ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 723
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Малкия ми син сподели подобно изказване от учител, че може и тях да ги оставят вкъщи, ако намсиколко деца отсъстват от класа.
Нали уж от 1-4 клас няма да са дистанционно? Не говоря за карантиниране на целия клас, а боледуващи- отсъстващи в класа...В крайна сметка има и други вируси, груп и т.н.
В тази връзка, госпожата от две седмици им повтаря, че всеки момент ще минат онлайн. Което си е жив тормоз (за мен де)
Коя госпожа? Класната?

# 601
Добрутро. И ние паднахме под карантина, класът на сина ми де. От днес до 22/10. Мислех, че карантината е 10 дена...
Сега се прави, че учи в детската пред компа, а го бях прибрала от 3 седмици. Дано поне други деца да не се разболяват.
Може би защото 23 и 24 са събота и неделя, са я обявили до 22.10.

# 602
  • София
Ееей, подпалих Rage
След вчерашната 2-ка по МАТ, току що в дневника цъфна и забележка, че е без домашно.
Вчера ми каза, че има домашно само по БЕЛ, съответно го направи и изпрати.
Не се ядосвам за самата ниска оценка, но поне малко да се стресне и да положи усилие, да прояви малко отговорност и отношение, за да дръпне напред.... А то к'во?
Оплаках се. Рано е да си сипвам. Ще го видя какво ще ми заобяснява, като го прибера на обяд.

# 603
Имам чувството, че наборите са изпаднали в безтегловност масово (включително и моето), след тежката 7-мокласна одисея.

# 604
  • София
Имам чувството, че наборите са изпаднали в безтегловност масово (включително и моето), след тежката 7-мокласна одисея.
Факт...явно още не са съвсем наясно къде са попаднали и какво ги очаква. Също така си мислят (поне моя), че слушането в час ще му е достатъчно отново, ама...май криви сметките излизат Sad

# 605
Аз да похваля моят син. Много се старае, чак не вярвам на очите си. Каква коренна разлика е държанието и отношението му към новото училище. Не иска да изостава, та доста учи и то без да го карам. Има 5 на входното по математика. След като беше борен и севърна тази седмица им пуснала контролно от новия материал - 6ца изкаря. Каза, че госпожата много хубаво обяснявала. По немски му е доста трудно, но се старае. Оф, дано се задържи така!

# 606
Моят син е друг човек в дистанционна среда- оглупява, блокира, изнервя се...Не е проблема одисеята от 7 клас, проблема е това, което правят с тях в момента...
А иначе учителки на малкия подхвърлят инфо за бъдещо ДО, да, напрягат и малките излишно...
Кали, все едно пишеш за моя син, попадали сме в подобни ситуации. Вярвам, че е временно, момчето ти е съвестно Wink
Като цяло впечатленията са ми, че тук всички деца са съвестни...всеки си има и кофти периоди.
Аз се обръщам вече И към запазване на психичното му здраве, защото нещо не ми харесва как му влияе всичко това...

# 607
  • Пловдив
Не се ядосвам за самата ниска оценка, но поне малко да се стресне и да положи усилие, да прояви малко отговорност и отношение, за да дръпне напред....
И аз така!
Ядосана съм на това, което виждам по немски!
Казвам му - ако видя, че полагаш усилия , но не ти се получава - да търся допълнителни уроци при учител! А аз като го виждам само да маже по телефона и да виси над отворена тетрадка (превеждал си с транслейт!!! а като надникна през рамото му - бъбри в чат). И с частни уроци, и без тях - ще е все тая като нищо не учи!!!!
Снощи пак имахме разговор за днешното контролно...
Едно учене падна!!!
Rolling Eyes
(не намирам подходящ емотикон!)

# 608
Моят син не знам кога и какво учи , защото цял ден  съм на работа , като се прибера винаги е научил. И при него има доста спадане на успеха - с цяла единица и повече от предходните години . Освен обаче    отпускането   аз мисля , че има повишаване на критериите. Моят учеше в обикновено квартално училище, където шестиците се пишеха доста лесно, а сега в "елитното " училище за шестица ще трябва да положи доста повече усилие , но още е в процес на осъзнаване на това положение.

# 609
Като казахте транслейт...Преди малко се почувствах динозавър. Снима текста за превод с тел в транслейта и мигом показва превода, няма писане-брисане, за миг просто.

# 610
  • София
Деси, бързо оздравяване! Всичко ще бъде наред!

Кати, виж на какво попаднах. Не знам върши ли работа. Има бутон за сваляне отстрани https://www.zavalam.net/shporki.php?predmet=predmet/chemistry.php

Благодаря много - но, както установих, свалянето не е безплатно. Не че 60 рубли са кой знае колко, ако беше епуб и литрус или нещо подобно... Wink Но много благодаря, че си потърсила!!!

