти предизвикателство  - как върви?

За моя син чадърът също разваля аутфита му - днес купих още един, мъничък, с механизъм за автоматично отваряне и затваряне - поне в раницата да го сложи. Вчера получи някакъв комплект-тек-не-знам-си-какво, позволих му да го облече преди да го изпера, че много напираше. Днес ми звъни на пожар - изсъхнал ли бил, пак да го облече. Викам му "На шушулки е още", а той щял със сешоар да го суши, не дава да го пусна в сушилнята Joy

# 469
  • В светлината на слънцето
Kally, същата работа у наше село. Прибира ми се днес по тениската от физическото (без яке!!! Щото яке изобщо не е взел - топло било). А суитчъра и другата тениска - мокри и на топка в чантата. Но пък носеше чадър поне. Защо при това положение са били мокри - не знам.

# 470
  • София
😀😀😀
Разсмяте ме.
Вчера най накрая, след поредното настояване на бащата е с по-дебело яке.
Носи чадър, а се прибира мокър.
Щото го носел настрани да се пази от пръскитина колите.

Иначе, след СМГ натоварването не е сериозно за сега. Прибират се с метрото и им е весело.

# 471
  • София
Явно при момчетата външния вид е много по - важен, отколкото това дали ще замръзнат.
Вчера моя син не е учил, защото учителите са на тиймбилдинг и отиде на гости с преспиване у негов съученик.
Прибирам се аз от работа почти замръзнала, а той тъкмо се изкъпал и си суши перчема със сешоара. Влизам в банята да си измия ръцете, ами то няма топла вода. Питам го с каква се изкъпа, той ами аз само набързо. Защо не си пусна бойлера, ами защото бях се съблякъл и нямаше как да изляза от банята и да си го пусна. Развиках се много, заплаших го, че няма да го пусна, но както се казва говори си не ми пречиш 😡
И това не е всичко. Облече един суитчер, един карго панталон и си обувки летните маратонки. От горе си сложи тънко яке, колкото да ми затвори устата.
Час и половина след като излезе го питам дали е стигнал, а той ми казва, че били отишли да си купят разни неща за ядене първо в Метро, а сега били в Била и след това се прибирали.
Така съм яхнала метлата, че ако днес ми се прибере болен, да се оправя сам. Не стига, че сме в такава обстановка и от училище може да бъде спрян заради една хрема или кашлица и това им го обяснявам всеки ден и им казвам да се пазят, той тръгнал все едно е 20 градуса навън 😡

# 472
  • София
Марти, при моят син от снощи носът е запушен  - дано при вас не стане така. Радва ме само мисълта, че днес е събота и ще се налива с чайове, ще капя грипстоп в носа и дано до понеделник е пушка. Ако ли не - да се счита за зазимен, никакво излизане след училище, ако изобщо е в състояние да отиде  Hug

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 13:21 от beb4o_fb

# 473
  • София
Кали, тъкмо днес се присетих за новото ти предизвикателство  - как върви?
Преустанових го. Два дни ми трябваха, за да вникна в нещата и се оказа, че не е за мен. Твърде много минуси лъснаха. Но не съжалявам, че пробвах. Излишен опит няма, независимо дали е добър или не. Ще търся нещо по-"мое".

# 474
Нямах време да пиша. Моят син си е в къщи от вторник. Обади се сутринта, че повърнал и не му е добре. Баща му си го взе и право при лекаря. Вирус имало с повръщане и разсройство. Имаше 2 дни темп.37.2 само сутрин, не е повръщал, но не ходи на училище тази седмица. Но вчера отиде на бокс. Такъв мерак, така му липсваше. Върна се пребит от умора, потен и щастлив. Днес е със зверска мускулна треска. Жалко, че само петъците ще може са ходи. Иначе пращат му уроците за деня и домашните, и той по цял ден седи и учи. Интересно ми е схваща ли нещо по този немски, още няма оценки. Брат му в 8ми клас до това време вече три 2ки имаше 😆

# 475
  • София
Бе те и математици не е нужно да са, също и физици, химици, музиканти едновременно, но такава ни е образователната система- стара и неадекватна, всички деца трябва да са по калъп.

