КГБ = Клуб на Готините Баби - 206

• 56 570
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Фло, безпроблемно да е пътуването утре и весело изкарване на дружината ви любима!

Танита, разсмя ме. Важното е, че добър човек е бил полазникът. А и изнесените пари са стигнали не за едно, а за няколко кафета.
Грети, здраве да е. Нали казват, че Бог отчита и добрите намерения.

Навремето нали за днешния ден са казвали и Млада година – все едно се е прекатурила вече старата и всичко лошо е останало в нея.
А знаете ли, че свети Игнатий пък е като ярка светлина, която чак ни заслепява. Наричали го Богоносец – оттук и вярването, че допуснем ли го в дома си, всичко ще се изчисти, ще тръгне поновому. Затова и толкова внимаваме кой ще влезе първи вкъщи на Игнажден. Носи ли със себе си светлина и доброта, те ще определят и живота ни цяла година.
Най-хубаво е обаче да изпълним пространството със собствената си омиротвореност. Точно по примера на свети Игнатий… ☀❤😁
Така че момичета Светлината вече ви е огряла.
Хайде със цдраве!

# 646
  • София
Римар, честит рожден ден с пожелания за здраве, щастие и пътешествия!  А ние ще гледаме снимките Там.
Никой не ни полази днес. Или може би аз бях полазника - излизах и се върнах от вън. Според Пл. трябвало да донеса 1 хляб, да има. Ама то и без това стария свършваше.  Но всяка година е така.  В големите градове сега кой ходи по къщите в работен ден? Няма ги баба ми и съседките в Севлиево - кой от където мине се отбива за малко, черпят се, споделят клюките. Вече и инкасаторите са  с дистанционно. Как ли не бих треперала кой влязал, какво съм му дала .... Нали е с добро намерение дадено.
Украсих си днес мини елхата, да има нещо традиционно.

# 647
Янче, здрава и щастлива да е Анжелка!

Римар, честит рожден ден!

# 648
Яне, честит рожден ден на Анджи!  Нека е здрава, успешна, лъчезарна и щастлива! 

# 649
Честит празник Анжелка и Римар, със закъснение,но от сърце!
  И у дома не влезе никой вчера, но ММ каза,че на работа е влязъл клиент от готините - платежоспособен,усмихнат,ведър, с чувство за хумор.
   Кати е добре,бабината кукла! Утре става на 1 месец,вече понапълни бузи и бутчета, реагира на гласовете ни.Много се радва на синът ми - той сега си работи от вкъщи и през половин час ходи при нея.А тя като му чуе гласа и почва да ритка много енергично, и посяга към лицето му.А той много много я обича.
   Снощи се приибрам от работа и гледам,етажът украсен , на вратат коледен венец.Викам си "Бре! Това нито синът,нито мъжът ще направят". Щерката ми се ядосваше, че не украсявам, а аз никакво желание нямам.Та приспала Кати , слязла на нашия етаж и украсило детето.А ние трупаме подаръците под тяхната елха, сега ще тябва да сложим и под нашата.

# 650
  • София
Привет, красавици!
Багажът е готов, документите наред, готови сме. Чакаме да дойде времето за тръгване. Благодаря ви за пожеланията за лек и безпроблемен път. Нека е така!
Няма да си нося компа, а и дали ще имам време за него.
Оставям ви в добро здраве. Желая ви хубави празници, много топлина и уют в домовете и в душите.
Живи, здрави, ще се "видим" през Новата година.
Гушкам ви!!! Hug

# 651
  • Кубрат/ Пишурка
Фло, лек път и успешно пристигане! Предполагам, че вече си при любимите хора.
Днес при нас е студено, но слънчево. Най - после излязох! От седмица не бях, но всички запаси свършиха Blush Даже хляба Joy  А вчера си изпържих последните филийки със зехтин за салата! Можете ли да си представите! Ама то не бяха дни с дъждове, снегове, ветрове... Та чак до днес.

# 652
  • София
Добро утро!
И при нас е студено и ветровито и не е за жени. Wink По обедно време излизам аз. То слънцето и сега е изгряло, ама хапе. Но пък имам разни административни задачки и трябва да ги свърша тази година.

Янче, при вас направо "вие вук".

