Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

депресия ли е?

  • 587
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 159
Здравейте! Напоследък нищо не ми се прави. Нямам психическите и емоционални сили за нищо. Ям боклуци и мнооооого сладко сякаш искам да си доставя малко радост с това, но е за малко даже качих малко килограми Sad  Имало е доста дни в които няма желание даже да се изкъпя Sad Дали не съм в депресия?
Всичко ме изнервя, не мога да си контролирам нервите направо сякаш съм burnout, ще откача. И когато имаш и дразнители направо са ми скъсани нервите.
Имам понякога паник атаки и се събуждам понякога от това че съм спряла да дишам. Преди имах проблеми с щитовидната, мисля да си взема ашваганда.
Ще съм ви благодарна да споделите мнение, съвет. Simple Smile Мерси!

# 1
  • Мнения: 43 737
Няма как някой тук да ви каже, трябва да отидете при специалист. Но щом сте имала проблеми с щитовидната, започнете с ендокринолог, много е вероятно да е от нея. Там проблемите не минават, а се следят непрекъснато и се коригира лечението спрямо показателите.

# 2
  • София
  • Мнения: 11 608
Пусни си изследвания за хашимото, ИР, диабет, витамини Д3 и Б12. Говори с личния лекар, може и още нещо да ти назначи. Най-вероятно е от щитовидната жлеза и няма да ти мине от разни билики като Ашваганд - то не е за корекция на ТСХ.

# 3
  • Мнения: 4 446
Знаеш ли какво е Бърнаут? Съмнявам се.

# 4
  • Мнения: 5 167
Разделихте ли се с мъжа ти?

# 5
  • соросоиден либераст
  • Мнения: 11 113
Възможно е да е депресия
Консултирай се със специалист и си виж женските хормони и щитовидната жлеза

# 6
  • Мнения: 715
На депресия прилича. Аз също съм с депресия, затова ми е познато всичко това.

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 9 401
Не знам какво е ашваганда,но целият организъм се дерижира от щитовидната жлеза.
Ако не искате да ходите на лекар,тогава си пуснете сам/а изследвания ТСХ и ФТ4.
Добре е ФТ3 и МАТ и ТАТ,също витамин Д и НОМА индекс,това е за инсулинова резистентност,щом Ви се яде сладко.
По каса са ТСХ,ФТ4 и едните антитела,но не знам личната ще се навие ли да ги пусне.
Другото не е по каса.

# 8
  • Мнения: 43 737
Не знам какво е ашваганда,но целият организъм се дерижира от щитовидната жлеза.
Ако не искате да ходите на лекар,тогава си пуснете сам/а изследвания ТСХ и ФТ4.
Добре е ФТ3 и МАТ и ТАТ,също витамин Д и НОМА индекс,това е за инсулинова резистентност,щом Ви се яде сладко.
По каса са ТСХ,ФТ4 и едните антитела,но не знам личната ще се навие ли да ги пусне.
Другото не е по каса.
Задължително и Б12.

П.П. Аз съм с ИР. Нямам повишен апетит, не ми се яде сладко.

# 9
  • Мнения: 159
Благодаря  Hug  Въобще няма да ходя при личната, че някой път не иска да ми дава направление. Ще си пусна всички изследвания макар че скъпо ще ми излязат. То не е само щитовидната и ПКЯ и възли, едни гъбички с месеци ме тормозят долу... не мога да се взема в ръце. Спи ми се без причина. Чувствам се като развалина Sad
 
Резултатите са това. Какво ще кажете.  За Щитовидната не са излезли всичките хормони още

Vit B12   259.40   pg/ml   197 - 866

Ferritin   9.87   ng/ml   Мъже 30 - 400 ; Жени 13 - 150

Vit D total (25-OH Vitamin D)   18.27   ng/ml   30 - 70; /дефицит:<20,недостиг:21 - 29 /

Глюкоза - 5.25mmol/l   3.05 - 6.38  това означава ли че съм в преддиабетно състояние че четох едни неща

Insulin -4.93uU/ml   2.6-24.9
HGB / хемоглобин /   102   g/l   120 - 160
MCV / среден еритроцитен обем /   69.5 fl   78.0 - 105.0

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 13:37 от rose123

Общи условия

Активация на акаунт