ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 866
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Дъждец, и при моята дъщеря не е толкова тежка. Имат по 4часа немски и останалите 3часа други предмети, така че е наполовина на миналата година.

Децата с немски, как се справят? Как им се вижда езика? Доволни ли са от избора си?

# 136
Дъждец, и при моята дъщеря не е толкова тежка. Имат по 4часа немски и останалите 3часа други предмети, така че е наполовина на миналата година.

Децата с немски, как се справят? Как им се вижда езика? Доволни ли са от избора си?

Трудничко е за сега, особено когато не си учил грам немски и цяло лято си бил волна птица.
Всеки ден много нови думи, вече и граматика. Отделно определителните членове за всяка дума трябва да се учат и множественото число, но мисля че не съжалява за избора си. Дори сподели, че все повече почва да му харесва като език.

# 137
  • Перник
Раницата тази година не е тежка, защото учат предимно английски Simple Smile

А пък аз съм объркала учебника по философия - поръчала съм този https://www.ozone.bg/product/filosofija-za-8-klas-nova-programa-2017-pedagog-6/ , a трябвало този https://www.ozone.bg/product/filosofija-za-8-klas-nova-programa-2017-anubis/.
Та, ако някой има нужда от учебник по философия на издателство "Педагог 6", да свирка Simple Smile

# 138
Записвам се в новата тема и благодаря! Време за нищо нямам -ни за писане, ни за четене, но се чувствам добре тук:)

# 139
  • Бургас
st. Dobri Благодаря! Тотално изключих за изходните от мин година Simple Smile

Случайно , някой да има входни тестове по БЕЛ?

изходни за 7 клас вършат ли работа?
 https://www.prosveta.bg/trenirovchni-testove/trenirovchni-testov … -nivo-za-5-7-klas

# 140
  • Plovdiv, Bulgaria

Трудничко е за сега, особено когато не си учил грам немски и цяло лято си бил волна птица.
Всеки ден много нови думи, вече и граматика. Отделно определителните членове за всяка дума трябва да се учат и множественото число, но мисля че не съжалява за избора си. Дори сподели, че все повече почва да му харесва като език.
И при нас така. Синът ми каза, че не е имал такъв ентусиазъм от 1-ви клас. Simple Smile

# 141
  • София
Моят син досега не е ходил на курсове по АЕ - това, което е учил в училище/и двете му учителки бяха прекрасни/ + моя милост вкъщи. Преди 2 години уж покриваше B2. Аз затова и не гъкнах за избора на АЕ като първи език.
Днес сподели, че той и приятелят му били любимци на учителката по БЕЛ  - как са го разбрали, нямам си на представа. Тръпна в очакване на оценки, всеки път при поява на индикация от Школо изтръпвам. Той е бетон в изразяването на емоции - нищо не мога да отгатна. Трудна работа е това да си майка на тийн Innocent

# 142
Днес входно ниво по математика. Нещо се ошашкал, но той реално две години си беше в къщи на ОЕСР и е забравил какво е това контролно в класната стая. Били 18 задачи, и бил решил повечето, но като наближило да предават, оттам нататък - мазало. Даже негови съученици го успокоявали другарски. Иначе бил предизвикан от някаква девойка да прегръща друга девойка, но той отказал, щото тази другата не искала. Та в този ред на мисли, започна и да е кипра - рол он дезодорантна на Виши върви като топъл хляб, а днес купих и два антиакне лосиона.

# 143
  • София
Днес е било входното ниво по БЕЛ. Формата на теста на НВО  и отворени въпроси, които били много и не му стигнало времето.
Сега умува дали да се записва на хакатон.

Иначе до тук е лежерно. Но както сам каза, на учителите им предстои да се развихрят.

# 144
  • София
https://www.cmart.info/music-concerts

Ехее, Ивайло пак има концерт в Сити Марк арт център Simple Smile
На 21.10 от 19.00
От няколко дни се канех да питам Рали в темата, а концертът си ни чака Simple Smile

На посочения линк е малко тромаво, трябва да се разлисти надолу четвъртото събитие.

