ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 759
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Леле, след шоколадовия сладкиш на Родива (който съм правила хиляди пъти и е страхотен), сега и шоколадово суфле, на което трудно устоявам. vox, рецептата може ли да споделиш, утре да заредя фризера със заготовки и аз Simple Smile

# 511
  • на Мелмак
Много добре изглежда шоколадовото изкушение!
Моята госпожица закусва сутрин, в училище казва, че понякога хапва, носи един кроасан в раницата, след училище почти винаги хапва от близка там баничарница.
Засега съм доволна от Еденето Wink

# 512
catty m, по тази рецепта го правя.
https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D0%B0%D0%B2%D0%B0
Обикновено го поднасям с топка сладолед, обаче в случая нямаше. Някой го е изял без да разбера Simple Smile

# 513
Толкова съм напълняла, че изобщо не искам да гледам тези изкушения.
По-голямата част от София е без топла вода, тъй като 3 ТЕЦ-а не работят заради профилактика на Булгартрансгаз. Тази вечер се върнах в 97 с канчета и легени. Да му мисли утре, който пътува с градския транспорт. Ще има смрад, че нали неделята е ден за къпане Wink , а сега се отложи.

# 514
  • София
Deisy, бързо да минава и никой повече да не се разболява. Съболезнования за баща ти! Пиши, когато можеш, че ви мислим.

Родива, този сладкиш и аз го правих много, но съм изгубила рецептата някъде. Ще трябва да го върна пак на дневен ред.

Бабугера си отиде още предната неделя. Очаквах я днес отново, но се размина... Стискам палци за всеки ден закъснение...
(Не ми се пише за нея, че си ядосвам, важното е, че я няма).

По темите набързо - моите деца се обличат, не са любители на студа. И домашна храна си носят почти винаги.

Топла вода си имам, понеже съм от "селяните" - така в нашия блок викат на тези с бойлерите, но пък вече си мечтая за парно. Като никой път гладенето ми хареса днес, че се постоплих. Уж съм пуснала радиатор, но все на студ ме караше.

И яз като Кати, с ужас очаквам и часовникът да върнат и ще изпадам в хибернация.

Извинявам се за телеграфния стил и отсъствието от темата, но октомври ми е гаден месец, все очаквам нещо криво да се случи и съм се стегнала и спотаила... Още 20 дни ...

# 515
Daisy+2 и аз се надявам да се размине леко.
Наборът си носи кутия с храна вече 10 г(с двете предучилищни). Никога не сме имали лавка, вкл.и сега. Преди дори готвех и се стараех. Сега условието ми е да има нещо солидно(сандвич, баница) и плод(дори сушен да е). Расте само на крака - разбирам израза "плавници" - при ръст 152/32 кг носи 39 номер, че и му са широки стъпалата.
 И другите са така с храната. На малкия му дават и в училище безплатна закуска, та яко тъпче - и от вкъщи, и от училище, а и закусва преди да излезе. Той яде и плодове, и салати. Определено е във фаза скок в растежа.
Големият в училище яде здравословно,  след училище балансира с фанта и някакъв джънк.

# 516
  • София

Вие сте лоши... искам и аз. Шоколадовите неща, де. Отивам на лов за шоколад. Без лава. Sad

# 517
  • В светлината на слънцето
дейзи, стискам палци да мине леко! Съжалявам много за загубата! Heart

# 518
Видях сладкиш, при това един от любимите ми и веднага се дотътрих.
Родива, изглежда перфектно.

Правила съм го много пъти по рецептата на "sladka hapka":
https://www.bg-mamma.com/?topic=464514

Дейзи, Flowers Hibiscus Heart

# 519
  • София

Rodiva, доста екзотично звучи сладкиш с майонеза...на вид не бих допуснала, че я има в съставките. Усеща ли се на вкус?

Майонезата изобщо не може да се усети, докато не ти кажат, че я има. Досега никой поне при мен не е успявал да разгадае какво има вътре. За мен сладкиша е топ, защото е доста мек, сочен и въздушен. Както се вижда и на снимката, моментално беше започнат. Не успях да го снимам цял. С подходяща украса отгоре няколко пъти е минавал и за торта. Smile
За който желае да го пробва - дълги години аз ползвам рецепта от нашия любим сайт: https://www.bg-mamma.com/?topic=464514

Моята наборка обикновено си взема нещо за закуска - хапва по пътя от метростанцията до училище. Има и нещо в раницата за през голямото междучасие. Послед обядва вкъщи около 14 ч.

Редактирам се: Фран, явно сме писали по едно и също време. Kissing Face

# 520
  • София
Дейзи, съжалявам много за загубата ти Disappointed !
Пожелавам ви бързичко и леко да преминете през болестта!
Пиши, когато имаш възможност, да ни казваш как сте. Flowers HibiscusGift Heart

Тия сладките работи, дето сте ги "разФЪРгали", мамоууу...
А килограми има да се свалят, ужасТ Cry

Бабугера си отиде още предната неделя.

