ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 761
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • В центъра на моретата
Кати, във Варна (по -скоро в кк Камчия) има частно руско училище по програмата на МОН, като мисля, че първи език е руски или английски по избор. В него учат основно деца на руснаци, които живеят тук, а те не са никак малко. Защо не погледнеш в сайта им какви учебници ползват - ЧОУ Юрий Гагарин

# 496
  • София

Благодаря, Заек, не намирам да пише какви учебници ползват, но... ако не открия нищо може и да им пиша и да питам, полезна информация е. Благодаря.

# 497
  • София
Дано всички болни да се оправят възможно по-бързо!
Daisy+2, вие не бяхте ли ваксинирани всички?
Малко да ви разведря - една снимка на бързия ми следобеден сладкиш с майонеза. 🥰

# 498
дейзи, стискам палци всичко да мине леко!!!

# 499
  • София
Кати, може да се свържеш и с Руското училище (към Посолството) или частното руско училище - не помня името, май пак е там.
Ако знае руски, може и директно да започне да чете твоите учебници и при нужда ще помагаш, все пак е близък език. Нашият батко няма никакъв проблем с терминологията по Биология и Химия на английски, че девойката с нейните си научни канали, но да кажем, че при него е по-сериозен вече научния интерес. Никога не е учил тези предмети на чужд език, редовно ползва за училище материали на английски, в т.ч. поиска това преди  2 г.:
https://www.amazon.co.uk/Biology-Global-Approach-Neil-Campbell/d … 878248&sr=8-2
Доволен е, аз обаче дори не съм го разглеждала (много ѝ трепери, защото е с тънки корици)

# 500
Daisy+2, леко и безпроблемно да преминете през това неприятно изживяване. Съболезнования за баща ти!
katiABV, ако не намериш в книжарница, може да погледнеш тук  - могат да се свалят или да се четат онлайн...
Rodiva, доста екзотично звучи сладкиш с майонеза...на вид не бих допуснала, че я има в съставките. Усеща ли се на вкус?

Бързо да оздравяват всички боледуващи деца, междувременно дано да не загубят първоначалния хъс за училище и да наваксат лесно материала!
При нас няма промени - децата са си на училище и за тях няма промяна в мерките, но университетите минаха онлайн вече...Въведоха посещенията в ресторанти, фитнеси, театри и т.н. да става със сертификати за ваксина, антитела или преболедуван до 6м Ковид-19.

# 501
  • София
Daisy+2, да минава бързо и безпроблемно при вас. Пиши тук да ни споделяш как сте, че ще ви мислим. Прегръдки!

Rodiva, що тъй половин сладкиш? Wink

Много тъпо време, подтиска ме. Гърлото ме дращи, синът ми подсмърча. Не ми се вярва да е ковид, в четвъртък ми правиха бърз тест, че влизах в болница. Нямаме и топла водя, климатикът работи от сутринта.

# 502
  • София
Daisy  +2, дано мине леко всичко! Пиши как сте Kissing Heart

Rodiva, изглежда вкусно, някой набързо е оценил сладкиша Hug

На всички с неразположения  - да се оправят скоро!

Ние днес отскочихме до Декатлон с малките, наборът остана да спи. Прибрахме се и той хукна да излиза - бил по-добре.

magi_sveta, как е гостенката? Дано не ти лази много-много по нервите Kissing Heart

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 22:34 от beb4o_fb

# 503
  • София
Кати, може да се свържеш и с Руското училище (към Посолството) или частното руско училище - не помня името, май пак е там.
Ако знае руски, може и директно да започне да чете твоите учебници и при нужда ще помагаш, все пак е близък език. Нашият батко няма никакъв проблем с терминологията по Биология и Химия на английски, че девойката с нейните си научни канали, но да кажем, че при него е по-сериозен вече научния интерес. Никога не е учил тези предмети на чужд език, редовно ползва за училище материали на английски, в т.ч. поиска това преди  2 г.:
https://www.amazon.co.uk/Biology-Global-Approach-Neil-Campbell/d … 878248&sr=8-2
Доволен е, аз обаче дори не съм го разглеждала (много ѝ трепери, защото е с тънки корици)

Не знае руски, уви. След 5 годишна неравна борба го докара до "сука блядь" - очевидно не научено от учителката , учебниците или книгите... *greensmile*. Общо взето се примирих, Пушкин няма да чете, ама поне с техническата литература да може да се справя - езикът е опростен, а дано на такова ниво поне го научи - но е съществено да знае и термините. На английски ги знае, ама той гледа много такива филми, клипчета и подобни. Но голяма част от библиотеката ни, вкл. специализираната, е на руски... А на твоята книга при тази цена силно се учудвам на тънките корици...

marini, благодаря, това е хитро!

Мразя есента... По-гадно от това сега е само като вземат, че и часовника преместят, та да се стъмва в 4 часа - е, тогава направо ми изтича всеки остатък от настроение в канавката. А с това рунтаво кученце... направо не ми се мисли.

# 504
  • София
Голям студ ни налегна, толкоз рано. Simple Smile Затова покрай другите вируси и настинки има.Ние сме в къща и баща ми вчера пусна палното, та ни е топличко. Иначе дечурлигата ходят леко облечени, още не умеят май да преценяват какво да облекат. А това с къпането и излизането е и мой патент. Но гледам да не го правя вече и то пред младежа, да няма лош пример. Като се върне от училище веднага гледал да се бухне в банята, ми казват вкъщи. После обядва и тогава започва да прави това, което си е наумил.

Daisy  +2, дано да ви е леко боледуването. На хлапето, а вие да сте само в карантира, без болежки.

Днес се наборът се готви по математетика и английски. Литература не погледна. Но те и утре нямат, но не му се отваря учебника май ми се струва.

Вашите тийнове носят ли си нещо домашно приготвено - мъфини, сандвичи или нещо друго? Майка ми все приготвя по нещо, но моят не иска да го взима. Поне плод да искаше...  направо на обяд у дома хапва.

# 505
  • В центъра на моретата
Futfut, на дъщеря ми правя малък сандвич с хляб, който правя за нея с квас и тъмно брашно. Закусва сутрин, но часовете й са или до 14,30 ч. или до 16 ч и докато се прибере става късно. В последните дни си купува там от магазини кис. мляко и си слага мюсли или направо активия. Като цяло е трудно с храната, защото трябва да следи и какво, и колко яде.

# 506
...
Вашите тийнове носят ли си нещо домашно приготвено - мъфини, сандвичи или нещо друго? Майка ми все приготвя по нещо, но моят не иска да го взима. Поне плод да искаше...  направо на обяд у дома хапва.

Нашите си носят - прибират се около 15 и ако не си носят ще са доста прегладнели. Не харесват нещата в "лавката" им, защото не са в шарени пликчета, а са закуски ( тип кифли), сокчета и вода. Но те имат този навик още от БГ и въобще не се замислят дали да или не.

Леля ми каза, че в "Младост" вече имало парно...по темата за студа. Тук още не е като в БГ, въпреки че сме по на север, но скоро ще стане...

# 507
  • София
Моят син не обича да носи нищо - такъв си е от 4.клас. Преди поне закусваше вкъщи, сега и това не иска, купува си закуски от лавката. А аз приготвям всяка сутрин за брат му и сестра му, но каквото е решил - това е.
По въпроса за ученето - изобщо не го виждам да провежда такава дейност, той твърди, че го прави - ще разбера скоро. Имаме родителска среща в сряда и ще подпитам учителите.
Аз обичам да ми е топло - навремето не беше така. Помня един февруарски ден - бях по къса пола, модерното тогава змийско сако и тънка блузка. Оттогава е и моят велик лаф, с който се поздравяваме с приятели от студентските години "Един чорапогащник топли повече от едни дънки!" Joy

# 508
  • София
Дейзи, дано бързо да оздравее детенце, а вас да ви подмине вируса.
Futfut, носи си от вкъщи или сандвич или мъфин, или баница + някакво десертче от рода на марс, туикс.... От първи клас е така. Мислех, че от тази година ще ми бъде спестено правенето на закуски, но се оказа,  че много деца си носели, а и така не им минава цялото междучасие в ходене до лавката и обратно до стаята.

# 509
Daisy + 2, пожелавам бързо и леко да преминете през вируса.
Съболезнования за баща ти Flowers Rose

Rodiva, знам го този умопомрачително вкусно/калоричен сладкиш Simple Smile
Аз сега спасих положението за нещо сладичко с една шоколадова лава на заготовка от фризера.
Скрит текст:
суфлето

и лавата Simple Smile

Моите и двамата закусват вкъщи задължително. За училище не носи домашна храна. Като по-малък му приготвях хамбургери, сега не е казал да иска. Сетих се едно време как майка ми слагаше кроасан, който дъвчех в междучасията почти през целия ден. Малко злояда бях.

На мен тези дни ту ми е студено, ту топло. Само се събличам и обличам. Или се разболявам или влизам в критическата. Сипвам си едно вино и в двата случая ще помогне Laughing

Общи условия

Активация на акаунт