Днес сложих боба да кисне и ще го сготвя довечера. Може и да подготвя плънките да сармите и чушките. Ошаф никой не обича и не съм купувала, но и няма да прекалявам с манджите да не се подмятат после през седмицата. Нали на другия ден започват месните специалитети. Свинско ветрило и пилешки рулади ще правя. Няма да се престаравам - колкото за обяда и вечерята. В другите дни ще го мисля тогава, няма да умрем от глад - все си мисля, че със салите ще се нахраним преди да стигнем до основното. Обикновено тъй става. Отчела съм се с достатъчно количество сладки, вчера ги направих на няколко комплекта за подаръци и ще ги разнесем, а останалите ще са по кутии и чинии. То мъжете си похапваха междувременно и рохличките ги няма отдавна, ама нали за това са направени и по-точно заради тях. Те са основните ми дегустатори и ядачи на дребни сладки.

Хайде, похвалете се какво ще сложите на софрите, от вас направени специалитети ми подскажете, ще ползвам идеи за Нова година.

Оставям ви със здраве и "под пара" вероятно.

# 653
  • София
Привет, красавици!
Пътувахме много добре, кацнахме толкова меко, че даже не усетих. Австрийската филхармония се беше строила за посрещане, та прегръдките и целувките започнаха още от там.
За утре менюто ще е сьомга, ще има и още някакви рибни специалитети. Сватята отговаря за десерта, та идея си нямам какво ще е.
За нашата Коледа ще е волна програма, защото капама тук никой освен нас с гаджето не харесва. Децата са си поръчали кюфтенца на шишчета, за нас ще са пържолки с гъбен сос и картофено пюре. Предложих да направя ветрило, не се прие. Оставям на мнозинството. За мен не е проблем. Ще си направим и питката с паричката. Освен нея слагам и други неща - дрян, копче, бобче и още разни нещица, които наричаме за късмет, учение, обич. За всеки да има по нещо. Ще правя и тиквеник, че всички го харесват.
Хайде да не ви разсейвам, че да не загори нещо на печката.
Гушкам ви!

# 654
Привет!
   Аз тази година нямам време за сладки , така че не съм правила.Менюто у дома не е по канона,защото мъжете не ядат нищо постно.А и през останалото време не спазваме постите,че точно на Бъдни вечер да го правим.Вярващи хора сме,но не религиозни.
  И така - ще правя чушки с боб,тях си ги обичаме по всяко време.Постни  зелеви сърмички , и тях си ги обичаме. Питка с паричка,разбира се.Фло ми даде супер идея и за други късметчета в нея . Някаква мръвка на скарата ще има за момчетата .Баницата с късметите я въртим на 01-01, не знам защо,но така си правим у дома.Имаме и именичка тогава.
   За десерт съм намислила сладък салам ,по рецепта на Ирина Тенчева, изглеждаше ми лесен и вкусен.
   За Коледа ще правя свински врат на фурна със сос  грейви, по Джейми Оливър.
  Утре вечер ще се качим при щерката , но на Коледа за обяд ще ги поканим те дойдат,хем Кати още не ни е гостувала.
  Ако не ми остане време за нета, желая от сърце на всички  здраве, много топлина,уют и доброта в живота ви!

# 655
  • София
У нас сладки не се правят,  нямаме навик.
За утре стогвих по 5 зелеви и лозови сарми от Фантастико.
От там е и тестото за питката с паричка.
Пл. ще си направи любимия боб, трушия имаме от бързата.
Плодове винаги има в къщи.
Сега като  допиша ще сваря ошафа, но си го ям сама.
За следващите дни има кайма  и пържоли - гарнитура към боба. Ако останат сарми Пл. ги рециклира на мързелива сарма с кайма. И 1 цяла парче св плешка има - може да го направя на бавно печено. Месото, както и повечето неща в хладилника съм купувала от Лидл. Нещо не мога да дам шанс на кварталните магазини за месо и млечни. Колкото пъти влеза в подобен и ми мирише на мърша.
За двама души какво толкова да готвим и гласим. А и като не постим цяла година, но Скъпия си обича Бъдни вечер. А аз го чакам с нетърпение заради греяната ракия. Не, че не мога да си  правя по-често, но нали има много захар - избягвам я. 
Янке, как е Тошо? Нали беше коронован или го бъркам с някой друг.

# 656
  • Вила Великула
Момичета, днес татко ненадейно почина.

# 657
Съжалявам.
Чакат те трудни дни.
Прегръдка.Светла да е паметта на баща ти!

# 658
Пипи съболезнования мила! До там му било отредено. Светлина за душата му.

# 659
  • София
Пипи, искрени сэболезнования! Кураж и прегръдка!

Общи условия

Активация на акаунт