ПП
От днес са онлайн. Под карантина. Как точно се определят карантините, много ми е чудно? Учителите, които не са длъжни (и не са май) да са с маски, не са под карантина. Учениците, които са длъжни да са с маски през цялото време (и са, в случая със сина ми), са под карантина!? В това няма никаква, ама никаква логика.

Ако родители на друго дете са болни, детето остава вкъщи, но целия клас не е редно да го оставят вкъщи. Но пък с новите разпоредби директорите да решават, по тяхна преценка всичко може...Frowning1

Малко родители биха направили PCR на детето си в 1-ви клас само и само да докажат, че не е било преносител в периода на контакт. Т.е. поради предполагаемата безсимптомност на децата се приема, че ако родителят е болен и те са / са били. Иначе от чисто морална гледна точка сигурно би било редно да направят тест, особено, ако детето си ходи без никакви предпазни средства насам-натам... но не може да им се вмени такова задължение, а моралът обикновено се възхвалява само когато се предполага да се прилага от Другите. *greensmile*.

Децата на болните родители трябва да си останат вкъщи, но не и да затварят целия клас. Според мен. А и в училището има и втора разпоредба -ако отсъстват пет деца, то те имат ковидо-подобни симптоми и отново класът се затваря за една седмица. Т.е. виновен до доказване на противното...
Не само според теб. Така трябва да бъде.
А за продължението на поста ти оставам безмълвна.
Дадоха свобода на директорите да действат локално за конкретното им училище - това добре. Но сега лъснаха колко вупиуща некомпетентност и безхаберие се вихри сред тях във взимането на решения в Ковид-ситуацията.
Имам чувството, че в някои училища пандемията ги изненадва, по същия начин, както се изненадва Столична община на първия сняг. Disappointed

Всъщност тъкмо обратното, и двете неща говорят за неочаквано висока компетентност по въпросите на епидемиологията - учудващо за мен, директорите не са длъжни да имат каквото и да било разбиране по въпроса.
Точно по такъв начин се определя (не в момента, по принцип) грипна епидемия, примерно. По средното повишаване на заболяемостта за даден период, без да се конкретизират симптоми. Очевидно хората са си направили труда да се поинтересуват и да попрочетат предварително и са били подготвени, браво на тях.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 13:48 от katiABV

# 611
Бързо оздравяване на всички болни!

В нашето училище днес часовете са намалени, защото ще обезпаразитяват.

Иначе и моят, особено по математика има по-нисък успех. Донякъде го разбирам с тази кочбинаторика, и аз не я обичам.

# 612
  • София
Осмокласниците като цяло имат период на безтегловност след тежкия 7 клас. При нашите деца с това ДО нещата още повече се усложниха. Много трудно балансирам... Опитвам се да ги държа над водата, но вече и аз съм уморена, три различни възрасти са... Времето е депресарско, много ми беше натоварено на работа, в неделя съм дежурна и искрено се надявам да имам малко време за дишане после... Уж взех отпуска...

Иначе за карантините, при болен родител или при контакт повече от 48 часа назад не се карантинират целия клас. Това е същото като сега аз да съм в карантина, защото някой може да се притеснява, че наборът е болен, понеже бил контактен.
Миналата година директорката си позволи да "карантинира" клас неправомерно, после се ожали във ФБ, че имало родители които питали в РЗИ - естествено, че ще попитам - тя може да ги пусне в ДО, но в карантина... А отговорът на РУО за карантината беше, че наред с епидемиологичната обстановка трябвало да се отчита и психическото състояние на учителските колективи... Не ми се ще да си мисля ако трябва психическата нагласа на пожарникари, военни и т.н. да определя поведението им по служба...

# 613
  • София
Моята наборка пък по комбинаторика на раздела изкара вчера 5 на контролното. Сама чак не може да повярва на оценката. 6 няма никой от класа.
Иначе и ние си имаме вече една забележка за невнимание в час. Но според мен госпожата се опитва да ги респектира сега в момента и малко преувеличава... Simple Smile
Хубавото време навън ме подбутва малко по-късно да си направя едно чайче с ромче. Tea

Magi_sveta, напълно съм съгласна с теб. Всички професии вече са изморени много от тази обстановка. Кой от това, че е на първа линия, кой от това, че не е на работа и няма доходи. На нашата родителска среща учителите сами споделиха, че не могат да учат децата пред компютъра, така както когато са в училище. Резултата не е никак задоволителен. Само отчитат някаква дейност тези, които са натоварени да го измислят... Големите ученици сега няма да ходят на училище, където да се заразяват един друг, а ще се събират по заведения и други места... Ефект за здравето им сигурно почти никакъв няма да има, но пък ще си останат неообразовани. Neutral Face

# 614
  • София
Току що четох тази статия: https://www.vesti.bg/bulgaria/pandemiiata-shte-vliiae-na-decata- … ini-nared-6132545
по повод отражението на пандемията върху психиката на младежите. Уви, никой не обръща внимание на психичното здраве, а то е не по - важно от физическото 🙁

Общи условия

Активация на акаунт