Танита, разсмя ме. Важното е, че добър човек е бил полазникът. А и изнесените пари са стигнали не за едно, а за няколко кафета.
Грети, здраве да е. Нали казват, че Бог отчита и добрите намерения.
Навремето нали за днешния ден са казвали и Млада година – все едно се е прекатурила вече старата и всичко лошо е останало в нея.
А знаете ли, че свети Игнатий пък е като ярка светлина, която чак ни заслепява. Наричали го Богоносец – оттук и вярването, че допуснем ли го в дома си, всичко ще се изчисти, ще тръгне поновому. Затова и толкова внимаваме кой ще влезе първи вкъщи на Игнажден. Носи ли със себе си светлина и доброта, те ще определят и живота ни цяла година.
Най-хубаво е обаче да изпълним пространството със собствената си омиротвореност. Точно по примера на свети Игнатий… ☀❤😁
Така че момичета Светлината вече ви е огряла.
Хайде със цдраве!

Даже хляба
А вчера си изпържих последните филийки със зехтин за салата! Можете ли да си представите! Ама то не бяха дни с дъждове, снегове, ветрове... Та чак до днес.
По обедно време излизам аз. То слънцето и сега е изгряло, ама хапе. Но пък имам разни административни задачки и трябва да ги свърша тази година.