ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 739
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз за това не зареждам месечна карта за себе си. Пътувам само с метро и си зареждам за по 10 пътувания. В редките случаи, когато ползвам друг транспорт, взимам билети или дневна карта. От март 2020 не смея да заредя за месец, а и разликата в цената, която ми се връзва за месец, не е съществена.
15лв/ месец за всички линии си е чудно, в линка от Добри видях 21лв за една линия и се оцъклих.

# 376
Йованка, благодаря много!

# 377
Ние живеем на 5км от града , в който работим и учи набора. За сега пътува само на обяд с автобуса, сутрин го караме. Тяхното училище поема пътните разходи на учениците, които не са от града. Събира билетчетата и в края на месеца му ги осребряват, ако е с карта плащат картата.
 Да споделя вчерашна случка. Класната им вчера имала рожден ден. Събрали по 1 лв. от дете и ходили да и купят букет , балони , конфети и др. Последен час Час на класа . Украсили стаята , изненадали госпожата и в края на часа си почистили . Класът е от 26 момчета. Приятно ме изненадаха децата, очертава се задружен клас.

# 378
Добро утро,
ние взехме на младежа месечна карта за всички линии. Дори да не е на училище, ще си я ползва като обикаля града, те си правят разходки, така че пътува и с други линии. Иначе до училище и обратно има няколко опции да пътува, няма как да го огранича с 1-2 линии.
Входните нова не ни тръгват подобаващо, но...това е положението.

# 379
  • на Мелмак
Точно мислех да попитам и аз за ГТ, тъй като ползвам метро и то инцидентно. За София не видях опция за ученик за три, шест месеца, може ли зареждане до дата или всеки месец се ходи? Май всеки месец ще ходим да се редим.

# 380
Сайта на ГТ Вн е направен отвратително. Има старата цена на картите, но и едновременно новата цена е в раздел документи за пътуване, което е доста странно хрумване. Старата е 21 лв за една линия , на мен не ми се вижда висока, щерката като беше гимназистка картата струваше пак 21 за една линия. Било е в годините когато 21 лева си беше сериозна сума. Но карти се купувах и децата пътуваха. В момента цената е 15 лв за всички линии и самата цена не ме притеснява а факта че пунктовете за продажба на карти са допотопни будки на 3-4 места в града които работят с твърде странно работо време и много междинни почивки и продават карти само от 27 на текущия до -04 на следващия месец. Като заедно с учениците на тази пунктове се редят и всички на възраст до 65 за карти. Представяте си опашки. До сега само съм ги овайквала отстрани, щерката сама си купуваше карти, ама сега синковеца на училище от 8:30 до 16:00 че и по- късно. Част от пунктовете работят до 16:00 част до 18:00 но дали ще свари да отиде до такъв да изчака опашката и да успеете да стигне до купуване преди 18:00 не е ясно. Та сега аз му купих карта рано сутринта пътьом за където се движа ама ако ще е така цяла година не ми се мисли. Размечтах се за  н'ква поименна пластика като ученическа карта за ГТ, да зареждам с цък и да забравям.

Цитат на: link=topic=1370432.msg43578827#msg43578827 date=1633409464
И сутрин рано обикновено няма още големи опашки, особено през първия обявен ден.
Е да де това го видях, бяхме 4 човека опашка на 27.09 от които три майки.  Но на мен това не ми се вижда нормално...

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 10:08 от _re_ge

# 381
  • Пловдив
Пловдив - 16 лева на месец за всички линии (имаме само автобуси).
... вече има карта и ходи из целия град да изпраща съучениците си следобед... Резултатите от богатия му социален живот се виждат вече в Школо. Sad

# 382
  • София
Точно мислех да попитам и аз за ГТ, тъй като ползвам метро и то инцидентно. За София не видях опция за ученик за три, шест месеца, може ли зареждане до дата или всеки месец се ходи? Май всеки месец ще ходим да се редим.