# 145
Днес и моята дъщеря беше с входящо по български. Очаквам да се е справила добре..

И нея я гони голям ентусиазъм за немския, учи си и съм много доволна.
Харесва учителката, а и тя е наистина добра. Ако така продължава ще ги научи жената на немски със сигурност.

# 146
  • от Луната
Раницата тази година не е тежка, защото учат предимно английски Simple Smile

А пък аз съм объркала учебника по философия - поръчала съм този https://www.ozone.bg/product/filosofija-za-8-klas-nova-programa-2017-pedagog-6/ , a трябвало този https://www.ozone.bg/product/filosofija-za-8-klas-nova-programa-2017-anubis/.
Та, ако някой има нужда от учебник по философия на издателство "Педагог 6", да свирка Simple Smile
Светле, не ти си объркала. В списъка, който беше качен е този, който си купила. И аз него взех, но госпожата е казала, че няма драма и ще си учат по него. То почти целия клас е купил този от списъка им, та провери преди да купиш нов.
Балерината си е доволна от училището, с малки изключения на 2 учители Wink.. Чак не смея да се похваля, да не вземе да секне ентусиазъма. Учителката по философия била готина. Вече има две оценки по английски и двете 5, което ме ядосва много, но се опитвам да я оставя сама вече да се оправя, само тихичко помрънквам Wink

# 147
  • София
Уф, ЗаСлон, да, концерти да искаш...
Утре е награждаване и гала-концерт на конкурса Кантус Фирмус, в з. България, от 19:30. Ще свирят всички наградени, различни инструменти. Концертът се очертава да е интересен:
http://cantusfirmusbg.com/4526/muzikalen-konkurs-na-kantus-firmu … rt-na-laureatite/
В четвъртък - награждаване в НМУ, пак и той, заедно с други пианисти.
Идната седмица 2 концерта - един в Добрич (6.10), един във Варна (8.10) - ще свири Моцарт с Камерен Оркестър Добрич и на двата.
После е в Сити Марк, с Лора, което ти си постнала.
Следва концерт на Шуман с оркестъра на Кантус Фирмус (това му е голямата награда от същия конкурс), на 12.11.
Преди това, на 4.11, ще изсвири пак Шуман,  но с оркестъра във Видин.
На 22.11 е поканен за камерна музика (триа от Моцарт и Бетовен) със струнен квартет Филхармоника, в зала България тук.
Та, до Коледа може и да остане някакво време и за училище 😅
Но, това е неговия живот Simple Smile Подкрепяме и това е.
Скрит текст:
Казала съм му да не се задълбава в разказвателните, да си гледа музикалните и БЕЛ и Математика (едва ли, той иска по всичко да е добре, даже химията, освен математиката, му е ужасно интересна...)
За щастие по математика е същата учителка като до 7-ми клас, от която сме супер доволни (89.250 на НВО само с училищна подготовка), за жалост по БЕЛ е друга. Много си харесваха предишната, освен това резултатите на НВО бяха масово добри (87 само с училищна подготовка той)... малко предубедени са към новата, дано се напаснат, че все пак по БЕЛ има матура.

# 148
Еха, тежка програма има пианиста, дано не се стигне до ново затваряне и да се състоят планираните изяви.
При щерката нито едно входно още не е имало. И Школо мълчи. Обаче се оказа, че в програмата в Школо има издънка. Днес уж трябваше да имат три блока, тръгнали си децата и се оказало, че са въвели в Школо неправилно. Имало и четвърти блок по програма, още два часа английски. Моята била стигнала само до трамвая и успяла да се върне горе долу навреме.

# 149
  • София
При нас входните нива ги преполовиха и остават още няколко, но оценки все още по нищо няма. Днес са имали по история, но теста бил много труден и от цял клас имало само едно дете, което се справило що годе добре. С две думи да се подготвя за оценка в оранжево или още по - лошо червено 😬
По БЕЛ, трябваше да пишат есе, но днес господина ги изненадал с тест, който бил с много странни въпроси. Уж била писала по всички, но и тук да си имам едно наум. Въобще много добре започваме 🙄 Но ако ми се заформят оценки в жълто - червената гама в Школото , ще има и разговори и санкции 😡

Общи условия

Активация на акаунт