Да, така е. Няма нужда всички да знаят химия, физика или музика. Точно за тази цел има специализирани училища. Техникуми, музикални училища, хуманитарни, лингвистични, художествени, математически / природо-математически. Които предлагат разширено изучаване на областите, в които детето вече е изявено и минимални познания в областите, в които по презумпция няма особени интереси. И има и общи (в някаква степен) училища, в които могат да учат децата, които не са се ориентирали все още (имат твърде много или пък никакви интереси). Доста е странно да се обявява образователната система за "стара" и "виновна" за това, че детето (или родителят) не е бил наясно какви са интересите (или уменията, или способностите) му. И, съответно, не е попаднало в подходящо за наклонностите си място. Няма такова нещо като "индивидуално училище" - никъде по света, дори и в Итън да учи, пак ще трябва да покрива предвидените калъпни изисквания.
По принцип много по-добро и смислено е положението, в което всички деца, които нямат някакви сериозни изяви - да, би било безсмислено Ивайло да прекарва толкова време в астрономия или органична химия, колкото децата, които не дават по н'ам си колко концерта годишно - да учат "по малко от всичко" докато намерят "своето", отколкото още от 1-ви клас да бъдат белязани като "неставащи" и, примерно, да минат в "по-забавените групи" понеже не оцветяват според изискванията или имат грозен почерк. Категорично предпочитам нашата система - нещо повече, предпочитам старата ни система, не сегашната с абсурдните "специализации" - пред ранното "профилиране" и лишаване от опции.

# 476
А моят син става в 5.30 сутрин за да си измие косата и да си оформи къдриците ( ако я мие вечер му бухва Simple Smile). Входните минаха по всичко, включително по ИИ. По бел беше първа част от НВО, всички са с 6. По математика обаче им даде втори модул НВО, но четири задачи, по-трудни и за 40 минути. Съответно оценките са по-шарени. Явно е решила да ги приземи малко...кажете ми децата от математически по кои учебници и сборници учат...в НПМГ са на Просвета. От другата седмица май започват два клуба по интереси - състезателна математика и другият е нещо от този род, но с надграждане на първия. При различни учители ще са. На практика два от дните ще е по цял ден там. В школо така беше написано съобщението за тези клубове, че изглеждат като силно препоръчителни, направо задължителни Simple Smile
Относно нормативите по ФВС - моят син има първата си 5 в живота. Скочил 218 см, било за 5.
Браво на момичето ти Гита, на учителката й също Heart
Лулу, ще го научи детето този език, не се съмнявам Simple Smile

# 477
  • В центъра на моретата
Девойката от вчера е болна - гърло и хрема, снощи вдигна температура, а днес започна и суха, много дразнеща кашлица. Беше се оплакала през седмицата, че й било студено и й дадох Авирон рапид, но явно не е помогнал. В клас доста от децата кашляли и кихали, имат и отсъстващи болни. Чесно казано не съм особено наясно през почивни дни как трябва да се постъпи при съмнение за ковид, ЛЛ предпол, че няма да отговори, ако й звъня. Имах купени от аптеката тестове за ковид и й направих - отрицателен. В понеделник ще я водя на лекар, ако се наложи, ще прави пак тест.  За сега я караме на инхалации и чай.

# 478
  • София
Ох, тези младежи.... много са големи, всичко знаят за разлика от майките си...
Нашият батко пази къщата 3 дни заради дебела глава, ходи с къс ръкав и "ветровка", днес сутринта ми заявява "трябва да излизам, затова бързо ще вляза в банята". Спретнахме си един мини скандал, за начина на обличане и разболяване.

Ох, Kati, болна тема засегна с профилирането.... не стига, че е рано, но после и смисъл може да няма. 
Според Медицински университет - София, профил Биология и Химия е не нужен, не трябва, безполезен... каквото се сетите в този ред, ДЗИ БЕЛ е нужен. "що  не включат и изпит по ФВС?!

# 479
  • Пловдив
Zaek,
Недей веднага за Ковид. Обади се на ЛЛ. Нашата винаги вдига или връща обаждане, пишем си по вайбър. Разтривай, нурофен стоп колд, изцеден лимон...
И моят вчера не сложи яке, само суитчер игрейка. След училище, се мотал по Молове, Доминос, валеше... Днес е със запушен нос.
...нали знаете онова-кога се познава, че си остарял. Когато почнеш да се къпеш след като си се прибрал вкъщи, а не преди да излезеш...с приятели.
😉

Общи условия

Активация на акаунт