Може да се зарежда за колкото месеца искаш, но, например ако искаш сега за 1 г, зареждат ти само до септември 2022 г. Отстъпка няма, спестяваш си ходенето Hug

# 383
  • на Мелмак
Благодаря!

# 384
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
групата на Горинич е спечелила конкурса за плакат за деня на талантите Simple Smile Simple Smile Simple Smile
наградата е какао и бисквитки с директора, допълнителни точки за постижения и !!!тъ-дън!!! понеделник ден без униформи.
трепти като трепетликов лист - какво да облече, за да изглежда сериозен и същевременно да покаже забавната си същност.

предложих направо да тръгне, както е омотан в чаршафа - така ще спести обличането, караницата за ресане, обуване на чорапи, обувки... като едновременно с това ще покаже и уважение към местната култура и обичаи.
мисля, че се шокира, но ще се разбере довечера.
Simple Smile сутринта нямаше време да ми се скара.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 11:25 от st. Dobri

# 385
  • В центъра на моретата
Здравейте дами,
Някъде малко по-назад се спомена за рано ставащите,  е в една партия сме - през работните дни ставам в 5,30 ч. - малко фитнес упражнения, чай, кафета, закуска за девойката, четене на книга  и времето отлетяло.

Dive, при нас има класрум и домашни им дават и там, и в час. Обикновено им казват, ако ще пращат в класрум, но не винаги се случва. Примерно, по ИТ имаха предната седмица за първи път, но учителката им беше изпратила два електронни учебника - за 7 кл (за преговор за входното) и за 8 кл; както и едни файлове за домашна разработка. Това, което се прати, обикновено има дата за изпълнение, която следва да се спази. Хубавото при нашите е, че съобщенията в класрума са свързани със служебен мейл в google, който им направиха от училището и не е необходимо да се влиза във всяка класна стая, а всичко излиза в мейла. Може да си получава известия на телефона или компютъра, като получи съобщение за домашно.

Иначе, направиха входните нива - сега чака оценките си. По математика вчера им е казал да си носят кърпички и успокоителни, че ще им трябват, като си ги получат. Е, днес ми писа, че има 5 (цяло лято не е пипнала нищо от учебния материал) и беше доволна, защото това не е нейния предмет. Иначе снощи Школото я зарадва с две шестици по  АЕ, но те всеки ден правят контролни или диктовки и там оценките ще са много. По БЕЛ още не са взели нов урок от материала за 8 кл.
Въпреки първото негативно впечатление от учителката по философия  - сега вече й е интересно това, което им преподава.

# 386
  • София
Все се каня да питам и забравям  -
desita_q, има ли развитие по казуса със застрахователя?

MollyBy, как минаха мачовете, имаше ли "Хип-фип, урааа!"

JID, новини от детето имаш ли?
А и аз скоро ще видя резултатите от активния социален живот на младежа в Школо Joy Тогава ще се реши съдбата му "Да бъде или да не бъде"....относно моя контрол Hug

# 387
  • София
А и аз скоро ще видя резултатите от активния социален живот на младежа в Школо Joy Тогава ще се реши съдбата му "Да бъде или да не бъде"....относно моя контрол Hug
При мен се очертава да "не бъде" Smiling Imp Моичкият си е още като във ваканция... И с това "Чилирай бе мамо!" ми идва да му извия врата! JoyJoyJoy

# 388
Аз съм във възторг от подаването на заявлението за лична карта. Бях се настроила за висене поне 2ч. Всичко необходимо отне 15 мин и то по обяд, а следобед отивам да взема експресно изготвената л.карта. Дамата зад гишето сама предложи този вид услуга. Simple Smile /Бях сама с детето и международен паспорт - от там взимат цялото инфо, правят снимка на място и толкоз./

# 389
  • Пловдив

JID, новини от детето имаш ли?

Вчера попитах майката по вайбър.
Беше лаконична - "по-добре е"
Confused

Общи условия

Активация на акаунт