Извинявай! На теб със сигурност не ти е смешно.
Пожелавам ти хич и да не идва повече.

Моето момче закусва вкъщи, най-често зърнена закуска с топло мляко или кроасан, или филийки с чай. В училище имат обяд, който се заявява от меню седмица за следващата. Отзивът е, че е страшно вкусно всичко и той е доволен. Имало деца, които не си поръчват, а ходят до близките дюнери. Но пък всеки ден да се ядат дюнери лично аз не съм ОК. Затова съм много доволна, че на моят му харесва храната в училище, а и по-евтино излиза, та така ще си караме занапред.

# 521
  • Пловдив
Покрай тези рецепти, и аз с офф топик.
Не можах да се сдържа да не ви споделя нещо старо и смешно!
Авторът е Маргарита Панайотова - Калина от Кратунци:

Торта пу кратунски
Какó й трябаши на Колюф`та Дафина
да си утваря онзи ден гулямата уста:
- Ку знайш ква торта съм напрайла, Калино!...
Уляз у фейса, вика, снимка изплющях.
И флязах, де. Такваз съм пудатлива…
На изкушения въпще ни моа държа.
Видях. И кулинара ф мен са убрина!
Такваз й на Дафина скопостта…
И реках си акълну: Я, Калино моме,
ем ногу-ногу без да са старайш
забъркай торта, дет да та запомнят…
То убу, ама кък ли ши са прай!?
Мен дай ми курабии, кузунаци,
тюрлю гювеч, кумпоти, боб чорба…
(дан чувам гък ко стана с мисирака,
дет пълних с кот ми флези у ръка!!!)*
Чи няма ся йна торта да умеся
да са напукат ф завис сички женуря,
кат й курдисам кадрото у фейса,
рицепката у книга да ми издадат…
Ай тъй пулвин час кат са агитирах
и щоту нямах довод ич „протиф”…
За секи случай пет минути медитирах
и шес куплета увод нагласих.
Утторих сетне чикмиджета и долапи,
измъкнах де що имаши ица, брашна,
пупрафки, захар, други салтанати…
Едвам събрах ги у ГУЛЯМАТА тава.
Ма нямах маскарпоне! Къф резиль!
То можи и да имам, ма дан зная.
Звучи кат препарация прутиф молци,
пък яз молци пу торта ич ни моа да трая.
Ут лани ми артиса малку Раундъп,
га ръсих лозиту за троскот, паламида,
ма да ни стани, реках, някуй сакатлък
и блата ич дан щя да са надига.
Ина капачка турнах. Сал за аромат.
И да ви кажа занапред – ни са хабети.
Туй бакпулвери, дет им думат у града,
ут тоз мумент натъй ги забра`ети.
Кат зе да са надига тоз ми блат -
ши изтърбуши печката, дан кажа одаята!
На шес етажа торта стана – уникат!
Убаче с малък обектиф мий апарата.
Съм одобрена неска в Гинес за рекорд,
изпратиха ми грамута, мидал и прочия…
Да види ся Дафина кон дъл рупа боб!
Кат дизел оди, ма ни мой ми кажи „копчи”.

# 522
  • София
JID, ще ме умориш от смях. Sweat SmileSweat SmileSweat Smile
Какво ли би направила тази жена ако види някое засукано селфи...Thinking
Иде ми на мен молебен за слънце да направя вече. Ще мухлясаме от толкова дъжд. Nature Sun With Face

# 523
  • София
Хелоу и от мен и прекрасна нова седмица желая на всички! Heart

Болните да се оправят бързо!!! Heart

Малкия ми хвана този вирус - с гърло и кашлица и си стоя една седмица вкъщи. Набора е "голЕм" - все бос и гол ходи и от снощи подсмърча и го заплаших, че лекартва ще си купува той и ще си прави супички и т.н. (малко е чичо Скрудж - дано да се секне Joy ) Но нееее...днес излезе с най-скъсаните дънки и с дънково яке...ужас!
При нас освен, че няма парно, няма и топла вода Rage Поне имаме бойлер, обаче е ужасен студ, а аз по принцип със си зиморничава...
Забранявам ви да пускате неща за ядене - шЪ умрЪ... Joy Аз понеже вече не мога да се понасям почнах някаква диета, ама пуста телешка лакомия - едвам се удържам Sad Да видим докъде ще му излезе края...на ентусиазма ми Simple Smile

# 524
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Глафира Ивановна, допускам, че ентусизЪма Ви ще е до първия кекс/първото минаване покрай хладилника.
Simple Smile поне при личното ми теле така се получава.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт